Deze nieuwe muurschildering in Utrecht van JanIsDeMan wordt met de jaren beter Deze nieuwe muurschildering in Utrecht van JanIsDeMan wordt met de jaren beter

Deze nieuwe muurschildering in Utrecht van JanIsDeMan wordt met de jaren beter

Deze nieuwe muurschildering in Utrecht van JanIsDeMan wordt met de jaren beter
Een giraffe van ongeveer zeven verdiepingen hoog is sinds deze week te zien in Utrecht op een nieuwe muurschildering van JanIsDeMan. “Dit is mijn eerste tekening die met de jaren steeds beter tot zijn recht komt”

Een giraffe van ongeveer zeven verdiepingen hoog is sinds deze week te zien in Utrecht op een nieuwe muurschildering van JanIsDeMan. “Dit is mijn eerste tekening die met de jaren steeds beter tot zijn recht komt”

De giraffe is te zien op een gebouw op de hoek van de Briljantlaan en de Diamantweg, tegenover het Smaragdplein. Bij het project waren onder meer bewoners, Woonin en de gemeente Utrecht betrokken. “Ze wilden een muurschildering die iets met de natuur te maken had”, zegt Jan. “Verschillende partijen werden benaderd en ze waren het meest enthousiast over de giraffe.”

Op de grond naast een muur die haaks staat op de plek waar het kunstwerk is aangebracht zijn klimplanten in de grond gezet. Zodra deze gegroeid zijn lijkt het er straks op dat de giraffe echte planten aan het eten is. Dit sprak de opdrachtgevers erg aan volgens Jan.

Tekst loopt door onder afbeelding

Trots

“Over een paar jaar is het werk dus op zijn best. Dit is mijn eerste tekening die met de jaren steeds beter tot zijn recht komt. Ik heb zelden aan een project gewerkt waar zoveel mensen blij van worden. Ik merkte het aan de mensen die langsliepen, glimlachten en foto’s maakten én ook aan de kinderen die dolenthousiast werden bij het zien van de giraffe. Ik ben hartstikke trots.”

24 Reacties

Reageren
 1. Utrechtse Jantje

  Wat ‘n geweldige Muurschildering weer van Jan Heinsbroek , die Man wordt inderdaad iedere keer beter !!! En wat ‘n opsteker weer voor dat grijze Hoograven ….. waar ik meer dan 40 jaar gewoond heb , en ook trachte op te fleuren met m’n aangebrachte Mondriaan op m’n garage deur op de hoek Ridderplantsoen en de Ridderlaan …..

 2. Don camillo

  Een lelijke smakeloze hopelize gehorige blok beton blijft een blok beton zonde van de inspanningen de schildering is prachtig

 3. Boze wolf

  @Don: Dat gebouw mag lelijk zijn, het is geen beton (althans wat je ziet aan de buitenkant niet).

 4. Kaat

  Geweldig goed gedaan, wat een verrijking voor de buurt. Er staan daar nog heel wat gebouwen die ook zo’n mooi dier kunnen gebruiken, chapeau Jan.

 5. Anthon

  Een dierentuin maken van Hooggraven. Leuk idee.

 6. Wim

  Afijn. De muurkliederziekte woekert helaas voort in Utrecht, maar naar deze kan ik wel met een glimlach kijken.

 7. Massegast

  Ik vind het niks, die op-leukerij en het gaat in de stad al behoorlijk in de overdrive. In het begin is het even grappig, maar in ben bang dat het gauw zal gaan vervelen.

 8. Piet

  @Don, is gewoon smaakvol baksteen ipv beton hoor. Jaren met plezier in gewoond ook. Vrolijkerd.

 9. Koel Hoofd

  Ik wordt altijd helemaal blij van werk van JanIsDeMan.
  Kom uit een cultureel nest met overdosis aan cultuur waardoor ik niets heb met Utrechtse massapulpcultuur wat in mijn ogen de naam niet eens mag dragen. Daarom kan ik JanIsDeMan zo waarderen’, zijn werk communiceert altijd met de wereld en met een knipoog naar de wereld, en dat is een heel zeldzaam talent.

  Unicorns are rare, and we’ve got one!*
  *Niet doodknuffelen aub maar lekker de ruimte geven

 10. BdV

  Maar is die giraffe dan niet binnen een paar jaar volledig met klimop overwoekerd? Of is dat juist de bedoeling?

 11. w

  @Koel hoofd
  wat is die “Utrechtse massapulpcultuur”?

 12. Piet

  @Koel Hoofd, Utrechtse massapulpcultuur? Noem eens wat massapulpkunstenaars?

 13. Marian Nagtzaam

  War een mooi proces was het ook. De kunstenaar aan het werk. Iedere keer dat ik in de buurt kwam was het weer meer af en mooier. Fantastisch!

 14. Wilma

  Helemaal super die giraffe
  GA ZO DOOR ❤️❤️🙏🏼🙏🏼👍👍

 15. W.H.de Groen

  Dit is werkelijk genieten en wat mij betreft mag Janis heel Utrecht eens flink onder handen gaan nemen waarbij hem geen enkele restrictie word opgelegd. En al die jankende pruimezuigers kunnen toch gewoon binnenshuis blijven..!

 16. J mwitjes eijgelsheim

  Wat geweldig de schildering van de giraf op de muur kan Janis ook naar hoogvliet komen

 17. Culturele overdosis

  @Koel Hoofd: Jeetje, wat misplaatst hooghartig. Je zou aan je reacties niet zeggen dat je zo cultureel onderlegd bent, ruimdenkender heeft die “overdosis cultuur” je in elk geval niet gemaakt.

  Maar wat is “Utrechtse massapulpcultuur”, zoals w al vraagt? Het NUT? Dick Bruna? De Utrechtse school? Gerrit Rietveld? De Pizza Marjolein? De kerken van Saenredam? Amber Arcades?

 18. Koel Hoofd

  @w @Piet
  Paar lekkere open deuren:
  = dat drijvend houten ‘kunstwerk’ wat in de singel lag weg te rotten,
  = een heuvel vol CDs omdat het leuk is om dat te doen,
  = die stalen constructie wat al jaren in de bouwput aan de westkant van het station zwerft omdat “er een cultuurbudget voor is wat besteedt moet worden.”
  = Machinerie hobbyisme
  = die vele festivals die cultuur met zoveel mogelijk decibellen bij de massa wil laten doordringen vanwege het vermaak

 19. A3

  Je hebt helemaal gelijk koel hoofd, vergeet die truttige theepot van 300.000 euro niet en die door stadswerken vernielde trap van vetplanten in ‘t zocherpark, of de neonkunst op de neudebieb.

 20. Peter van Zoest

  Daar gaan we weer: welkom in Efteling Utrecht!

 21. Oetski

  @BdV De klimplanten zijn tegen de andere muur gezet. Daar zijn metalen draden op gespannen, waarlangs ze omhoog groeien. Ik denk dat ze zonder die draden niet omhoog gaan, dus de muur met de giraffe blijft, als het goed is, gewoon zichtbaar.

 22. Katja

  Mooi zoals die kop van de giraffe uit de lijst lijkt te komen.

 23. Nicole Feijts

  Wat een prachtig kunstwerk weer, Jan: jouw schilderingen zijn niet te evenaren en waaien als een frisse wind door Utrecht!

 24. Utrechtse Jantje

  Beste @ Massegast , je bent net zo grijs en grauw als die steeg , waarnaar je jezelf vernoemd ….. jammer jochie , ik heb betere inzendingen van je gelezen …..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).