DB’s is van plan om in september een groot openingsfestival te organiseren voor alle Utrechters DB’s is van plan om in september een groot openingsfestival te organiseren voor alle Utrechters

DB’s is van plan om in september een groot openingsfestival te organiseren voor alle Utrechters

DB’s is van plan om in september een groot openingsfestival te organiseren voor alle Utrechters
Momenteel wordt nog hard gewerkt op de nieuwe locatie van dB's
DB’s is van plan om in september een openingsfestival voor alle Utrechters te organiseren. Dit is besproken met de gemeente die eerder had aangegeven een tegenprestatie te willen zien voor de inspanningen die geleverd zijn om de verhuizing van dB’s mogelijk te maken.

DB’s is van plan om in september een openingsfestival voor alle Utrechters te organiseren. Dit is besproken met de gemeente die eerder had aangegeven een tegenprestatie te willen zien voor de inspanningen die geleverd zijn om de verhuizing van dB’s mogelijk te maken.

DB’s moest vanwege nieuwbouwplannen noodgedwongen vertrekken uit het CAB-gebouw. Na lang zoeken werd aan de Vlampijpstraat een nieuwe locatie gevonden. Onder meer de gemeente heeft dB’s op allerlei manieren geholpen bij de verhuizing. “De afgelopen weken heeft de gemeente Utrecht gesproken met dB’s of er […] een tegenprestatie geleverd kan worden voor de inspanningen die de gemeente heeft geleverd om de verhuizing mogelijk te maken”, schrijft het college.

Een van die tegenprestaties is het openingsfestival dat in september moet plaatsvinden. Op dit feest, dat mogelijk gratis toegankelijk is, moeten bands optreden die gelieerd zijn aan dB’s. Daarnaast wil de muzikale broedplaats de extra etage die momenteel in het pand aan de Vlampijpstraat wordt gebouwd verhuren aan partijen met een ‘maatschappelijk belang’. “Op deze wijze biedt dB’s hen een betaalbare werkruimte, waar ze zich beter kunnen ontwikkelen vanwege de broedplaatsfunctie en het netwerk van dB’s.”

DB’s wil ook lagere scholen op bezoek laten komen, om kinderen met popmuziek kennis te laten maken. Daarnaast zijn er plannen om op de Vlampijpstraat studioruimtes aan te beiden bieden voor muziekscholen, muziekopleidingen of zelfstandige muziekdocenten, tegen een lager tarief. 

700.000 euro

Naast de gemeente zou ook het consortium Cartesius bijdragen aan de verbouwing van de nieuwe locatie van dB’s. Het consortium had toegezegd 700.000 euro bij te dragen, maar pas zodra dB’s was verhuisd. Het geld was echter eerder nodig, omdat de leveranciers betaald moesten worden, waarop de gemeente besloot het bedrag voor te schieten. Inmiddels is het bedrag terugbetaald door het consortium Cartesius. 

DB’s heeft volgens het college een grote maatschappelijk waarde voor Utrecht. Als aanbieder van repetitieruimtes is dB’s volgens de gemeente belangrijk voor beginnende bands en talentontwikkeling voor jonge muzikanten in Utrecht. Ook de andere partijen die zijn meeverhuisd, namelijk Stichting Ruis (verantwoordelijk voor de programmering van dB’s) en Studio Moskou, dragen op verschillende manieren bij aan de stad Utrecht. 

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Paul

  Ahh leuk…voor alle Utrechters?

  Dus ook de Utrechters met een auto?

  Fijn dat we er nu wel bij horen!

 2. W.H.de Groen

  Het belang van een DB’s in het Utrechtse is is immens en met een pareltje(Het Conservatorium) en oa muziekcentrum Vredenburg in ons centrum kunnen we iets gaan realiseren wat deze stad tot grote hoogtes kan doen stijgen.
  Ik ben erg gelukkig met het feit dat ons gemeentebestuur begrijpt dat dergelijke inversteringen in het Culturele zowel in het Sociale als het financiele domein fors rendement zal gaan opleveren.

 3. Moniek

  @Paul
  Ik kom niet, geen interesse, dus ruimte voor twee voor u.

 4. Marcel

  Echt, ik lig in een deuk. Het college heeft geholpen en nu een tegenprestatie? Zijn dit de kerntaken voor een gemeente? Mag ik zien wat het gekost heeft? Voor niks gaat de zon op? Wethouder/ ambtenaar/de raad is hiermee bezig? Niet met huizen bouwen? Het is werkelijk bijzonder dat we partijen in het bestuur hebben die wij Utrechters kiezen en die dit doen. Is dit de tegenprestatie die Utrechters krijgen door het kiesgedrag wat we hebben? Ja? Dan verdienen we dit bestuur ook. Zal ik niks meer zeggen?!

 5. Val

  Nou als Moniek niet komt dan kom ik wel hoor 🙂

 6. IIB

  Negatieve reacties, misschien wordt het wel heel leuk?

 7. Leny

  Ik hoop dat DB’s rrekekening houdt met de festivals die al gepland staan in de buurt. Op zondag 15 september is het ZON festival in Zuilen bij het Vorstelijk Complex. Op zondag 29 september is er het Coloured heart eb Food festival in het Julianapark. Beide uiteraard gratis toegankelijk!

 8. M.A

  Ach alle Utrechters, u bedoelt als ze goed ter been zijn
  Kan niet eens meer wandelen met mijn moeder in Lombok Utrecht met rolstoel.Het zijn niet de auto,s maar de fietsen die overal de stoepen blokkeren

 9. Utrechtse Jantje

  Ik woon er sinds mijn pensionering niet meer , maar in mijn hart ben en blijf ik natuurlijk wel altijd Utrechter hoor , maar anderhalf uur voor dit feest rijden , heb ik er niet voor over ! Maar het blijft natuurlijk wel ‘n mooi gebaar van DB …..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).