Dansen Op Het Water | De Utrechtse Internet Courant Dansen Op Het Water | De Utrechtse Internet Courant

Dansen Op Het Water

Dansen Op Het Water

Een van de doelen van het MidzomerGracht Festival is het toegankelijk maken van haar  activiteiten voor alle mensen. Afgelopen vrijdag en zaterdag was het bij het evenement ‘Dansen op het Water’ mogelijk om elkaar te ontmoeten onder, naast en bij de Jacobibrug. Op het water werd daartoe een dansvloer gemaakt door verschillende platte boten aan elkaar te koppelen. Onder de muzikale begeleiding van verschillende acts en dj’s is het tweemaal een drukbezocht feest geweest. 

De tweede avond werd geopend door de uitreiking van de Annie Brouwer-Korf prijs aan Feibe Zweers. Zweers is eigenaar van het homocafé Bodytalk. Hij kreeg de prijs voor zijn jarenlange inzet voor homo-emancipatie in Utrecht en mag het prijzengeld van vijfduizend euro gebruiken om een nieuw project rondom het thema te financieren.

Bij zonsondergang zorgden de DJ’s Peter Presto van het roze feestje Ensuite en DJ BiBi van café Kalff samen voor de muziek. Hoewel het programma aan het begin van de avond de boten niet helemaal vol lieten stromen met bezoekers, wisten de DJ’s dat wel voor elkaar te krijgen. Al snel moest er opgelet worden dat het niet te druk zou worden.
(Kijk voor een impressie van de sfeer naar het filmpje onderaan deze pagina.)

Toen de dansvloer eenmaal vol stond begon de act van BLUSH, een trio van jonge performers die de grens opzoeken tussen mannelijk en vrouwelijk. In de act, waarin wel tien verschillende kledingsetjes aan- en uitgetrokken werden, zat humor en glamour. Na BLUSH namen de DJ’s het weer over, en kon het publiek dansen tot één uur s’nachts. Daarna waren er verschillende mogelijkheden voor een afterparty. In Club Lux was de editie van Ensuite: ‘MZG’ erg druk bezocht. De cafe’s Bodytalk en Kalff waren tot in de late uurtjes open.

Janna van der Zand, het bestuurslid van MZG dat het feest op zich nam kijkt positief terug naar het feest en verzucht: ‘Het was een hele hoop geregel en gedoe, maar uiteindelijk was het dat allemaal waard. Het is raar om te zien hoeveel mensen je zover kan krijgen om te komen als je zoiets als dit organiseert.’

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).