Dagtip: Schimmel in het Universiteitsmuseum - De Utrechtse Internet Courant Dagtip: Schimmel in het Universiteitsmuseum - De Utrechtse Internet Courant

Dagtip: Schimmel in het Universiteitsmuseum

Dagtip: Schimmel in het Universiteitsmuseum
MycoTEX door Aniele Hoitink
Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Wat Schimmel Universiteitsmuseum
Waar Lange Nieuwstraat 106
Hoe laat
 11:00 – 17:00 uur
Prijs
Volwasssen €8,- / <18 €4,-

Er is schimmel gesignaleerd in het Universiteitsmuseum. Daar moet mee geëxperimenteerd worden! In het museum kan eigen schimmel gebouwd worden en alles bestudeerd worden door de microscoop.

Leer alles over het hedendaagse onderzoek naar schimmels en hoe ze in de toekomst plastic kunnen vervangen, want schimmels zijn erg stevig, maar tegelijkertijd ook heel flexibel. Ook kun je ‘s wereld eerste schimmeljurk bewonderen en ontdek je de vele mogelijkheden met schimmels in alledaagse producten, zoals meubels en kleding.

Vanaf 14.00 uur: Ontdek hoe jij een schimmel kunt herkennen door het spel ‘Waar is de schimmel’ en krijg een rondleiding door het LAB.

Van 14.30 tot 15.00 uur: Bezoek het SchimmelLAB en bouw je eigen schimmel. Maak er een stop motion filmpje van en vergelijk jouw schimmel met die van anderen!

Ook iets tippen? Mail naar redactie@duic.nl

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).