De favoriete leesplek van: Rokia (7) uit Overvecht De favoriete leesplek van: Rokia (7) uit Overvecht

De favoriete leesplek van: Rokia (7) uit Overvecht

De favoriete leesplek van: Rokia (7) uit Overvecht
Heel veel kinderen lezen zelden een boek, maar er zijn ook kinderen die juist heel graag lezen. In deze serie zoeken we ze op en fotograferen we ze op hun favoriete leesplek.

Heel veel kinderen lezen zelden een boek, maar er zijn ook kinderen die juist heel graag lezen. In deze serie zoeken we ze op en fotograferen we ze op hun favoriete leesplek.

Tekst en fotografie: Robert Oosterbroek

De favoriete leesplek van…

Naam: Rokia Arbib
Leeftijd: 7 jaar
Woont in: Overvecht
Lievelingsboek: Dolfje Weerwolfje

“Dolfje Weerwolfje gaat over een jongen die heel normaal lijkt, maar elke maand verandert in een weerwolf. Het is een spannend boek, en soms zelfs een beetje eng. Ik lees heel graag op dit bankje, tussen de twee bedden in, op mijn kamer. Maar ik lees ook vaak op school. Aan het einde van de dag mogen we dan nog een kwartiertje lezen. We hebben ook een bibliotheek op school, dan krijg je een kaartje van de juf en kan je daar een boek gaan uitkiezen. Ik lees niet alleen spannende boeken, ik heb ook boeken van Jip en Janneke. Die zijn vooral heel grappig. Ook lees ik al boeken die eigenlijk bedoeld zijn voor kinderen uit groep acht, zoals Dex: Over school en andere ellende. Ik heb altijd veel van lezen gehouden en daarom kan ik ook zulke boeken al lezen.”

Boekentips van Bibliotheek Utrecht die passen bij Dolfje Weerwolfje

  • De gorgels en het geheim van de gletsjer – Jochem Myjer
  • Spekkie en Sproet: complot in de trein – Vivian den Hollander
  • De grote vossenjacht – Justyn Edwards

Deze publicatie is een samenwerking met Bibliotheek Utrecht. Alle kinderen t/m 17 jaar in Utrecht kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek, want lezen is leuk en belangrijk. Help ook mee alle kinderen lid te maken en word ambassadeur. Kijk op www.bibliotheekutrecht.nl/wieditleest

Zelf meedoen aan deze rubriek? Aanmelden kan hier.

1 Reactie

Reageren
  1. C.

    Beste Rokia, wat heb je een prachtig hoekje in je kamer, met een heerlijk plekje om te lezen. Ik zou er haast jaloers op zijn. Geniet van je fijne boeken; er zijn er nog heel veel meer, zo zul je wel ontdekken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).