Centraal Museum Utrecht opnieuw een recordaantal bezoekers | De Utrechtse Internet Courant Centraal Museum Utrecht opnieuw een recordaantal bezoekers | De Utrechtse Internet Courant

Centraal Museum Utrecht opnieuw een recordaantal bezoekers

Centraal Museum Utrecht opnieuw een recordaantal bezoekers
Centraal museum. Archiefbeeld DUIC / Nienke Kamphuis
Het Centraal Museum in Utrecht heeft dit jaar opnieuw een record aantal bezoekers getrokken. Het museum verwacht het jaar te eindigen op 380.000 bezoekers. Het is nu het vierde jaar op rij dat hun bezoekersrecord wordt verbroken.

Het Centraal Museum in Utrecht heeft dit jaar opnieuw een record aantal bezoekers getrokken. Het museum verwacht het jaar te eindigen op 380.000 bezoekers. Het is nu het vierde jaar op rij dat hun bezoekersrecord wordt verbroken.

Dit jaar waren er verschillende tentoonstellingen die veel hebben bijgedragen aan het recordaantal bezoekers. Zo noemt het Centraal Museum onder meer de De wereld van Pyke Koch en de modetentoonstelling Jan Taminiau: Reflections. De laatste werd afgesloten met bijna honderdduizend bezoekers. Hiervoor werd samengewerkt met de Bijenkorf en de Utrechtse lapjesmarkt.

Ook de nieuwste en ‘meest ambitieuze tentoonstelling ooit’ van het Centraal Museum, Utrecht, Caravaggio en Europa, krijgt al veel belangstelling. De tentoonstelling toont ruim zestig – grotendeels internationale – bruiklenen, waarvan er circa vijfenveertig nog nooit in Nederland zijn geweest. Waaronder werken van de Italiaanse schilder Caravaggio zelf: de Graflegging, Medusa en zijn Mediterende Hieronymus.

Vierde jaar
“Het is mooi om te zien dat we weer meer mensen uit Utrecht en Nederland mochten verwelkomen met een programma dat echt van het Centraal Museum is, waarbij we met een uitgesproken vormgeving een prachtig divers tentoonstellingsprogramma hebben neergezet. […]”, aldus artistiek directeur Bart Rutten.

Het museum verwacht het jaar te eindigen op 380.000 bezoekers. “Ik ben zeer tevreden met het feit dat we nu al voor het vierde jaar op rij ons bezoekersrecord breken. En daarmee nu blijvend tot de categorie van grote publiekstrekkende (300.000+) musea behoren”, aldus zakelijk directeur Marco Grob.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Utrechter

  En het blijft een van de minst aantrekkelijke musea van alle grote musea in Nederland. Er komt vrijwel nooit een internationaal aansprekende tentoonstelling. Ik gok dat de meeste bezoekers voor Nijntje komen.
  Dit kan toch veel beter?

 2. Herman

  Ondanks de stijging lachwekkend laag, als je Nijntje en het Rietveld huis eraf haalt (die komen specifiek daarvoor en niet voor Centraal Museum) dan blijft er nog minder over. Het CM heeft ook niets bijzonders te bieden.

  Als je dan het subsidie geld per bezoeker gaat uitrekenen dan schrik je pas echt.
  Het Centraal Museum kan het beste zsm dicht, op deze subsidie slurper zit bijna niemand te wachten. Nijntje en Rietveld huis wel openhouden, die zijn tenminste wel de moeite waard.

 3. Rob H.

  @Utrechter:

  https://www.centraalmuseum.nl/nl/tentoonstellingen/utrecht-caravaggio-en-europa

 4. Utrechter

  Ik ben enthousiast dat dit gebeurt, maar vraag me nog wel iets af. Er komt dus 1 topstuk voor een paar weken naar de tentoonstelling ter aanvulling op de Utrechtse volgelingen van Carravagio. En dat feit is dan zo opvallend (komt zo weinig voor in het Centraal Museum). Bewijst eigenlijk alleen maar dat het veel te weinig gebeurt.

 5. Toine Goossens

  Het Centraal Museum staat op plek 19. Net onder, c.q. boven het scheepvaart museum en het Groninger museum. Inderdaad trek Nijntje Rietveld er van af, dan is duidelijk hoe slecht CM het op museum bezoek doet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).