Crowdfunding voor het behouden van Nijntje-beeld voor Utrechtse binnenstad | De Utrechtse Internet Courant Crowdfunding voor het behouden van Nijntje-beeld voor Utrechtse binnenstad | De Utrechtse Internet Courant

Crowdfunding voor het behouden van Nijntje-beeld voor Utrechtse binnenstad

Crowdfunding voor het behouden van Nijntje-beeld voor Utrechtse binnenstad
Om één van de grote Nijntje-beelden die afgelopen maanden te zien waren in de binnenstad te behouden is een crowdfunding opgezet. De initiatiefnemers hopen 8.000 euro in te zamelen om zo mee te kunnen bieden tijdens een veiling op 8 oktober. Dan worden 43 Nijntje-beelden geveild. 

Om één van de grote Nijntje-beelden die afgelopen maanden te zien waren in de binnenstad te behouden is een crowdfunding opgezet. De initiatiefnemers hopen 8.000 euro in te zamelen om zo mee te kunnen bieden tijdens een veiling op 8 oktober. Dan worden 43 Nijntje-beelden geveild. 

Het Utrechtse konijn moet voor de stad behouden blijven. “Help mee om ten minste één van de levensgrote beelden van de Nijntje Art Parade voor de Utrechters te behouden,” meldt de organisatie. “Als Utrechters kunnen we samen zo’n beeld aankopen. We proberen om tenminste één Nijntje voor de stad Utrecht te behouden”.

Voor de Nijntje Art Parade werden door 60 verschillende kunstenaars Nijntjes bewerkt. De voorkeur van de crowdfunders gaat uit naar het beeld Oma Nijn (zie foto) door de kinderboeken illustrator Charlotte Dematons. “Zij gaf Nijntje een prachtig warm vestje aan, rijk gedetailleerd waar kinderen nieuwe verhaaltjes in blijven ontdekken.” Het Nijntje beeld moet bij de nieuwe bibliotheek op de Neude komen. “Deze Nijntje sluit aan bij het educatieve karakter van de bibliotheek.”

12 Reacties

Reageren
 1. Jeroen

  Op een hoge sokkel zetten dan want anders is ze zo weer kapot.

 2. Elsa

  Zet maar naast die schele maagd op TiVre.

 3. Frank

  Dus die 8 mille is wat er beschikbaar is voor één beeld? Handig om dat tevoren bekend te laten zijn. Dan kan de verkoper met die wetenschap lekker meebieden tot 7750 Euro om die hele 8 mille binnen te halen. Of mis ik iets?

 4. George

  Weg met ALLE Nijntjes-beelden in de stad! Lang leve de studenten die ze omver trekken.

  Stoppen met deze uit de hand gelopen marketing van kleuterkunst, dat moet. Utrechters zijn geen minderjarigen (<4 jaar), maar serieuze mensen.

  En Nijntje-museum direct sluiten s.v.p. En dan graag een goed Centraal Museum, waarvoor dan weer geld beschikbaar is, met interessante tentoonstellingen.

 5. NijntjeVoorUtrecht

  @Jeroen: Ze komt in de bieb dus hopelijk veilig.
  @Frank: scherp! Maar dat is helaas het risico met een openbare crowdfunding.
  Ook bijdragen?
  http://www.voorjebuurt.nl/eennijntjevoorutrecht

 6. R.A.F

  Beetje achterlijk , hoezo moet dat beeld gekocht worden ,van wie is dat beeld , als het dan zo nodig hier in de stad moet komen dan moet het gewoon geschonken worden .
  De ”kunstenaar ” heeft er al genoeg publiciteit mee gekregen .
  En waarom moet dat ding nu weer in de biep komen en niet gewoon op straat waar iedereen het kan zien en aanraken .

 7. R.A.F

  Frank als de funding slaagt dan krijgt de verkoper zo ie zo die 8000,=
  En NvU als er iemand 8010,= euro bied wat gebeurt er dan met die 8000,= van de funding ??
  Gaan jullie daar zelf een Nijntje van Play-Doh van maken .

 8. Frank

  @R.A.F.: Uhhh….. Ja, dat is dus ongeveer precies wat ik zei…

  En voor wat betreft die publiciteit van de kunstenaar versies betaling voor zijn werk. Kijk even naar wat Harlan Ellisson daarover zegt. Met name vanaf 1’15” op https://youtu.be/mj5IV23g-fE

 9. Frank

  versies = versus

 10. herman

  Wie hebben die Mijnen betaald?
  Als dat met gemeenschapsgeld gedaan is, dan lijkt met mij niet meer dan logisch dat minstens een zo’n Nijn om niet wordt geschonken?

 11. Mayo

  Goed idee, waar kan ik deelnemen?
  Al is de combinatie van crowdfunding en een veiling niet erg handig.
  Ik weet niet precies wie de beelden betaald heeft (Centraal Museum?) maar weet wel dat de opbrengst van de veiling voor Unicef is.

 12. Nijntje

  je kunt steunen via http://www.eennijntjevoorutrecht.nl en elk bedrag helpt!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).