Culinair recensent Volkskrant bezoekt De Watertoren in Utrecht; ‘Het gevoel dat je tot het einde van de wereld kunt kijken’ Culinair recensent Volkskrant bezoekt De Watertoren in Utrecht; ‘Het gevoel dat je tot het einde van de wereld kunt kijken’

Culinair recensent Volkskrant bezoekt De Watertoren in Utrecht; ‘Het gevoel dat je tot het einde van de wereld kunt kijken’

Culinair recensent Volkskrant bezoekt De Watertoren in Utrecht; ‘Het gevoel dat je tot het einde van de wereld kunt kijken’
Hiske Versprille, culinair recensent bij de Volkskrant, heeft in de serie ‘Eten met uitzicht’ een bezoek gebracht aan restaurant De Watertoren in Utrecht. “Het grote voordeel van zo’n stad met vrijwel louter laagbouw is dat je niet zo heel ver de hoogte in hoeft om je boven alles verheven te voelen.”

Hiske Versprille, culinair recensent bij de Volkskrant, heeft in de serie ‘Eten met uitzicht’ een bezoek gebracht aan restaurant De Watertoren in Utrecht. “Het grote voordeel van zo’n stad met vrijwel louter laagbouw is dat je niet zo heel ver de hoogte in hoeft om je boven alles verheven te voelen.”

In de rubriek van de Volkskrant bezoekt Versprille horecazaken op allerlei verschillende plekken en schrijft zij niet alleen over het eten, maar ook over het uitzicht. Utrecht noemt ze een stad die ‘niet bepaald bekendstaat om z’n Manhattan-achtige giraffenbouw’.

“Natuurlijk is er de Dom, inmiddels al zes jaar voor renovatie omsteigerd als een kerstboompiek in bubbeltjesplastic. Met 112 meter is dat veruit het hoogste gebouw van Utrecht en ook de hoogste kerktoren van het land, maar vergeleken met andere Nederlandse wolkenkrabbers staat hij niet eens in de top-25.”

Einde van de wereld

Het voordeel van een stad met relatief veel laagbouw is volgens Versprille dat je niet ver de hoogte in hoeft om je ‘boven alles verheven te voelen’. De watertoren op Rotsoord waar het gelijknamige restaurant is te vinden is ‘maar’ 37 meter hoog. “Maar’, zo schrijft de recensent, “eenmaal boven heb je het gevoel dat je tot het einde van de wereld kunt kijken.”

Tot slot zou de bedrijfsleider van De Watertoren tegen Versprille hebben gezegd dat ze het als uitdaging zien om de bijzondere locatie te overtreffen met de gerechten. “Veruit de meeste mensen komen voor het uitzicht, maar ze komen terug voor het eten en de wijn.”

15 Reacties

Reageren
  1. W

    Goeie culinaire recensie… beetje schrijven over laagbouw in utrecht.
    Overigens heeft ze wel een punt, het lijkt hier vwb hoogbouw wel meppel…

  2. woutvr

    Gelukkig wel @W! En laten we dat vooral zo houden. Fijn voor de eigenaar, zoveel gratis reclame! En de bedrijfsleider heeft gelijk: het eten is lekker

  3. Ciska

    En. Hoe was het eten?

  4. Hans

    Open deur, dat uitzicht…graag ook comment op dining en p/kw/service… beeld is nu incompleet….niet iedereen leest/heeft de Volkskrant…

  5. Utrechter

    Het enige culinaire aan de recensie is blijkbaar de zure saus waar de volkskrant (azijn bode) patent op heeft over het godzijdank uitblijven van verdere hoogbouw in Utrecht. Er staan al meer dan genoeg lelijke flats in het stationsgebied.

  6. Katja

    Hoogbouw zat. Hoe meer mensen je op een klein gebied op mekaar propt, hoe drukker het wordt.
    Om over een mogelijke uitbraak van een zwaar besmettelijk ziekte nog maar te zwijgen…

  7. S

    @utrechter: flats?

  8. Hoogbouw Utrecht

    Ja, hij heeft zeker een punt. Utrecht kent geen ongeorganiseerde hoogbouw die bij veel steden door toeval wordt bepaald. In London zie je oude gebouwen totaal in het niet verdwijnen door vlak ernaast hoogbouw te plaatsen. En in Nederlandse provincie steden zoals Tilburg , Arnhem, etcetera valt architectonisch stedebouw kundig weinig te verpesten…en is het een methode om toch nog een soort van ” grootte stad” gevoel te geven.
    De keuze om rond Centraal Station max 95m hoog te bouwen vindt ik een heel goede keuze. Zo blijft de ruim 700 jaar oude trots uniek.
    Toch wel daarintegen zeer onlogisch dat er zoveel laagbouw is buiten het historische centrum. De gemeente Utrecht heeft namelijk maar erg weinig schaarse grond over en een extreme woning nood door de trek na de sterkste economische centra van de randstad.
    Bij de nieuwe bouwwijk Wisselspoor, Carthesius met eigen station zelfs,niet hoogbouw

  9. Nelleke

    Er staat ook een lovende recensie over het eten in het artikel, niet alleen over het uitzicht!

  10. utrechtse vogel

    aan alle azijnzeikers hier, ga eerst die recensie eens lezen voordat je meteen op je pik getrapt voelt. Wat een calimero-gedrag toch weer. En als je geen abonnement hebt, koop je een krantje. Of je gaat naar het cafe, bestelt een kop koffie en lees hem daar. En anders ga je naar de bibliotheek, daar ligt-ie ook. Kom je ook nog eens achter je scherm vandaan.

  11. Koel Hoofd

    “Het grote voordeel van zo’n stad met vrijwel louter laagbouw is dat je niet zo heel ver de hoogte in hoeft om je boven alles verheven te voelen.”
    Jaren van academisch onderwijs in wijsbegeerte op kosten van de samenleving, en dan is dit het intelectueel resultaat?
    Kunnen we de PvdA de schuld van geven, weet iemand nog wie Jo Ritzen was?

  12. Angst voor hoogbouw in Utrecht?

    @ wouter, Katja….vanwaar die angst voor hoogbouw ?
    Ik ben in diverse flats geweest in Overvecht en buiten het feit dat het lekker ruime woningen zijn heb je vaak geweldig mooie uitzicht op zons ondergangen , wolken luchten, de natuur en de prachtige oude stad ! Echt geweldig.

  13. BW

    @Koel Hoofd
    Of is het ‘intellectueel resultaat’? 🤦🏻‍♂️

  14. Hoera

    @Koel Hoofd, bijzondere opmerking voor iemand die zo vaak taal- en spelfouten maakt. Ook weer in dit onderbuik-stukje.

  15. Utrechtse Jantje

    Leuk @ BW. …Helemaal goed ! Punt voor jou ..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).