De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor het weekend voor je geselecteerd!

Openingsweekend expo: Utrecht begint hier
Het kinderprogramma van het openingsweekend bij het Utrechts Archief verdient wat extra aandacht want die staat bol van leuke activiteiten. Zo neemt meesterverteller Peter Faber je mee terug in de tijd met bijzondere Utrechtse verhalen en kun je de voorstelling van Jasper Smit zien ‘Straks komt er niemand op mijn feestje’. Op zondag is er een optreden van Hakim met de theatervoorstelling ‘Hakim op zijn best’. Ook kun je de ‘Utrecht en Ik’ poster maken, met jouw ideeën voor de stad!

Wanneer: 4 t/m 6 oktober
Waar: Het Utrechts Archief, Utrecht
Meer info: 
website Het Utrechts Archief

De Nachtwaker (6+)
Iedere dag weer, stipt op tijd, installeert de nachtwaker zich achter zijn bureau. Via beeldschermen houdt hij alles in de gaten. Als blijkt dat er één onwillige deur is die keer op keer niet sluiten wil, kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij gaat naar binnen… ‘De Nachtwaker’ is een fantasierijke voorstelling zonder tekst maar mét een suggestieve soundtrack. Je ziet acteur Noël van Santen zowel live als via de beeldschermen worstelen met de wereld om hem heen, een omgeving waarin verhoudingen niet meer kloppen en vertrouwde gebruiksvoorwerpen een verrassende betekenis krijgen.

Wanneer: 5 en 6 oktober
Waar: Het Filiaal Theatermakers, Stadsschouwburg, Utrecht
Meer info:
website Stadsschouwburg

Interactieve expo: Beest (6+)
Vrijdag 4 oktober opent in Leidsche Rijn de expositie BEEST op kunstwerkplaats De Vrijstaat. Via mode en design gaan kinderen op zoek naar het beest in zichzelf. Met inspirerende kamers, uitdagende opdrachten, een modeatelier en kapsalon zet BEEST bezoekers aan het denken over de relatie tussen mens en dier. BEEST is elke zaterdag en zondag geopend.

Wanneer: 5 oktober t/m 1 december
Waar: De Vrijstaat, Utrecht
Meer info:
website de Vrijstaat

Kids Weekend: Everest De Jonge Yeti
Als tienermeisje Yi een jonge Yeti ontdekt op het dak van haar flatje in Shanghai, besluit zij samen met haar ondeugende vrienden Jin en Peng hem “Everest” te noemen. Vervolgens gaan ze op een epische speurtocht om dit magische wezen te herenigen met zijn familie op het hoogste punt van de aarde.

Wanneer: 5 en 6 oktober
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info:
website Kinepolis

Weekend van de Wetenschap op het Utrecht Science Park
Op zondag 6 oktober opent de Universiteit Utrecht van 11.00 tot 16.00 uur haar deuren voor het publiek voor het jaarlijkse Weekend van de Wetenschap. Schuif aan bij colleges over dino’s of zwarte gaten, leer je eigen medicijnen maken of kom naar de oefenrechtbank om te ervaren hoe een rechtszaak eraan toe gaat.
Er is een bomvol programma waarin je meemaakt hoe onderzoek werkt, waar je al je vragen kan stellen aan wetenschappers en waar je zelf aan de slag gaat met experimenten en mee kan doen met workshops.

Wanneer: zondag 6 oktober
Waar: Science Park, Utrecht
Meer info:
website UU

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).