Drie genomineerden voor de Rietveldprijs 2013 | De Utrechtse Internet Courant Drie genomineerden voor de Rietveldprijs 2013 | De Utrechtse Internet Courant

Drie genomineerden voor de Rietveldprijs 2013

Drie genomineerden voor de Rietveldprijs 2013

De nominaties voor de Rietveldprijs zijn bekend. Turnhal Nieuw Welgelegen (foto, linksboven), Victas Centrum voor Verslavingszorg en het bestuurscentrum van Rabobank Nederland komen in aamerking voor de Rietveldprijs 2013.

Uit een voorselectie van acht projecten koos de jury deze drie genomineerden voor de Rietveldprijs 2013. De bekendmaking vond plaats tijdens een druk bezocht evenement in de Torenzaal van het Utrechts Centrum voor de Kunsten.

De jury keek naar de kwaliteit van het project zelf, maar ook naar de bijdrage die het project levert aan de gebouwde omgeving van de stad Utrecht. Op basis van deze criteria zijn de projecten genomineerd.

In november wordt bekend gemaakt welk project dit jaar de Rietveldprijs wint. Tevens wordt dan de RTV Publieksprijs uitgereikt. Het publiek kan vanaf nu tot eind september zijn stem uitbrengen op een van de acht geselecteerde projecten, waaronder zich ook de drie projecten bevinden die door de jury genomineerd zijn. .

De Rietveldprijs is de tweejaarlijkse Utrechtse architectuurprijs.  Sinds 1991 stimuleert Stichting Rietveldprijs de openbare discussie over de kwaliteit van de gebouwde omgeving in Utrecht met deze architectuurprijs. Dit jaar wordt de prijs voor de twaalfde de keer uitgereikt.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).