Dit jaar geen Sinterklaasintocht in Utrecht; Ook geen alternatief Dit jaar geen Sinterklaasintocht in Utrecht; Ook geen alternatief

Dit jaar geen Sinterklaasintocht in Utrecht; Ook geen alternatief

Dit jaar geen Sinterklaasintocht in Utrecht; Ook geen alternatief
De Sinterklaasintocht in Utrecht gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus besloten om in 2020 geen intocht te organiseren. Ook een aangepast Sinterklaasfeest komt er niet.

De Sinterklaasintocht in Utrecht gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus besloten om in 2020 geen intocht te organiseren. Ook een aangepast Sinterklaasfeest komt er niet.

Sinterklaas had op 15 november in de stad aan moeten komen, maar de organisatie wacht het advies van de Veiligheidsregio dus niet af. “We hebben zelf besloten om de intocht voor dit jaar af te blazen. Met de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus, achten wij ook een aangepaste intocht niet meer verantwoord ”, zegt de organisatie. “We vinden het ontzettend jammer dat we dit jaar geen intocht voor alle kinderen in Utrecht kunnen organiseren, maar vanzelfsprekend staat de veiligheid voorop.”

De organisatie kijkt ondanks de teleurstelling wel vooruit. “Wij zijn alweer aan de slag om voor volgend jaar de kinderen van Utrecht een mooie intocht te kunnen bieden.”

9 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Verstandig, volwassen besluit, daar kunnen andere organisaties die zich tegen de klippen op in allerlei bochten wringen om hun dingetje te blijven doen een voorbeeld aan nemen! Het is eigenlijk heel simpel: iedereen moet álles doen om de tweede golf af te remmen. Daar zou je geen opgelegde maatregelen voor nodig moeten hebben, maar kennelijk zijn ze in de horeca en bij het grootwinkelbedrijf nog niet zover.

 2. Bromsnor

  Bromsnor gaat ook al niet naar de kerstmarkt :-(. Gezellig is anders.

 3. Kadoendra

  Misschien is er dit jaar een alternatief Sinterklaasfeest met Corona Pieten.

 4. Herman

  Gewoon op TV intocht uit archief laten zien.
  De Goedheiligman komt al heeeeeel lang aan, er zal vast wel een versie te vinden zijn met weer dat lijkt op dat van de beoogde dag.

 5. E Westerhoffbeekink

  Er was de laatste jaren met dat gedoe van zwarte piet toch al niet veel aan dus ik denk voor veel utrechters is dit geen ramp,omdat bepaalde groepen toch de dienst uitmaken

 6. Vingervlug

  Nee Herman!
  In het archief waren de pieten nog zwart, dan kan niet meer he

 7. Gregor

  Dit lijkt mij de definitieve doodsteek van het Sinterklaasfeest. Hebben de schreeuwers en drammers toch gewonnen. Wat zal het volgende onderwerp zijn waar ze hun peilen op gaan richten? De kleuren van de Nederlandse vlag? Het volkslied? de Nederlandse taal? De Deltawerken? Koningsdag? Goudse kaas? Niks verbaast mij inmiddels meer.

 8. cas

  @ Gregor, nee, ze zullen vast immense herstelbetalingen willen voor dingen waar ze al generaties geen enkele last of hinder van ondervinden.

 9. Katja

  Heeft de ME ook rust.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).