Het Domplein is in 2016 het meest gebruikt om een evenement te organiseren. In totaal was het plein 86 dagen het toneel van een evenement met 22 vergunningen. Het meest gebruikte stadspark voor een evenement is het Griftpark met 33 dagen (13 vergunningen).
Dat meldt B&W in een brief aan de raad om inzicht te geven in het festivalbeleid in de stad. “Wij vinden evenementen van grote waarde voor de stad: ze zijn een visitekaartje voor de stad met een breed toegankelijk en zeer divers aanbod voor een groot aantal doelgroepen van binnen en buiten de stad”, is te lezen in de brief. “Evenementen brengen levendigheid en versterken zo een aangenaam woon-, werk- en leefklimaat. Ook zorgen evenementen voor werkgelegenheid en bestedingen in de stad.”
Het Domplein wordt op de voet gevolgd door het Janskerkhof (79 dagen) en de Korte Minrebroederstraat (72 dagen). Alleen op het Janskerkhof werden net als op het Domplein 22 vergunningen verleend, maar werden de evenementen over minder dagen gehouden.
In 2016 zijn bijna zeshonderd vergunningen voor evenementen verleend. Het gaat om zowel grote festivals als de Parade en het Bevrijdingsfestival , sportactiviteiten en markten als ook om kleinschalige activiteiten en vieringen in de wijk. Voor de vergunde evenementen zijn in 2016 216 tapontheffingen verleend.
De top 5:
DUIC schreef eerder al over het evenementenbeleid en een eventuele festivalisering van de gemeente.
Gekoppelde berichten

Meer festivals in Utrecht; een zegen of een last?
Culturele Zondag, Fonteyn Festival, Bevrijdingsfestival, Mumbai Color Festival, Geheime Liefde en Soenda Outdoor, zomaar wat…
2 Reacties
Reagerenhet waait altijd op het Domplein, waarom is dat tochtgat zo gewild voor manifestaties? Utrecht mist een mooi plein dat is duidelijk. Gaat die tocht ook op het Jaarbeursplein spelen met de hoogbouw er omheen, dan hebben we nog geen mooi plein.
“Het Domplein is in 2016 het meest gebruikt om een evenement te organiseren”.
Misbruikt zal je bedoelen. En door dat domme gedreun brokkelt de toren ook al af.