DUIC Filmpremière Dag 11 september: 5 topfilms voor maar 25 euro | De Utrechtse Internet Courant DUIC Filmpremière Dag 11 september: 5 topfilms voor maar 25 euro | De Utrechtse Internet Courant

DUIC Filmpremière Dag 11 september: 5 topfilms voor maar 25 euro

DUIC Filmpremière Dag 11 september: 5 topfilms voor maar 25 euro
DUIC presenteert de allereerste editie van de DUIC Filmpremière Dag! Op zondag 11 september kun je vijf exclusieve voorpremières zien in het Louis Hartlooper Complex en CineMec.

DUIC presenteert de allereerste editie van de DUIC Filmpremière Dag! Op zondag 11 september kun je vijf exclusieve voorpremières zien in het Louis Hartlooper Complex en CineMec.

DUIC Filmpremière Dag

Wanneer: Zondag 11 september
Waar: Louis Hartlooper Complex (zaal 1) en CineMec (zaal 4)
Prijs per film: € 5,- (op vertoon van DUIC krant) of € 7,50 (reguliere prijs)
Prijs eten: € 5,- voor DUIC Lunch en € 15,- voor DUIC Diner
Facebookevent: klik hier

Voor slechts € 25,- geniet je van alle bijzondere films op vertoon van onze DUIC krant. Mocht je niet alle films willen of kunnen zien, niet getreurd: voor maar 5 euro koop je met onze DUIC krant een ticket voor een losse film. Ook bieden het Louis Hartlooper Complex en de CineMec speciale biologische menu’s aan voor lunch en diner.

Tickets zijn te krijgen via www.hartlooper.nl en via www.cinemec.nl.

De films die exclusief op de DUIC Filmpremìere Dag worden vertoond:


Ma vie de Courgette (66 min)
11:30-12:36 (LHC) | 12:00-13:06 (CINEMEC)
De Frans-Zwitserse animatiefilm Ma vie de Courgette (Mijn naam is Courgette) van Claude Barras gaat over Courgette, een jongetje van 10. Hij is in een weeshuis geplaatst na het overlijden van zijn moeder. Hoe kan hij de moeilijkheden overwinnen en zich aanpassen aan deze nieuwe omgeving? De film werd geselecteerd voor het Cannes Filmfestival 2016 (Quinzaine des Réalisateurs).


Florence Foster Jenkins (110 min)
13:30-15:20 (LHC) | 21:15-23:05 (CINEMEC)
De dame naar wie de nieuwste film van Stephen Frears is genoemd, heeft echt bestaan. In het begin van de vorige eeuw besteedde ze haar gigantische erfenis aan de kunsten en aan haar eigen muziekcarrière. De stem die ze in haar hoofd hoorde klonk goddelijk, maar wat er uit haar keel kwam, was hilarisch en gênant. Haar echtgenoot en manager St. Clair Bayfield beschermde haar voor de waarheid. Maar toen ze in haar drang om geliefd te worden het plan opvatte om in Carnegie Hall op de planken te staan, was het hek helemaal van de dam en was ze gedoemd om op een vrolijke noot te eindigen. Een film met Meryl Streep en Hugh Grant.


Fuocoammare (108 min)
16:00-17:48 (LHC) | 13:30-15:18 (CINEMEC)
Samuele, 12 jaar, woont op een eiland in de Middellandse Zee. Zoals alle jongens van zijn leeftijd, wil hij zich amuseren, op de rotsen klimmen en wat rondhangen in de haven. Maar zijn eiland is niet zoals de andere eilanden. Het is Lampedusa, dat de Europese bestemming geworden is van de mannen, de vrouwen en de kinderen die de Middellandse Zee oversteken in veel te kleine en schamele bootjes. Deze mensen zijn op zoek naar vrede, vrijheid of gewoon geluk, maar vaak is het hun lichaam dat uit de zee opgevist wordt. Iedere dag zijn de eilandbewoners getuige van één van de grootste menselijke tragedies van onze tijd. Tijdens het Berlijn Filmfestival won Fuocoammare de Gouden Beer, de Oecumenische Juryprijs, de Amnesty International Filmprijs en de Berliner Morgenpost Lezersprijs.


The Light Between Oceans (143 min)
19:00-21:23 (LHC) | 15:45-18:08 (CINEMEC)
De Australische vuurtorenwachter Tom (Fassbender) en zijn vrouw Isabel (Vikander) leiden een idyllisch bestaan aan het strand. Hun leven neemt een onverwachte wending wanneer er een bootje aanspoelt met een dode man en een baby. Ze besluiten het kind op te voeden, maar de emoties lopen hoog op wanneer de moeder mogelijk nog blijkt te leven. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van M.L. Stedman. De film werd genomineerd voor een Gouden Leeuw voor het Film Festival in Venetië.


Lo and Behold (98 min)
21:45-23:23 (LHC) | 19:15-20:53 (CINEMEC)
Werner Herzog, Oscargenomineerd maker van o.a. Grizzly man en Cave of forgotten dreams, verkent met nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht de zowel lonkende als huiveringwekkende toekomst van het internet. In een reeks gesprekken neemt hij ons mee op een speelse, fascinerende en deels verontrustende reis langs de pioniers en de mensen die nu onze toekomst vormgeven. We ontdekken hoe poëtisch en filosofisch de conceptie van het internet was. Hoe het sneller en totaler dan elke andere menselijke vinding ons leven en onze cultuur vormgeeft. En hoe de nabije toekomst bijna niet te bevatten is.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).