Cabaretier Dolf Jansen maakt oudejaarsconference over Utrecht Cabaretier Dolf Jansen maakt oudejaarsconference over Utrecht

Cabaretier Dolf Jansen maakt oudejaarsconference over Utrecht

Cabaretier Dolf Jansen maakt oudejaarsconference over Utrecht
Cabaretier Dolf Jansen maakt samen met de Stadsschouwburg een oudejaarsconference over Utrecht. De voorstelling is vanaf 30 december te zien op het YouTube-kanaal van het theatergebouw.

Cabaretier Dolf Jansen maakt samen met de Stadsschouwburg een oudejaarsconference over Utrecht. De voorstelling is vanaf 30 december te zien op het YouTube-kanaal van het theatergebouw.

Jansen, die al tientallen oudejaarsconferences op zijn naam heeft staan, maakt nu speciaal voor Utrecht een nieuwe show. Dit doet hij volgens de Stadsschouwburg in één week tijd en het programma is gevuld met feiten, actualiteiten, grappen en merkwaardigheden over Utrecht en de Utrechters in het afgelopen coronajaar.

Vanwege de huidige coronamaatregelen kan de cabaretier zijn oudejaarsvoorstelling ‘Het Jansen Vaccin’ niet meer spelen. Naast deze voorstelling schreef Jansen dit jaar samen met zijn broer Jim een boek over corona, is hij wekelijks te horen op de radio en schrijft hij columns.

“De speciale oudejaarsconference over Utrecht is een cadeau van Dolf en de schouwburg aan de stad Utrecht”, schrijft de Stadsschouwburg. De voorstelling is vanaf 30 december 11.00 te zien via dit YouTube-kanaal.

35 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  “Cabaretier Dolf Jansen”…Padabum pets! De eerste grap is gelijk een goede. Ik ken persoonlijk letterlijk geen meer humorloze man dan Dolf Jansen. LOL.

 2. N.

  Laten we hopen dat dit van Scherpschutter de laatste grap van het oude jaar is ….

 3. Roerdomp

  @De zelfbenoemde gezelligste persoon van de wereld (LOL): gewoon even benieuwd: wie vind jij nou humoristisch genoeg om een uurtje over het voorbije jaar te horen spreken?

 4. Pol

  Top Dolf, na zo’n lange tijd het prachtige programma Spijkers met koppen nu een oudejaarsconference over Utrecht: Ik zit klaar!

 5. Scherpschutter

  @Roerdomp

  Pep en Frans van DUIC.

 6. Rob Kooy

  Bedankt voor de waarschuwing.

 7. Aqua

  ik vermoed dat Scherpschutter van de generatie Wim Kan is

 8. Nina

  @ Rob Kooy

  😂😂😂

 9. Scherpschutter

  @Roerdomp

  Humoristisch? Pfoe! Daar vraagt u wat…

  In Nederland trek ik 30 minuten Henry van Loon wellicht nog net op het tandvlees of misschien 20 minuutjes Hans Liberg, maar verder…? Het is armoe troef! We hebben hier helaas geen Dave Chapelle’s.

  Maar Dolf Jansen? Dear lord…Als ik 20 seconden naar die man kijk of luister voel ik m’n hersencellen al afsterven.

 10. Bert

  @Scherpschutter: Ga je nu ook al bepalen voor anderen wat humor is? Zelfs voor extremistisch rechts begin je compleet idioot gedrag te vertonen…

 11. Aqua

  waarom heeft iemand, ongeacht het onderwerp, telkens die onbedwingbare behoefte om zijn mening te verkondigen, en iedereen die er een andere op nahoudt weg te zetten als debiel en onderontwikkeld, wellicht een punt van aandacht voor de persoon in kwestie…

 12. Scherpschutter

  @Bert

  Noemt u mij nou ‘extremistisch rechts’…? LOL.

  @Roerdomp; misschien kan ik Bert ook nog aan het lijstje toevoegen. We hebben misschien een talent te pakken hier…

 13. Uuutje

  @ Whatever?

  Hans Liberg? Seriously? Ok, jij bent echt goed af kerel.

  Mijn opmerking is overigens net zo belachelijk als al je daagelijkse geoordeel over andere mensen met andere denkbeelden.

 14. isabelle

  Van mij hoeft het niet.

 15. wollie

  die man praat zo snel, na 5 minuten kun je weer huiswaarts om iets leuks te gaan doen.

