Café Kalff: ‘Het Eurovisie Songfestival is het EK voor homo’s’ | De Utrechtse Internet Courant Café Kalff: ‘Het Eurovisie Songfestival is het EK voor homo’s’ | De Utrechtse Internet Courant

Café Kalff: ‘Het Eurovisie Songfestival is het EK voor homo’s’

Café Kalff: ‘Het Eurovisie Songfestival is het EK voor homo’s’

Beiaardier Malgosia Fiebig speelde vandaag de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival, Calm after the Storm van Ilse de Lange en Waylon, op het carillion van de Domtoren. Het duo heeft onder de naam Common Linnets de finale van het evenement bereikt. Wordt er eigenlijk verder aandacht besteed aan het Eurovisie Songfestival in Utrecht?

Jeroen van Wonderen, werknemer van Café Kalff, zegt volmondig: “Jazeker! We kijken het Eurovisie Songfestival op een groot scherm en twee tv’s.” Hij vertelt over de drukte van voorgaande jaren: “Vorig jaar was het tijdens de voorrondes lekker druk, maar tijdens de finale op zaterdag stampvol. Er stonden buiten drie rijen mensen naar binnen te kijken.”

Dat is in tegenstelling tot Bodytalk, waar het songfestival misschien niet zal worden uitgezonden. Eigenaar Feide: “Ik heb een enquête uitgestuurd en gevraagd of mensen er behoefte aan hebben. Als er genoeg mensen komen met behoefte aan het songfestival gaat er een tweede bar open waar we het kijken, anders niet.”

Minder populair?

Vroeger was het songfestival populairder dan nu, gelooft Feide: “Misschien is dat omdat ons publiek nu jonger is en omdat er meer vrouwen zijn.” Zelf vindt de eigenaar van de homobar het Eurovisie Songfestival ook niet meer zo leuk: “Ik vind het jammer dat er zo veel vriendjespolitiek is. Er zijn wel soms leuke liedjes, en ook het statement dat bijvoorbeeld de inzending van Oostenrijk, de vrouw met de baard, uitdraagt is hartstikke goed.”

Van die verandering in populariteit merkt Van Wonderen van Kalff niets: “Wat het WK en het EK zijn voor de hetero’s, dat is het Eurovisie Songfestival voor homo’s.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).