Bouwput Leidsche Rijn Centrum wordt vrijdag grote disco | De Utrechtse Internet Courant Bouwput Leidsche Rijn Centrum wordt vrijdag grote disco | De Utrechtse Internet Courant

Bouwput Leidsche Rijn Centrum wordt vrijdag grote disco

Bouwput Leidsche Rijn Centrum wordt vrijdag grote disco
Impressie van het kunstwerk
Een discobal van 6 meter doorsnede en spiegelende sculpturen op 30 meter hoogte. Aanstaande vrijdag wordt de bouwput van Leidsche Rijn Centrum voor een dag een enorme disco. 

Een discobal van 6 meter doorsnede en spiegelende sculpturen op 30 meter hoogte. Aanstaande vrijdag wordt de bouwput van Leidsche Rijn Centrum voor een dag een enorme disco. 

Het kunstwerk ‘Schaalkabaal‘ komt aanstaande vrijdag om 20:00 uur tot leven op een speciale choreografie van licht en muziek, geïnspireerd op de huidige bouwactiviteiten. Schaalkabaal symboliseert de feestelijkheid en viert Nederlands grootste bouwput in Utrecht.

Schaalkabaal is één van de winnaars van de gemeentelijke prijsvraag ‘Je eigen festijn op het Berlijnplein’ en mag volgens de makers gezien worden als een spectaculaire vorm van bouwputtoerisme. Het openbare kunstproject is een eenmalige productie en gratis toegankelijk.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. S. Martas

  ‘… symboliseert de feestelijkheid’, wauw! Een feest als symbool voor feestelijkheid, diepzinniger zal je het in Leidsche Rijn niet snel zien.

 2. Harm

  Wat een totale verspilling van geld.. LRC is al mislukt voordat het uberhaupt af is.

 3. stefan

  hopelijk niet al the harde muziek. mensen gaan in leidsche rijn wonen omdat het rustig is. nou ja, was, dus 🙁

 4. herman

  Bijzonder, overal hoor je dat er geen geld is voor dingen die echt belangrijk zijn en dan is er plots wel geld voor zogenaamde kunstprojecten…

  En dus staat er een foeilelijke theepot op een parkeergarage, hangen er plastic slierten goor te wezen op de trappen voor Beatrixgebouw, staat er een zielig klein kraantje met wat rafelige einden op de Croeselaan en gaat het culturele dieptepunt van Utrecht swingen….

 5. Albert

  Ik kom er elke dag langs en het is inderdaad indrukwekkend hoeveel kranen er staan. Origineel om hier wat mee te doen.

 6. Trol

  Aansluiting LeidscheRijn op de oude stad Utrecht is gewoon een grootte aanfluiting, hoe breng je een stadsdeel om zeep.

 7. Adeline

  En er is geen geld om MOA (Museum Oud Amelisweerd) open te houden.. En dat terwijl Oud Amelisweerd eerst voor heel veel geld heel mooi is gerestaureerd. De prioriteiten en overwegingen van de gemeente Utrecht zijn ondoorgrondelijk

 8. annie

  Niet zo klagen allemaal

 9. Anoniem

  Kunnen we ook eens ophouden met mopperen en het gewoon eens leuk vinden als er wat georganiseerd wordt!
  Iedereen maar mopperen op het LRC ….dit komt echt wel vol hoor, de crisis heeft niet mee gewerkt, maar uiteindelijk zal het echt wel mooi worden!
  Heb eens vertrouwen in wat er komt ipv het bij voorbaat af te kraken.

 10. De vrolijke noot.

  Er zal wel weer een kunstzinnig prijskaartje aan hangen, leer mij de kunst elite niet kennen.

 11. Ronald

  Ziet er veel belovend uit, dat wil ik zeker meemaken.

 12. Niels

  Jezus..
  Mensen moeten echt altijd wat te zeuren hebben..
  Ik zou zeggen ga vooral kijken en laat je verrassen..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).