 16. Utrechtse Jantje

  Beste @ Aqua , waren er maar meer zoals jij ….verstandig en helder ! Groetjes en tot laterrrr…

 17. Realist

  Is Dolf Jansen niet diegene die opriep om niet meer te vliegen terwijl hij zelf vrolijk heen en weer vliegt naar zijn tweede huisje in Engeland? Als dat een grap was was dat tenminste een goede.

 18. WvR

  @Aqua:
  Waarschijnlijk dezelfde drang die zij, die er direct er op reageren, ook hebben 😉
  De man gooit iedere keer een lijntje uit, en heeft nog nooit zonder vangst gezeten.

 19. Scherpschutter

  @Realist

  Yep. En toen de frequent flyer en ultra-kapitalistische vastgoedmiljonair om opheldering werd gevraagd, riposteerde heerschap nota bene met een beschuldigende vinger naar de rest van Nederland (“ja, maar hullie dan…LOL), hetgeen eigenlijk natuurlijk de bekende ‘betrokken’ VARA middelvinger was.

  Het is maar goed dat je niet dood kunt gaan aan hypocrisie want anders zag het er niet goed uit voor Dolfje, al zou het misschien nog wel een spannende race worden naar de finishlijn met zijn ‘kerngezonde’ veganistische leefstijl.

 20. Speak Up

  @ realist

  Nee, dat was niet Dolf Janssen, dat waren rechtse reaguurdertjes die hem door het slijk haalden, net zoals jij. Dolf gaat meestal gewoon met de trein.

  Overigens is er niks mis met af en toe vliegen. Het probleem zit heel ergens anders wanneer het op het klimaat aankomt.

 21. Anne Marie ten Berge

  @Aqua: Ooit van zelfkritiek gehoord? Ooit op afstand critisch bekeken wat u te zeggen heeft ? U zet hierboven wel de generatie van Wim Kan weg als debiel en onderontwikkeld. en dat is jammer want ik hang in deze het principe aan: Alles wat je zegt dat ben jezelf.
  Misschien kunnen we ons eens aan de feiten houden. Over feiten valt niet te discussiëren. Het is een feit dat een cabaretier graag zijn werk doet en het is leuk als dat werk gewaardeerd wordt. Meer is er niet aan de hand.

 22. Aqua

  @Anne Marie
  leer eerst aub goed lezen voordat u over mij oordeelt, mijn opmerking over Wim Kan is namelijk niet negatief bedoeld.
  Overigens valt over feiten wel degelijk te discussieren, over smaak, waar dit allemaal over gaat, niet!

 23. Hoera

  @Anne Marie ten Berge, sorry? Lees eerst even voordat je begint te toeteren. Jemig, ik sta versteld van je kletspraat. Aqua zet helemaal niemand weg, hoogstens alleen de DUIC trol die hier alles verstiert met zijn populisme.
  En je wordt helemaal geestig als je de woorden zelfkritiek en kritisch (met een k) gebruikt. Haha! Lees je eigen comment bij het interview met mevrouw Rijntalder en ga je daarna kritisch in een hoekje zitten schamen.

 24. Anne Marie ten Berge

  @ Aqua, u vermoedt dat Scherpschutter die Dolf Jansen niet ziet zitten de smaak moet hebben van iemand uit de generatie van Wim Kan. Ik lees dat goed omdat het er staat. U heeft het niet negatief bedoeld? Maar het komt wel zeer neerbuigend over.

 25. Nina

  @ Realist

  Klopt. Alleen staat zijn tweede huis in Ierland:
  https://www.kromagazine.nl/interview/dolf-jansen-half-iers-ierland-valt-alles-op-zijn-plek/

 26. Speak Up

  Fijn altijd, die rechtse online gedachtenpolitie (zoals overal op het internet) die meent te moeten bepalen wat ik en anderen moeten denken en wat onze smaak zou moeten zijn.

  Dat noemt zich dan ook nog vaak strijder voor de vrijheid》 bestrijder van de vrijheid dan wel. Niemand anders dan ik zelf bepaalt wat ik wil denken.

  Go Dolf, maak er iets moois van.

  @Nina, mag Dolf geen huisje in Ierland hebben? Werkt hij toch voor? Ga jij dat nu bepalen? Volgens mij komt zijn partner en dus familie daar ergens vandaan, dus zo vreemd is het niet.

