Culturele activiteiten voor Berlijnplein in Leidsche Rijn bekend | De Utrechtse Internet Courant Culturele activiteiten voor Berlijnplein in Leidsche Rijn bekend | De Utrechtse Internet Courant

Culturele activiteiten voor Berlijnplein in Leidsche Rijn bekend

Culturele activiteiten voor Berlijnplein in Leidsche Rijn bekend
Het huidige Berlijnplein. Archiefbeeld DUIC
De winnaars van de prijsvraag ‘Je eigen festijn op het Berlijnplein’ zijn bekend. Een brommerbios, Lichtkunst, foodfestival Perron Plantaardig, het straattheaterfestival STRT en een festival voor 55-plussers zijn als winnaars uit de bus gekomen en gaan de zomer in Leidsche Rijn kleur geven.

De winnaars van de prijsvraag ‘Je eigen festijn op het Berlijnplein’ zijn bekend. Een brommerbios, Lichtkunst, foodfestival Perron Plantaardig, het straattheaterfestival STRT en een festival voor 55-plussers zijn als winnaars uit de bus gekomen en gaan de zomer in Leidsche Rijn kleur geven.

Met de prijsvraag konden bewoners hun eigen ideeën insturen voor culturele activiteiten op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. De winnende activiteiten zullen aankomende zomer van juni tot en met september plaatsvinden.

De vijf evenementen zullen een voorloper zijn op de bouw van een culturele voorziening in Leidsche Rijn. In totaal was er 25.000 euro te verdelen aan de verschillende initiatieven. ‘’Dit zijn vijf evenementen die veel levendigheid kunnen toevoegen aan het Berlijnplein en haar omgeving, met allen een totaal andere aanpak en bereik’’, zo vertelt de jury.

De evenementen

Het Lichtkunst-project zal een lichtinstallatie bouwen die symbool staat voor de snelheid van het verkeer in de tunnel. Het project zal spiegelballen aan hijskranen bevestigen en lichtlawaai produceren.

De brommerbioscoop is gebouwd op een bakbrommer uit de jaren 70 en zal fungeren als een kleine bioscoop op wieltjes. Op foodfestival Perron Plantaardig kunnen bezoekers hun eigen duurzame plantaardige gerechten meenemen om te delen.

Het straattheaterfestival STRT is een evenement voor jong en oud met veel theater. En het 55-plus festival zal bestaan uit lezingen, een ontmoetingsmarkt en diverse activiteiten en optredens.

Na de zomer zal de gemeente een programmeur aanstellen die het cultureel programma van 2017 en 2018 gaat samenstellen. De eerste activiteit zal de brommerbioscoop zijn die plaatsvindt op vrijdag 17 juni.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht

    Nou dat gaat weer flink geld kosten, waar een kleine groep gebruik van gaat maken, de cultuurgekkies dus, LeidscheRijn, leuker kunnen wij het niet maken.
    Zelfs de verbinding met Utrecht is gewoon zwaar kut.

  2. rob

    Ons winnende festival-idee heet STRTFSTVL Berlijnplein en vindt plaats op woensdag 17 augustus. Met verrassend straattheater uit binnen- en buitenland belooft dit een bijzonder middagje te worden. Voor de kinderen is er een (milieu)circusinstuif waar ze de hele middag onder professionele begeleiding koorddansen, jongleren met “vuilnis” etc. Voor de inwendige mens hebben we een hotdogs, ijsjes, pannenkoeken, koffie/thee en een gezellig barretje met ondermeer in Leidsche Rijn gebrouwen Maximus Bier. STRTFSTVL Berlijnplein sluiten we af met het STRTdiner. Voor een schappelijk bedrag kunnen bezoekers en buurtbewoners aanschuiven! Een onvergetelijke ervaring en tegelijkertijd een heerlijke afsluiting van de zomervakantie! Meer info op http://www.strtfstvl.nl

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).