Dit zijn de vijf genomineerden voor de Rietveldprijs 2022 Dit zijn de vijf genomineerden voor de Rietveldprijs 2022

Dit zijn de vijf genomineerden voor de Rietveldprijs 2022

Dit zijn de vijf genomineerden voor de Rietveldprijs 2022
Foto's: Bas van Setten
De jury van de Rietveldprijs 2022 heeft de Utrechtse projecten bekendgemaakt die genomineerd zijn voor de architectuurprijs. De jury heeft vijf projecten uit de afgelopen twee jaar geselecteerd die kans maken op de prijs.

De jury van de Rietveldprijs 2022 heeft de Utrechtse projecten bekendgemaakt die genomineerd zijn voor de architectuurprijs. De jury heeft vijf projecten uit de afgelopen twee jaar geselecteerd die kans maken op de prijs.

De genomineerden voor de Rietveldprijs 2022 zijn Wooncoöperatie Overhoop aan de Camera Obscuradreef van M’n Architect, Post Utrecht aan de Neude van Rijnboutt en Zecc Architecten, Kindcentrum Rijnvliet aan de Pecanlaan van 9graden architectuur, Catharijnesingel Zuid tussen de Marga Klompébrug en Bartolomeïbrug van Okra Landschapsarchitecten en Woongebouw Monicahof van Studio Ramin Visch.

De vijf projecten komen in aanmerking voor de Rietveldprijs 2022, waarvoor de vakjury uiteindelijk een keus maakt. Ook maken de projecten kans op de DUIC Publieksprijs. Beide prijzen worden op zondag 20 november uitgereikt in Bibliotheek Neude.

Jury

De jury bestaat uit vier juryleden: voorzitter Janneke Bierman (BiermanHenket), stedenbouwkundige en architect Roy Bijhouwer (Quadrat), architect Carin ter Beek (BLAUW architecten) en stadsgeograaf en architectuurcriticus Mark Minkjan. Bij de beoordeling van de projecten kijkt de jury naar de kwaliteit van het project en naar de bijdrage die het project levert aan de gebouwde omgeving van Utrecht.

DUIC Publieksprijs

DUIC licht de vijf projecten de komende tijd uit aan de hand van video’s. Het publiek kan dan vanaf 1 oktober stemmen op een van de vijf projecten. Het project met de meeste stemmen wint de DUIC Publieksprijs.

8 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Catharijnesingel is een mislukking met die rare vernauwing in de loop van de singel

 2. Hetty

  Ik heb mijn keus al gemaakt ! Ben heel benieuwd, wat de jury en het publiek gaan kiezen.

 3. Anne E. Otto

  Het zou wel handig zijn geweest als de opsomming in de tekst de volgorde van de foto’s had gevolgd.

 4. Herman

  @Wim, ga eens kijken, er is helemaal geen vernauwing! Wel een oever die niet kaarsrecht maar golvend verloopt.

 5. Wim

  Wim Is te beroerd om langs de singel te lopen maar uit zijn luie stoel commentaar leveren.

 6. Rob van steensel

  WIM weet je nog hoe het was en hoe het geworden is. Catharijne singel voor mij het mooiste plekje. wat mij betreft stap ook eens in het bootje en zie hoe leuk het is geworden.

 7. Wim

  @ Herman.

  Goed gezien jochie. Een rare vernauwing dus, dat golven van jou.

  @ Wim

  Ik kom jou nooit tegen jochie, tijdens mijn dagelijkse rondje singel.

 8. Bill

  Wederom een karige oogst rondom aansprekende gebouwen in Utrecht. Gooi als stad die ambities eens omhoog, deze ontwerpen worden in elke andere doorsnee grote stad ook en masse gebouwd..!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).