Dries Verhoeven wint prijs voor zijn ‘uitzonderlijke bijdrage’ aan de kunst in de stad Utrecht Dries Verhoeven wint prijs voor zijn ‘uitzonderlijke bijdrage’ aan de kunst in de stad Utrecht

Dries Verhoeven wint prijs voor zijn ‘uitzonderlijke bijdrage’ aan de kunst in de stad Utrecht

Dries Verhoeven wint prijs voor zijn ‘uitzonderlijke bijdrage’ aan de kunst in de stad Utrecht
Dries Verhoeven. Foto: Victoria Ushkanova
Dries Verhoeven heeft voor zijn ‘uitzonderlijke bijdrage’ aan de kunst in de stad Utrecht en ver daarbuiten de Fentener van Vlissingen Cultuurprijs 2022 ontvangen. De prijs wordt om de drie jaar toegekend en bestaat uit een geldprijs van 25.000 euro.

Dries Verhoeven heeft voor zijn ‘uitzonderlijke bijdrage’ aan de kunst in de stad Utrecht en ver daarbuiten de Fentener van Vlissingen Cultuurprijs 2022 ontvangen. De prijs wordt om de drie jaar toegekend en bestaat uit een geldprijs van 25.000 euro.

Verhoeven maakt installaties, performances en’ happenings’ die plaatsvinden in musea, theaters, op locatie en in de openbare ruimte. In Utrecht is hij onder meer bekend van de fictieve bouwplaats op de Neude in 2018. Op hetzelfde plein stond hij in 2015 met de installatie Wanna Play.

“Dries Verhoeven is een zeer veelzijdig Utrechts kunstenaar met wortels in het theater, waarmee hij zich moeiteloos beweegt in meerdere kunstdisciplines. Verhoeven blijft zich steeds ontwikkelen en is een inspirator voor vele andere (beginnende) kunstenaars”, aldus voorzitter Lisette Pelsers van het Fentener van Vlissingen Fonds over de toekenning van de Cultuurprijs aan Verhoeven.

De prijs, bedoeld om buitengewoon talentvolle kunstenaars te stimuleren, wordt op 22 mei uitgereikt in de Ping Pong Club in Utrecht, waar tot 6 juni op het naastgelegen Wisselspoorterrein Verhoevens voorstelling The NarcoSexuals loopt.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Van harte gefeliciteerd met de prijs. Dat er nog maar vele mogen volgen. Alles beter dan een echte baan waarbij je moet werken en dingen moet doen, toch? De horror…..

 2. WvR

  “…Dries Verhoeven heeft voor zijn ‘uitzonderlijke bijdrage’ aan de kunst in de stad Utrecht en ver daarbuiten…”

  Mijn hoop is dat Dries toekomstige activiteiten voornamelijk richt op “…ver daarbuiten…”.

  Ik wens Dries alle succes, maar wij hebben in Utrecht al zoveel van Dries genoten, laat in godsvredesnaam nu eindelijk eens andere plaatsen van Dries genieten.

 3. Moniek

  U ziet kunst niet als werk, JdV?

 4. JdV

  @Moniek: Zeker niet. Kunst is een leuke hobby. Net zoals postzegels verzamelen, vogels spotten, de fanfare of een willekeurige sport. Werk, nee, absoluut niet.

 5. Don

  Een prijs voor de grootste minachtende provocatie van de Utrechtse belasting betaler met zijn bouwvakkertje spelen op het Neude.

 6. Koel Hoofd

  Uitzonderlijke bijdrage aan kunst met o.a. een fictieve bouwplaats?
  Right, over smaak valt altijd te twisten en dat is de hele bedoeling van moderne kunst want splijten is spraakmakend. Utrecht is grootgrutter in splijtende kunst want over de Utrechtse smaak valt behoorlijk te twisten.

  Eens met @WvR,
  Het is tijd dat andere steden ook van zijn kunstige ideetjes mogen gaan genieten.

 7. Lekke Band

  Verzin iets geks, vraag subsidie aan en verzin er een onzinverhaal omheen, dat is de hedendaagse kunst.
  Net zoals de ‘bouwput’ op de Neude, echt van genoten.

  Beste Dries,
  Nu eens één van je fantastische projecten ver daarbuiten doen, ook die mensen verdienen het.

 8. Moniek

  Dan mist u veel, JdV. Ga maar eens in een museum kijken. Zonder kunst wordt het leven erg dor en bijzonder saai.

 9. Len

  Het is toch prachtig dat iemand in zijn bestaan voorziet met dingen die hij leuk vindt, ongeacht het werkelijke nut van zijn twijfelachtige bouwwerken. Dan heb je het leven wat mij betreft gehackt, terwijl het arbeidersvolk als JdV zich een slag in de rondte werkt om de abstracte worst van de status quo proberen te grijpen.

 10. JdV

  @len: om magaret thatcher te parafraseren: subsidised art seems like a good idea until you run out of someone’ else’s money.
  Het werkvolk stopt op een gegeven moment met betalen. Dan krijgen dit soort mensen het nog heel zwaar.

 11. Moniek

  Niet alle kunst wordt gesubsidieerd, JdV. U mag kunst in het algemeen als een leuke hobby betitelen maar daarmee doet u kunstenaars zwaar tekort. Zonder kunst is het leven niet te genieten.

 12. Koel Hoofd

  @JdV
  Dat werkvolk trekt anders nog steeds braaf de portemonaie, the Iron Lady is long dead…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).