De favoriete leesplek van: Hannah (7) uit De Meern De favoriete leesplek van: Hannah (7) uit De Meern

De favoriete leesplek van: Hannah (7) uit De Meern

De favoriete leesplek van: Hannah (7) uit De Meern
Heel veel kinderen lezen zelden een boek, maar er zijn ook kinderen die juist heel graag lezen. In deze serie zoeken we ze op en fotograferen we ze op hun favoriete leesplek.

Heel veel kinderen lezen zelden een boek, maar er zijn ook kinderen die juist heel graag lezen. In deze serie zoeken we ze op en fotograferen we ze op hun favoriete leesplek.

De favoriete leesplek van…

Naam: Hannah
Leeftijd: 7 jaar
Woont in: De Meern
Lievelingsboek: De geheime operatie, Henriët Koornberg-Spronk en Hester van de Grift

“Elke avond als ik naar bed ga lees ik nog even. Mijn moeder wijst dan naar de klok en zegt tot hoe laat ik mag lezen. Doet ze dat niet, dat lees ik zo de hele avond door. Ik lees graag spannende boeken, maar ze moeten ook niet te spannend zijn want dan krijg ik enge dromen. Mijn favoriete boek is nu De geheime operatie, over vier vrienden die in groep 8 zitten. Ze wonen samen in een straat en zien dat er iets geheimzinnigs gebeurt bij een nieuwe buurvrouw. Daar stoppen steeds busjes in de nacht en stappen  mensen in en uit. Ik vind het ook leuk dat ze bij dit verhaal steeds een datum en tijd noemen bovenaan de pagina, als een soort dagboek. Zo kan je het verhaal nog beter volgen. Naast dit soort spannende boeken lees ik ook gewoon de Donald Duck, dat blijft ook altijd leuk.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

Boekentips van Bibliotheek Utrecht die passen bij De geheime operatie

  • Het geheim van het dierenasiel – Simone Arts
  • Sleutels – Annemarie Jongbloed
  • De tovervinger – Roald Dahl

Deze publicatie is een samenwerking met Bibliotheek Utrecht. Alle kinderen t/m 17 jaar in Utrecht kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek, want lezen is leuk en belangrijk. Help ook mee alle kinderen lid te maken en word ambassadeur. Kijk op www.bibliotheekutrecht.nl/wieditleest

Zelf meedoen aan deze rubriek? Aanmelden kan hier.

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).