De favoriete leesplek van: Kerem (10) uit Zuilen De favoriete leesplek van: Kerem (10) uit Zuilen

De favoriete leesplek van: Kerem (10) uit Zuilen

De favoriete leesplek van: Kerem (10) uit Zuilen
Heel veel kinderen lezen zelden een boek, maar er zijn ook kinderen die juist heel graag lezen. In deze serie zoeken we ze op en fotograferen we ze op hun favoriete leesplek.

Heel veel kinderen lezen zelden een boek, maar er zijn ook kinderen die juist heel graag lezen. In deze serie zoeken we ze op en fotograferen we ze op hun favoriete leesplek.

Tekst en fotografie: Robert Oosterbroek

De favoriete leesplek van…

Naam: Kerem Arslan
Leeftijd: 10 jaar
Woont in: Zuilen
Lievelingsboek: My Hero Academia

“Dit is een mangaboek, je leest het van rechts naar links, en niet van links naar rechts. Ik lees dit soort boeken vooral in het Engels omdat er nog niet zo veel vertaald zijn. Engels heb ik geleerd omdat ik al van jongs af aan naar televisie kijk, waar ze ook Engels praten. Zo heb ik ook eerst de televisieserie van My Hero Academia gekeken voordat ik de boeken ging lezen. Via Marktplaats hebben we toen de eerste drie delen gekocht en nu heb ik al twintig delen. In dit mangaboek zit actie, humor en spanning. Een ander mooi boek dat ik heb is Ik ben Vincent en ik ben niet bang van Enne Koens. We waren naar het theaterstuk van het boek geweest en toen sprak ik de schrijfster. Ik heb nu een exemplaar van het boek waar zij ook iets met de hand voor mij in heeft geschreven, en haar handtekening. Lezen is leuk, want je bent er met je hoofd helemaal mee bezig. Je zit er helemaal in, net zoals tijdens het kijken van een film. Ik houd daarom ook erg van strips, omdat er dan al plaatjes bij zijn.”

Boekentips van Bibliotheek Utrecht die passen bij My Hero Academia

 • Fullmetal alchemist – Arakawa Hiromu
 • Vampire knight – Matsuri Hino
 • Death note! serie – Obata Takeshi

Deze publicatie is een samenwerking met Bibliotheek Utrecht. Alle kinderen t/m 17 jaar in Utrecht kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek, want lezen is leuk en belangrijk. Help ook mee alle kinderen lid te maken en word ambassadeur. Kijk op www.bibliotheekutrecht.nl/wieditleest

Zelf meedoen aan deze rubriek? Aanmelden kan hier.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Murat Sahin

  Wat zijn wij toch super trots op je Kerem! Ga zo door kanjer!
  Jij bent n topper👏
  Murat

 2. Serdar

  Goed gedaan Kerem, We zijn trots op je!

 3. Serdar

  Goed gedaan Kerem, we zijn trots op je.

 4. Adeline

  Hoi Kerem, lekker blijven lezen! Geniet van de boeken die je leest, lezen is ongelofelijk COOL! Als je een tof boek bij je hebt, ben je nooit alleen.

  Warme groet, Adeline

 5. Bekir C

  Ga zo door Kerem duim omhoog voor jou👍

 6. Muzeyyen

  Leuk om te zien wanneer kinderen zo kunnen genieten van een boek, ga zo door Kerem!

 7. GeenStijl@Utrecht

  Leuke jongen, die ook nog boeken leest op een bijzondere manier,ga vooral zo door,want lezen is erg leuk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).