Central Studios in Utrecht wordt nachtclub Kabul à gogo Central Studios in Utrecht wordt nachtclub Kabul à gogo

Central Studios in Utrecht wordt nachtclub Kabul à gogo

Central Studios in Utrecht wordt nachtclub Kabul à gogo
Central Studios in Utrecht wordt Kabul a Gogo
Central Studios in Utrecht wordt op dit moment omgebouwd tot culturele club Kabul à gogo. Het is een initiatief van Omar Waseq, onder meer bekend van het vroegere Filmcafé en het huidige Teatro. Kabul à gogo moet over een paar maanden de deuren openen.

Central Studios in Utrecht wordt op dit moment omgebouwd tot culturele club Kabul à gogo. Het is een initiatief van Omar Waseq, onder meer bekend van het vroegere Filmcafé en het huidige Teatro. Kabul à gogo moet over een paar maanden de deuren openen.

Evenementenhal Central Studios in Wisselspoor was lang beoogd als locatie voor de Machinerie. Dit had de nieuwste plek voor film- en beeldcultuur moeten worden, maar de stekker werd uit het project getrokken.

De sluiting van de evenementenlocatie stond echter wel al op de agenda. Toen klopte Omar Waseq aan de bij de eigenaar van de hal, hij had nog wel een idee op de plank liggen en was op zoek naar een locatie. Dat was het begin van Kabul à gogo.

De afgelopen maanden was al duidelijk dat er gewerkt wordt aan een nieuwe invulling, maar nu mag het nieuws ook naar buiten. De nachtclub gaat op 12 april open. “Ja daar zijn we heel blij mee”, vertelt Waseq. “We zijn al bijna een jaar bezig met de voorbereidingen en sinds begin dit jaar aan het verbouwen.”

Kabul à gogo wordt voornamelijk een nachtclub, maar er is ook eten verkrijgbaar. Het moet een soort permanent foodtruckfestival worden, waar tussen 17.00 en 23.00 elke dag gegeten kan worden. De plek is dus zeven dagen in de week open.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Bron: Instagram Kabul à gogo

24 uur

Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond en -nacht, en zondag overdag zal er geprogrammeerd worden. Er komen ook vier kleinere ruimtes, een soort vides: “Die krijgen de sfeer van een keuken op een huisfeestje, want daar eindigen mensen ook vaak gezamenlijk in de keuken. Maar hier kan dan wel vanuit de ‘keukens’ naar de dansvloer gelopen worden.”

De capaciteit van het gebouw is groot, er kunnen duizenden mensen in. Voorlopig zullen er maximaal 2.000 mensen in de grote zaal gaan. De plek heeft een 24-uursvergunning en wil ook lang en uitgebreid gaan programmeren. De focus ligt op elektronische muziek met onder meer techno, maar er komt ook nadrukkelijk non-dance als theater en optredens. “We willen onder meer de zondag echt op de kaart gaan zetten in Utrecht, door overdag te programmeren tot een uurtje of 23.00 in de avond. Dat gebeurt in andere steden ook al, en willen we naar Utrecht brengen.”

Kabul

Met de naam Kabul à gogo grijpt Waseq onder meer terug op zijn familiegeschiedenis. Hij is zelf geboren in Kabul. “Door de oorlog aldaar hebben we moeten onderduiken en vluchten, en zijn we na meerdere landen uiteindelijk in Nederland terechtgekomen. Tegenwoordig wordt Kabul geassocieerd met onderdrukking, maar de verhalen van mijn ouders over de situatie in de jaren 60 zijn juist heel positief. Toen was er veel vrijheid, kwamen er heel veel hippies en was Kabul eigenlijk wat Bali nu is voor veel mensen.” Het gevoel van de herinneringen van zijn ouders wil hij graag laten terugkeren in de club.

Waseq wil graag benadrukken dat hij blij is met de samenwerking van de eigenaar van het gebouw. “Ik heb hem ooit gewoon een persoonlijk berichtje gestuurd en hij vond het idee gelijk mooi. Maar ook de gemeente heeft echt goed geholpen met advies om het hele proces te doorlopen.”

Kabul à gogo moet op 12 april opengaan. Er staat dan meteen een feest op de planning dat 56 uur non stop doorgaat. Tickets zijn nog niet te koop, maar liefhebbers kunnen zich wel al registeren.

Gekoppelde berichten

23 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Dé oplossing voor alles in Utrecht: maak er maar weer horeca van! En dat 24/7 festival format gaat dan weer voor enorm veel overlast zorgen, want fatsoenlijke geluidsisolatie is in dit gebouw onbetaalbaar. Op naar het volgende hoofdstuk in dit hoofdpijndossier!

 2. Lachon!

  EINDELIJK! YES YES YEHHES!!!

 3. Rob

  Heel veel succes! Overigens, het eerste feestje duurt 56 uur. In Brabant en ook de lokale dealers hangen de vlag alvast uit!;)

 4. Chef Plongeur

  Heel gaaf! Ik kijk er naar uit – eindelijk wat vernieuwend en grootschaligs voor levendig nachtleven in Uttecht! Blij mee!!!

 5. Rottebert Peermans

  Klinkt goed! Ik hoop echt dat het slaagt en dat niet wordt toegegeven aan financiële verleidingen van het foute geld. Dus geen nadrukkelijk aanwezige VIP-tafels voor big spenders en geen VIP parking bij de voordeur voor AMG’s, Lambo’s etc. Hoewel dat op de korte termijn geld oplevert, is het geen verrijking van het Utrechtse nachtleven. Het publiek dat daarop afkomt mixt niet goed met de progressieve, creatieve, extravagante en artistieke mensen die dit op de lange termijn een succes kunnen maken.
  Een film- (en foto?)verbod binnen is verfrissend, maar dat handhaven in een nachtclub met 2000 bezoekers lijkt me een uitdaging, tenzij de telefoons verplicht in een kluisje moeten (zoals op erotische feesten). Zou trouwens leuk zijn als er ook ruimte wordt gereserveerd voor de bezoekers om onderling hun lusten te bevredigen in navolging van de afschaffing van de vergunningsplicht voor seks in de Utrechtse horeca.

