Caravantoren verrijst op Berlijnplein - De Utrechtse Internet Courant Caravantoren verrijst op Berlijnplein - De Utrechtse Internet Courant

Caravantoren verrijst op Berlijnplein

Caravantoren verrijst op Berlijnplein
Foto's: Vicky Koopmans
Tijdens het Uitfeest afgelopen weekend heeft kunstenaar Pet van de Luijtgaarden een toren van caravans gecreëerd. 

Tijdens het Uitfeest afgelopen weekend heeft kunstenaar Pet van de Luijtgaarden een toren van caravans gecreëerd. 

‘De kunstinstallatie biedt een maatschappelijke oplossing voor zowel het overschot aan caravans als goedkope bewoning en zal Utrecht voor eens en altijd op de kaart zetten’, staat er op de website van het Berlijnplein.

Kunstenaar Van der Luijtgaarden kreeg hiervoor al veel aandacht voor zijn Tour d’Artistique, het grootste rijdend museum ter wereld. Hij gaf caravans een tweede leven nadat ze werden afgedankt na twee zomers dienst doen, door ze te beschilderen en er mini-musea van te maken. In die musea stelde hij zijn curieuze verzamelingen ten toon. Zoals knuffels, boeken, barbies en ansichtkaarten.

6 Reacties

Reageren
 1. Willem

  Als ie het maar weer opruimt….

 2. Ben

  Waar kan je zo’n na twee jaar afgedankte caravan afhalen?

 3. herman

  Heel mooi hoor. Ik hoop dat dit echt niet met gemeenschapsgeld betaald wordt.

 4. Woonwagenbewoner

  Hadden wij vroeger op het woonwagenkamp ook, maar om het nou kunst te noemen …………..

 5. joop

  Die mini-musea zijn best grappig, maar dit…
  “en zal Utrecht voor eens en altijd op de kaart zetten” – ok, thanks!

 6. Cico

  Uniek? Op een gemiddelde autosloperij zie je ook gestapelde wrakken. Maar hier worden er Mondriaan kleurtjes opgeschilderd. Heeft geen hol te maken met het oorspronkelijke werk van de beste man, maar wel om ‘iets op de kaart te zetten’. Dat is heilige geloof van de afdeling Citymarketing. Die kunnen dankzij tonnen subsidie De Stijl helemaal uitmelken totdat alle Utrechters rood, geel en blauw schijten. Dan staan we pas echt op de koart.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).