Debat Rutger Bregman en Beatrice de Graaf in Jacobikerk over goedheid van de mens | De Utrechtse Internet Courant Debat Rutger Bregman en Beatrice de Graaf in Jacobikerk over goedheid van de mens | De Utrechtse Internet Courant

Debat Rutger Bregman en Beatrice de Graaf in Jacobikerk over goedheid van de mens

Debat Rutger Bregman en Beatrice de Graaf in Jacobikerk over goedheid van de mens
Rutger Bregman (historicus en journalist) en Beatrice de Graaf (hoogleraar en terrorismedeskundige) gaan in debat in de Jacobikerk. Het thema op 5 februari is de goedheid van de mens. Het evenement is gratis toegankelijk.

Rutger Bregman (historicus en journalist) en Beatrice de Graaf (hoogleraar en terrorismedeskundige) gaan in debat in de Jacobikerk. Het thema op 5 februari is de goedheid van de mens. Het evenement is gratis toegankelijk.

Rutger Bregman is bekend van zijn bestseller ‘De meeste mensen deugen’, waarin hij stelt dat de mens van oorsprong is geneigd tot samenwerken. Beatrice de Graaf zoekt in haar boek ‘Heilige strijd’ een antwoord op het geweld dat mensen elkaar aandoen en het verlangen van de mens naar veiligheid.

Het debat wordt geleid door presentatrice Margje Fikse (Dit is de Dag en Langs de Lijn En Omstreken). De Graaf en Bregman gaan met elkaar en met het publiek in debat over de vragen: is de mens van nature een goedaardig wezen of is onze beschaving slechts een dun laagje vernis en schuilt onder dat laagje een egoïstisch en gewelddadig dier? Moet de mens in toom worden gehouden door wetten en regels of gedijt de mens juist beter in vrijheid?

De avond begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar een bijdrage voor de onkosten (richtbedrag 5 euro) wordt gewaardeerd. Kaarten zijn hier te bestellen.

12 Reacties

Reageren
 1. D.

  Interessant!

 2. Kadoendra

  De Ziel van Utrecht gaat niet alleen over gebouwen, de oude gracht, andere mooie en interessante openbare ruimtes, zijn unieke bewoners, de gratis bespeelbare vleugel in het NS station, etc, maar ook over de leuke en interessante happenings die er te beleven vallen.

  Dit GRATIS toegankelijke debat draagt ook weer bij aan de Ziel van Utrecht.

 3. Koel Hoofd

  Bregman kan totaal niet tegen de rationele intellect van de Graaf op.

 4. Scherpschutter

  @Koel Hoofd

  U bedoelt de Beatrijs de Graaf die denkt dat meer God de oplossing is voor het terrorismeprobleem? Dat rationele intellect?

  Het leuke aan dit debat is in mijn beleving juist dat er twee totaal irrationele sprekers tegenover elkaar staan. Zowel Bregman als de Graaf zijn maar echt heel beperkt in staat tot rationeel, logisch en consequent denkwerk en dat is precies wat dit debat zo interessant maakt.

  Ik ga zeker even kijken. Dit wordt vermakelijk!

 5. Jonas

  Leuk, live en gratis theater!

 6. Koel Hoofd

  @Scherpschutter Okay, point taken 😀

 7. wollie

  wie is Beatrijs de Graaf?

 8. Leo Spaan

  De meeste dromen zijn bedrog

 9. Toine Goossens

  @Wollie,

  Beatrice de Graaf is een inwoonster van Utrecht. Zij is hoogleraar geschiedenis aan de universiteit van Utrecht en een internationaal zeer gewaardeerd denker over terrorisme. Zij denkt daarnaast na over goed en kwaad, over vertrouwen en verraad als ik mijn eigen woorden gebruik. Zij schrijft daar gezaghebbende boeken over.

 10. wollie

  weet ik Toine, heb haar boek gelezen. maar nu weten we nog niet wie Beatrijs de Graaf is.

 11. Hans

  Is dit online? Of via YouTube later?

 12. johan

  Is avond nog ergens terug te zien of te lezen op internet?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).