 6. w

  meer van dit soort initiatieven in Utrecht aub, voor een goede club moet je namelijk de stad uit naar bijv Amsterdam

 7. Jeroen

  @Baliekluiver het pand ligt op een bedrijventerrein dus het zal nogal loslopen met geluidsoverlast.

 8. Michiel

  @Baliekluiver
  Zeurpiet. Het is altijd al een evenementenlocatie geweest. Nooit last van gehad en ik woon er in de buurt.
  Verder ligt dit midden op een industrieterrein.

  Het Tractieweg-gebied wordt wel leuk zo! dB’s zit er straks ook, en we hebben al de Nijverheid en de Werkspoorkathedraal… Er is nieuwe kantoorruimte opgeleverd en er wordt een hotel gebouwd.
  Wordt nog een levendig gebiedje.

 9. Ad

  @pee lees de tekst niet en zijn/haar onderbuikgevoel slaat al op hol bij het zien van de naam van de ondernemer of onderneming.
  Meer midden oosters lees ik in elk geval niet terug in dit plan voor een nachtclub voor met name elektronische en techno muziek en theater. Programma voor de zondag kan interessant worden.

 10. Markie

  @robbert: alles wat deze eigenaar tot nu toe heeft gedaan was zo ongeveer het tegenovergestelde van de foute dingen die je opsomt. Gelukkig maar.

  Ik ben benieuwd. En telefoons afplakken is op veel plekken heel normaal. Onstaat vanzelf een zelf corrigerend publiek

 11. vak K

  Top idee!

  De stad heeft daar echt behoefte aan, ben erg benieuwd

  @ Baliekluiver
  Dat kan jij niet betalen joggie…ouwe zuurpruim!

 12. Baliekluiver

  @Michiel en Jeroen: de technodreun van de feesten in de Jaarbeurs is ook tot in Bunnik te horen. Dit gaat dus absoluut niet meevallen!

 13. Le coq sportif

  Hoop dat het niet een tent wordt waar het volk met de gehuurde mercedessen, porsches en maseratis op af gaat komen, maar vrees het wel een beetje

 14. HenQ

  Als het is wat ik hoop dat het gaat worden, dus geen verkapte shishalounge – mooie opsteker voor het Utrechtse gortdroge eendimensionale nachtleven! Dat bestaat nu vooral uit studenten(dans/hang)kroegjes met vooral hoempapa Guus Meeuwis muziek. Een volwassen Amsterdamse technotent zonder studentenpubliek is echt zéér welkom. Los van incidenteel WAS is dat hier gewoon niet en wijken we al standaard uit naar Amsterdam.

  @Rottebert Hoewel mijn hart in Amsterdam ligt, kan ik dit soort tenten die jij bedoelt idd missen als kiespijn. Zitten vooral in de binnenstad. Hopelijk heeft de eigenaar een beetje een mooie langetermijnvisie met oog voor het opzetten van een mooie Utrechtse technoscène.

  @Baliekluiver op die plek doen Centraal Studios, de Nijverheid en de Werkspoorcathedraal al t een tijdje heel goed hoor. Toplocatie en helaas één van de weinige lekkere rauwe randjes vd stad. Er is gelukkig meer dan alleen de binnenstad.

 15. Corma Bomeboer

  Er hadden noodzakelijke huizen kunnen staan, ipv onzinnigheid voor de allerrijksten die al meer dan genoeg horeca hebben in ons land.

 16. W

  Waarom dit verhaal en geen aandacht voor de plannen voor Galgenwaard en omgeving?

 17. Berend

  Gaaf initiatief! Klinkt als enorme aanwinst op een plek waar dat heel goed past.

  @Baliekluiver, ik was in januari bij Thunderdome in de Jaarbeurs en kan je vertellen dat van de stevige decibellen binnen er buiten nauwelijks iets te horen was. Dus dat jij geluid uit de Jaarbeurs nog in Bunnik zegt te kunnen horen slaat nergens op. Je bent waarschijnlijk in de war met festivals buiten. Het geluid daarvan draagt inderdaad kilometers ver, wat voor veel mensen inderdaad irritant is. Daarom juist goed dus dat er indoor-initiatieven zijn.

 18. Wim

  @ W
  Omdat dat weer een ander verhaal is.

 19. Katja

  ” Een volwassen Amsterdamse technotent zonder studentenpubliek is echt zéér welkom.” Oh ? Nou, laat het maar in 020.

 20. Murat Albayrak

  Ik wil graag foodtruk Stan Turks meneer Schorma

 21. Ramon

  @katja

  De reaguurder die tegen elke vorm van vermaak is en standaard alles als overlast ziet

  Wil je eigenlijk wel in een stad wonen?

 22. Hendrikus

  NPC Katja en iedereen die de scène niet snapt – in 020 alleen maar Guus Meeuwis eenheidsworst. Kroegen en studentikoze danszaaltjes met rock en top40 hitjes. Makkelijk herkauwbaar voor iedereen maar oh zo bourgeoisie. Alles volzetten met huizen krijg je slaapsteden zoals Nieuwegein waar sowieso geen leven is na 19:00

 23. Henk Jan

  A gogo…. Volgens Thaise begrippen geeft dit een hele andere kijk op een nachtclub 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).