Dit is er te doen op het Bevrijdingsfestival Utrecht op 5 mei | De Utrechtse Internet Courant Dit is er te doen op het Bevrijdingsfestival Utrecht op 5 mei | De Utrechtse Internet Courant

Dit is er te doen op het Bevrijdingsfestival Utrecht op 5 mei

Dit is er te doen op het Bevrijdingsfestival Utrecht op 5 mei
Archieffoto van het Bevrijdingsfestival in Transwijk.
Het Bevrijdingsfestival Utrecht vindt dit jaar wederom plaats in Park Transwijk op 5 mei. Met enkele grote namen als Roxeanna Hazes, Big 2, The Kik en Fedde Le Grand is het hoofdpodium weer goed gevuld, maar er is meer te doen. Een overzicht.

Het Bevrijdingsfestival Utrecht vindt dit jaar wederom plaats in Park Transwijk op 5 mei. Met enkele grote namen als Roxeanna Hazes, Big 2, The Kik en Fedde Le Grand is het hoofdpodium weer goed gevuld, maar er is meer te doen. Een overzicht.

Het Bevrijdingsfestival is gratis te betreden. De grote ingang van het festivalterrein vind je aan de kant van het 5 mei plein. Hier kun je ook je fiets stallen. Er is nog een ingang bij het Europaplein, bij de City Campus MAX, ook hier zijn fietsenstallingen aanwezig.

De openingstijden van de 26e editie van het festival zijn van 11.30 uur tot 23.00 uur. Daarna is er een afterparty in TivoliVredenburg met De Likt, Yung Internet, Menno de Meester, Marco Muhring. Tickets voor de afterparty zijn 5 euro.

Dit jaar is op het festival alleen nog te betalen met pin. Alle informatie over het festival is ook op de site te vinden.

(Lees onder de foto door)

Archieffoto Bevrijdingsfestival Utrecht

Main Stage

De ambassadeur van de vrijheid, dj Fedde Le Grand, sluit het hoofdpodium af op zaterdag. Hij werd in 2006 bekend met een grote hit: Put your hands up 4 Detroit. Fedde Le Grand: “Als ik op Bevrijdingsdag op het podium sta, wil ik er vooral een feestje van maken. Dat het een echte viering van de vrijheid wordt.”

Ook The Kik maakt zijn opwachting op het BFU 2018. “Nog steeds doorspekt van het tijdloze jaren ’60 geluid. Maar verrijkt met nog meer muzikaliteit, emotie en humor. En altijd op het scherpst van de snede”, aldus de organisatie.

Het driekoppige DeWolff, met Pablo van de Poel op zang/gitaar, broertje Luka van de Poel op drums en Robin Piso op orgel, is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste en meest gewaardeerde live bands van het land.

Edison-winnares Roxeanna Hazes is een van de eerste namen die bekend werd gemaakt voor het festival. De dochter van André speelde lang in het levensliedcircuit maar wilde iets anders, iets voor zichzelf. Dat andere kwam er in de vorm van het vorig jaar uitgekomen debuutalbum In Mijn Bloed.

Sena Performers Podium

Het Sena Performers Podium wordt in samenwerking met Ekko gevuld. Zo kun je op dit podium terecht voor Yung Nnelg, Het Zesde Metaal, Fata Boom en Tusky. Elk jaar ondersteunt Sena allerlei projecten op sociaal-cultureel vlak om een gezonde muziekindustrie te stimuleren en aanstormend talent een podium te bieden. Zo zet Sena zich in met regionale poppodia en organisaties voor jong, regionaal talent.

Het blokkenschema van Bevrijdingsfestival Utrecht 2018

Vrijheidspodium

Bij het Vrijheidspodium kun je overdag terecht voor verdieping. In de avond wordt het Vrijheidspodium omgetoverd tot één grote dansvloer.

Zo wordt er een presentatie gegeven door jongeren van het tweede jaar van X11 Media en Vormgeving. Zij hebben het begrip ‘verzet’ op verschillende manieren benaderd onder andere door middel van portretten, collages en stillevens.

Ook Joseph Oubelkas geeft een presentatie over vrijheid. Hij zat jarenlang in een Marokkaanse gevangenis. Zonder bewijs of onderzoek verbleef hij beschuldigd van drugssmokkel ruim 4 jaar in de Marokkaanse gevangenis. Na zijn vrijlating deelde hij zijn ervaringen in het boek ‘400 brieven van mijn moeder’. In zijn Vrijheidscollege vertelt hij over wat er nodig is om vrijheid te waarborgen.

Talentenpodium

Er is ruimte voor lokaal talent op het Talenten Podium. Onder meer Mill Green & YMF, Maanloperz, Major Dreamin’ en de Equal Idiots maken hun opwachting. Het Talenten Podium is mede mogelijk gemaakt door: dB’s en NPAC.

Plein van de Vrijheid

Op het Plein van de Vrijheid zijn verschillende organisaties aanwezig om vragen te stellen of aandacht te vragen. Amnesty International is uiteraard aanwezig, maar ook Art 1 Midden Nederland, VluchtelingenWerk en KWF.

Kinderfestival

Het kinderfestival biedt voor de allerkleinste bezoekers een leuk en interactief programma. De hele dag is er een doorlopend programma voor verschillende leeftijden. En natuurlijk is de boerderij en speeltuin open.

Speciaal voor kinderen is er een college over het waargebeurd jeugdboek Verzet tegen de vijand van Martine Letterie – georganiseerd door de Bibliotheek Utrecht. Dit verhaal gaat over Toon die in januari 1944 moest onderduiken en in het verzet komt. De schrijfster gaat vertellen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).