Duifstraat omgetoverd in tuin deze zomer | De Utrechtse Internet Courant Duifstraat omgetoverd in tuin deze zomer | De Utrechtse Internet Courant

Duifstraat omgetoverd in tuin deze zomer

Duifstraat omgetoverd in tuin deze zomer
Een leefstraat in de Duifstraat in de Vogelenbuurt. Archief DUIC
De Duifstraat in de Vogelenbuurt is afgesloten voor al het rijdende verkeer. Dit keer niet door werkzaamheden. Wethouder Lot van Hooijdonk maakte namelijk zondag van de Duifstraat een zogenaamde ‘Leefstraat’.

De Duifstraat in de Vogelenbuurt is afgesloten voor al het rijdende verkeer. Dit keer niet door werkzaamheden. Wethouder Lot van Hooijdonk maakte namelijk zondag van de Duifstraat een zogenaamde ‘Leefstraat’.

De straat is met behulp van kunstgras, hooibalen, tipi en zandhopen omgetoverd tot één grote speeltuin. Oud kan er een boekje lezen, jong kan er rustig spelen. De Leefstraat kwam tot stand na gesprekken van bewoners met de gemeente. Volgens de bewoners is De Leefstraat een goede manier om de saamhorigheid in de straat nog meer te versterken.

De straat blijft tot begin september omgetoverd tot Leefstraat. Daarna wordt alles weer als vroeger en rijden er weer auto’s door de straat.

7 Reacties

Reageren
 1. stefan

  Waarom straks weer auto’s? Er zijn genoeg alternatieve routes, de Duifstraat kan best autovrij worden. En zo zijn er veel meer straten die autovrij kunnen worden in Utrecht!

 2. Fritz

  Misschien ook van de Adelaarstraat een leefstraat maken?

 3. Frits v Eemden

  Wat een onzin op honderdvijftig meter afstand is een speelplein, Koekoeksplein, met zwembadje en speeltoestellen. Dagelijks, behalve tijdens de schoolvakantie, is het plein gevuld met wel honderden kinderen die zichtbaar plezier beleven op het plein. De extra speelruimte in de Duifstraat is niet nodig en heeft zelfs een enorm lullige aanblik.
  En Stefan waarom verhuis je niet We wonen in een stad met meerdere mensen en meerdere belangen en vergeet het dagelijkse economische (lees parkeerplekken voor woon werkverkeer) belang van de omwonenden niet.
  Fritz je hebt gelijk maar dan ook de admiraal de jong weg zou ik zo zeggen. Denk toch na man.
  Daar komt bij dat er vandaag slechts één, jengelend, kind in de speelduifstraat is gespot. Nou nou!! Wat hebben we toch behoefte aan die speelruimte.

 4. Han Dig

  Hoeveel bewoners van de Duifstraat hebben zelf een auto, Die nu bij anderen voor de deur staat?

 5. Duif Straat

  Beste Han Dig, de auto’s uit de Duifstraat staan nu in de Grifthoekgarage. Er is dus geen extra parkeerdruk in de omliggende straten.

 6. Toine Goossens

  @Duifstraat, hoeveel betalen die bewoners daarvoor?

  Of wentelen zij die kosten af op de andere burgers?

 7. Fabian

  De bewoners en andere buurtgenoten kunnen daar parkeren op basis van hun parkeervergunning en dat zijn dan ook de kosten voor de gebruikers. Aangezien de garage een overcapaciteit kent worden er geen parkeerders die tegen een commercieel tarief parkeren verdreven en zijn er dus naast minder opbrengsten ook nagenoeg geen extra kosten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).