 27. Aqua

  @Anne Marie
  zeer neerbuigend? dat is uw eigen interpretatie hoor

 28. Nina

  @ Speak Up

  Ik geloof niet dat ik ergens heb gezegd dat Dolf Jansen geen huisje mag hebben in Ierland.

  Als je je medemens zo de maat neemt als hij over acties die nadelig zijn voor het klimaat en vervolgens zelf steeds met het vliegtuig naar Ierland vertrekt, vinden mensen daar blijkbaar iets van.

  Dit is wat hij daarover zei: “Boek geen vliegreis of cruise, wat de STER-blokken u ook toeschreeuwen…”

  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/dolf-jansen-reageert-op-twitterstorm-na-oproep-klimaatactie

 29. Nina

  Vriendelijk verzoek aan de moderators om reacties op reacties alleen te plaatsen, als die op de inhoud zijn.

  Nu worden mensen soms persoonlijk aangevallen en dat lijkt mij zeer onwenselijk.

 30. Speak Up

  @ Nina

  Nogmaals. Dolf pakt vaak de trein naar het VK en de veerboot. Daarnaast mag hij gewoon af en toe ene vliegtuig pakken, daar zijn vliegtuigen immers voor. Dat hij oproept tot minder vliegen (ook aan hemzelf gericht dus) vind ik in dezen tijden een te begrijpen boodschap. Er is enkel wel een verschil tussen 3x per jaar naar Ierland vliegen (wat hij dus niet vaak doet, want trein-boot), of zakenmensen die iedere dag vliegen, transport vliegtuigen die non stop miljoenen kilometers maken en onzinnige (te vaak) vakantievluchten die veels en veels te weinig kosten.

  Daarnaast neemt een cabertier niemand de maat, maar houdt een cabetertier de samenleving (inlcuis hemzelf) een spiegel voor. Dat ik dit eigenlijk nog moet uitleggen.

 31. Nina

  @Speak Up

  Als je goed leest, geef ik geen waardeoordeel. Dolf mag van mij doen wat hij niet laten kan.

  Verder vind ik het best bijzonder dat ondanks dat we in 2020 bijna gestopt zijn met vliegen tot een niveau dat we niet meer vrijwillig gaan halen er daarmee blijkbaar geen winst voor het klimaat is behaald. Ik vraag mij o.a. daarom ernstig af of wij echt invloed op het klimaat hebben,

  Desalniettemin ben ik geen klimaatdeskundige en doe ik mijn best door te consuminderen:

  – 25 jaar niet gevlogen
  – korter/minder douchen,
  – vaak vegetarisch
  – geen wasdroger
  – tweedehands kopen ipv nieuw

 32. Speak Up

  @ Nina

  We zijn helemaal niet gestopt met vliegen tot een niveau dat we bijna niet meer vrijwillig gaan. Hoe kom je erbij? Er gaan nog massaal veel te goedkope onderprijsde vakantievluchten naar all inclusive resorts wereldwijd. Deze hebben zelfs nauwelijks stil gelegen tijdens de pandemie. Om maar eens wat te noemen.

  En ja, zo goed als alle klimaatrapporten en zeker al die vanaf 1968 (zo lang is de wetenschap al roepende in een woestijn, de mens is daarna haar gedrag x1000 gaan verergeren) laten een overduidelijke invloed van de mens zien op een te snelle klimaatverandering buiten het natuurlijk verloop.

  Niet zo raar ook als je kijkt naar hoeveel rotzooi en vervuiling die diersoort mens op dagelijkse basis alleen al veroorzaakt.

 33. Aqua

  het milieu en klimaat is allang niet meer te redden, zolang de grootste vervuilers VS, India, China, Rusland onvoldoende/niets doen, de wereldbevolking toeneemt, leefgebieden minder worden, globalisering toeneemt, verschil rijk/arm groter wordt, droogte toeneemt, is wat wij hier doen een miniscuul druppeltje op een immens gloeiende plaat, neemt niet weg dat ik wel aan energiebesparing doe, let op consumptie, vlees eten enz enz, maar goedkoop vliegen doe ik nog wel, dat geef ik toe

 34. Nina

  @ Speak Up

  Graag goed lezen:
  Ik schrijf: ” ….tot het niveau dat we vrijwillig niet meer gaan HALEN.”

  Het wordt wel heel lastig zo…..

  Jouw “Hoe kom je erbij?” slaat dus nergens op, want wat jij denkt te hebben gelezen, staat er helemaal niet.

 35. Speak Up

  @ Nina

  Zucht….

  Let go.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).