‘De Eenzame Toren’: liedje over een plein dat er niet zou moeten zijn | De Utrechtse Internet Courant ‘De Eenzame Toren’: liedje over een plein dat er niet zou moeten zijn | De Utrechtse Internet Courant

‘De Eenzame Toren’: liedje over een plein dat er niet zou moeten zijn

‘De Eenzame Toren’: liedje over een plein dat er niet zou moeten zijn

Het Domplein is een plein dat er niet zou moeten zijn. Ernst Teule van Ernst Teula Audio Logo aan de Adelaarstraat in Utrecht schreef er een lied over met de titel ’De Eenzame Toren’. Voor de clip bij het lied stonden op 25 mei meer dan 100 bekende en minder bekende Utrechters voor de camera op het Domplein. Het resultaat is sinds kort te bewonderen op YouTube.

Teune refereert met zijn liedje aan de ontstaansgeschiedenis van het Domplein. Het middenschip van de Dom stortte in 1674 in tijdens een tornado. Pas in 1829 werd de puinhoop opgeruimd, zodat het bestaande plein sterk vergroot werd. Overigens heette het gedeelte van het plein dat oorspronkelijk tot de immuniteit van de eerder afgebroken Sint-Salvatorkerk behoorde Oudmunsterkerkhof en het gedeelte dat tot de immuniteit van de Dom behoorde Domkerkhof. Pas in 1912 werden beide namen vervangen door de naam Domplein. In de huidige bestrating van het plein is de plattegrond aangegeven van de Sint-Salvatorkerk, de Heilig-Kruiskapel en het verdwenen deel van de Dom.

Aan de clip van ‘De Eenzame Toren’ werkten en zongen meer dan 100 bekende en minder bekende Utrechters mee. Onder hen Ab Kools, Bernard Tomlow, Broos Schnetz, Cees Grimbergen, Harry van Dam, Ingmar Heytze, Rien Nagel, Ton van de Berg, Mirjam de Rijk en Wouter de Heus. Reden genoeg dus om de clip eens te bekijken.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).