DUIC TV: kijk nog nog een keer mee naar het verjaardagsfeestje van TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant DUIC TV: kijk nog nog een keer mee naar het verjaardagsfeestje van TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant

DUIC TV: kijk nog nog een keer mee naar het verjaardagsfeestje van TivoliVredenburg

DUIC TV: kijk nog nog een keer mee naar het verjaardagsfeestje van TivoliVredenburg
DUIC TV was afgelopen zaterdag bij het verjaardagsfeestje van TivoliVredenburg. We spraken met muzikanten en bezoekers over de avond en vroegen hun mening over het gebouw dat er nu een jaar staat. James Gaffigan, dirigent van het Radio Filharmonisch orkest, wist het zeker: “Ik ga net als vorig jaar door tot in de vroege uurtjes.” Hij was niet de enige.

DUIC TV was afgelopen zaterdag bij het verjaardagsfeestje van TivoliVredenburg. We spraken met muzikanten en bezoekers over de avond en vroegen hun mening over het gebouw dat er nu een jaar staat. James Gaffigan, dirigent van het Radio Filharmonisch orkest, wist het zeker: “Ik ga net als vorig jaar door tot in de vroege uurtjes.” Hij was niet de enige.

6 Reacties

Reageren
 1. Alwin

  Welkom bij duic, hét TiVre promotiemedium

 2. Otto

  de livestream deed het niet he?

 3. kees van oosten

  Is het inmiddels ook bekend hoeveel het nieuwe muziekcentrum al met al gekost heeft (inclusief de sloop van grote delen van het “oude” (1978) muziekcentrum en de bouw en de sloop van de Rode Doos)? Ik schat pakweg 200 miljoen.

  Ten koste in de eerste plaats van uitvoerende musici (door geld gebrek zijn vele orkestgezelschappen opgeheven), in de tweede plaats ten koste van de cultuurdeelname van mensen die de dure kaartjes niet kunnen betalen en in de derde plaats ten koste van elementaire voorzieningen waar de gemeente drastisch op heeft moeten bezuinigen.

  Al met al eerder een aanleiding voor een herdenkingsbijeenkomst in plaats van een feestje.

 4. utrechtse vogel

  1. Welke orkesten zijn dan opgeheven omdat ze geen subsidie van de Gemeente Utrecht meer kregen? Volgens mij valt dat erg mee, vooral omdat er in Utrecht nou niet zo veel gesubsidieerde orkesten zijn.

  2. Er zijn talloze goedkope en gratis concerten in TivoliVredenburg. Vandaag basisschoolleerlingen uit overvecht met het Rosa Ensemble: gratis. Donderdag Utrechts Studentenorkest: €12,50. Donderdag Pop-o-matic: €4. Vrijdag Club Riviera: €5. Zondag: Culturele Zondag The Battle: gratis. Woensdag: Openingsconcert Janine Jansen: €10. Enz, enz, enz. Wie wil kan meerdere keren per week gratis of voor een klein bedrag muziek beluisteren in TivoliVredenburg

  3. Stel er is 100 miljoen ‘teveel’ uitgegeven in die 10 jaar dat de bouw/sloop van TivoliVredenburg heeft gekost. Dat is 10 miljoen per jaar. Op een begroting van 1,3 miljard van de gemeente, lijkt me nou niet dat die 10 miljoen als grootste oorzaak van de terugloop in voorzieningen moet worden aangewezen.

 5. kees van oosten

  Het gaat natuurlijk niet alleen om orkesten die door de gemeente Utrecht worden gesubsidieerd. Het is een algemeen probleem (ook in andere steden) dat er steeds meer geld in glas/beton wordt geinvesteerd wat aan de subsidiering van orkesten wordt onttrokken die dan maar hun eigen broek moeten zien op te houden.

  En het gaat natuurlijk niet alleen om de miljoenen die aan een volstrekt overbodig gebouw (wat mankeerde er aan het oude muziekcentrum?) worden uitgegeven. Het verhaal dat het ‘maar’ om 10 miljoen per jaar zou gaan kan je bij elke verkwisting houden. En daar zijn er velen van in Utrecht (ondergrondse parkeergarage Jaarbeursplein, ongelijkvloerse kruisingen bij het Anne Frankplein, het 5 Meiplein en de NRU, fly-over 24 OP).

  Voor de Mattheus moest 41 euro betaald worden,. voor de Motetten van Bach 33, Agnes & Julia 31. Wil je een bepaald avondconcert van Janine Jansen dan ben je 30 euro kwijt. Ik weet wel dat er ook goedkope en zelfs gratis voorstellingen zijn, maar dan moet het je niet uitmaken waar je naar gaat luisteren. Het uitgangspunt moet echter zijn dat ook mensen met een smalle beurs de muziek kunnen beluisteren van hun voorkeur. En dat is niet zo.

 6. MichielK

  Ah, Kees van Oosten. Is dat niet die meneer die ongeveer ieder bouwproject in de gemeente Utrecht weet te frustreren en er derhalve voor zorgt dat er nog vele miljoenen extra moeten worden gespendeerd aan vertragingen en rechtszaken?

  En wat betreft de kosten voor een concertkaartje: kent u concertzalen in het land waar artiesten als Janine Jansen of Angus & Julia Stone gratis komen optreden?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).