Dit jaar weer volop ruimte voor Sinterklaasintocht in Utrecht Dit jaar weer volop ruimte voor Sinterklaasintocht in Utrecht

Dit jaar weer volop ruimte voor Sinterklaasintocht in Utrecht

Dit jaar weer volop ruimte voor Sinterklaasintocht in Utrecht
De Sinterklaasintocht in Utrecht moet dit jaar op 14 november zo ‘normaal’ mogelijk verlopen. Nadat de boot van Sinterklaas vorig jaar in de stad niet kon aanmeren vanwege de coronacrisis, kunnen honderden kinderen dit jaar de Sint weer verwelkomen langs de Oudegracht, bij de optocht door de stad of op het feest op het Domplein.

De Sinterklaasintocht in Utrecht moet dit jaar op 14 november zo ‘normaal’ mogelijk verlopen. Nadat de boot van Sinterklaas vorig jaar in de stad niet kon aanmeren vanwege de coronacrisis, kunnen honderden kinderen dit jaar de Sint weer verwelkomen langs de Oudegracht, bij de optocht door de stad of op het feest op het Domplein.

Nog een paar weken en dan is Sinterklaas weer in het land. Vanwege de coronaregels en de mogelijkheid dat de maatregelen nog worden aangepast is het huidige programma wel onder voorbehoud.

Het programma dit jaar is bijna hetzelfde als voorgaande jaren. Een wijziging is dat Sinterklaas niet afmeert bij de Bemuurde Weerd en daar nog even een praatje houdt, maar afstapt bij de Monicabrug en direct verdergaat met een optocht door de stad. Bij de Bemuurde Weerd werd het voorgaande jaren erg druk en die drukte is nu niet gewenst vanwege de coronamaatregelen. Ook bij de Monicabrug wordt dus niet stilgestaan. De boottocht is tussen 12.00 en 13.00 uur.

Domplein

Via een optocht door de Sint Jacobsstraat, Lange Viestraat, De Neude, Schoutenstraat, Oudkerkhof en Domstraat eindigen ze bij het Domplein alwaar een podium staat en het feest verdergaat. Omdat de huidige coronaregels verlangen dat bezoekers van evenementen een coronatoegangsbewijs laten zien, moeten bezoekers ouder dan twaalf jaar die het feest bij willen wonen hun QR-code tonen.

Op het Domplein is plek voor tussen de 2000 en 3000 bezoekers. Het bezoek aan het feest is gratis maar er is wel een entreebewijs nodig, die kunnen gratis gereserveerd worden via de website. Als er te veel vraag is naar kaarten worden de toegangsbewijzen weggegeven op basis van postcode, dit zodat er een goede vertegenwoordiging is van alle buurten en wijken van Utrecht. De organisatie doet dat omdat het een feest moet zijn ‘voor alle Utrechters’.

7 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Brand maar weer los iedereen met die Zwarte Pieten discussie! Ik hou de teller even in de gaten in de loop van de dag.

 2. jankanerwatvan

  Die laatste twee zinnen. Ben benieuwd of dit in absolute of relatieve zin is. Ofwel een aantal kaarten per postcode ofwel naar gelang het aantal aanvragen per postcode. In het eerste geval is het wellicht een feest “voor alle Utrechters”, maar je maakt minder kans aanwezig te zijn wanneer je in een bepaald postcodegebied woont. Want wat als er weinig aanvragen komen uit Oost en veel uit Overvecht? Dan zouden alle aanvragen uit Oost worden ingewilligd en lopen kindjes uit Overvecht de kans buiten de boot te vallen. Discriminatie op basis van postcode dus. Wanneer kaarten worden toegewezen op basis van het aantal aanvragen per postcode zou dit betekenen dat kindjes uit Overvecht nog steeds oververtegenwoordigd zijn tov kindjes uit Oost, en het dus geen feest is voor alle Utrechters.

  Hmm lijkt erop alsof er moet worden gekozen tussen twee kwaden. Ofwel men discrimineert ofwel het is geen feest voor alle Utrechters.

  Daarnaast er vreemd dat men naast postcode geen onderscheid maakt tussen leeftijd, geslacht etc. Wat nu als de groep peuters oververtegenwoordigd is tov de groep kleuters? Of er meer jongens dan meisjes aanwezig zijn?

 3. Theo

  De Sinterklaasintocht in Utrecht moet dit jaar op 14 november zo ‘normaal’ mogelijk verlopen.
  Dat heb ik toch echt gelezen.
  En dan beginnen we maar met een groot deel van de Utrechters buiten te sluiten middels een coronapas.
  In de buitenlucht !

 4. Michel

  “Dit jaar weer volop ruimte voor Sinterklaasintocht in Utrecht” ….. Dus ook voor echte Zwarte Pieten?

 5. UTRECHTSE JANTJE

  JAAA …Beetje vreemd beste @Theo ….Wie bedenkt nou weer zoiets , om ‘n buitengebeuren voor kinderen nou weer te vernaggelen door om ‘n coronapas te vragen !!!

 6. Michel

  “Dit jaar weer volop ruimte voor Sinterklaasintocht in Utrecht” Dus ook meer ruimte voor de echte Zwarte Pieten? 🙄🙄

 7. Michel

  “Dit jaar weer volop ruimte voor Sinterklaasintocht in Utrecht” Dus ook meer ruimte voor de echte Zwarte Pieten?

  Ik ben vooral benieuwd of deze vraag door de linkse deugcensuur komt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).