Een drankje drinken in het spijsverteringsstelsel? Het kan binnenkort op het Berlijnplein Een drankje drinken in het spijsverteringsstelsel? Het kan binnenkort op het Berlijnplein

Een drankje drinken in het spijsverteringsstelsel? Het kan binnenkort op het Berlijnplein

Een drankje drinken in het spijsverteringsstelsel? Het kan binnenkort op het Berlijnplein
BarRectum
Op het Berlijnplein in Utrecht verschijnen allerlei kunstwerken die onderdeel zijn van de openluchtexpositie RAUM der Lusten. Eén van de kunstwerken is een bar in het menselijk spijsverteringsstelsel. De tentoonstelling wordt op 30 april officieel geopend.

Op het Berlijnplein in Utrecht verschijnen allerlei kunstwerken die onderdeel zijn van de openluchtexpositie RAUM der Lusten. Eén van de kunstwerken is een bar in het menselijk spijsverteringsstelsel. De tentoonstelling wordt op 30 april officieel geopend.

RAUM der Lusten bestaat uit werken van bekende en jonge kunstenaars. Daarnaast draaien er ook films, zijn er optredens en vinden er gesprekken plaats. Ook is er een zogenoemde ‘online experience’ ontwikkeld, waarmee mensen met een poppetje door de expositie kunnen lopen en ook anderen kunnen ontmoeten.

BarRectum

Bij RAUM komen allerlei verschillende werken te staan. Het meest spraakmakende is misschien wel ‘BarRectum’ dat door Atelier Van Lieshout is gemaakt. Het werk stelt het menselijk spijsverteringsstelsel voor en is op het deel van de dikke darm na volledig op schaal gemaakt.

In het werk zit zoals de naam al doet vermoeden een bar, waar mensen een drankje kunnen drinken. Of de bar ook echt gebruikt gaat worden is nog niet bekend. De anus is de nooduitgang.

Tekst loopt door afbeelding

Fire Dune

Een ander kunstwerk dat inmiddels ook al op het Berlijnplein is geplaatst is ‘Fire Dune’ van studio Ossidiana. Het werk bestaat uit een duinlandschap met verschillende vuurplaatsen en een pizzaoven, waar het publiek deze zomer vrij gebruik van kan maken.

Fire Dune is geïnspireerd op de heuvels zand in de vele bouwputten in Leidsche Rijn, maar ook op traditionele Russische kachels die mensen warm houden én waar eten op wordt gekookt.

Tekst loopt door afbeelding

Fire Dune

RAUM

RAUM der Lusten wordt op 30 april om 16.00 uur via een livestream officieel geopend en het is vanaf 1 mei vanaf zonsopkomst tot zonsondergang te bezoeken. De tentoonstelling duurt tot en met 29 augustus. Bekijk de website van RAUM voor meer informatie.

13 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Je zal toch maar aan het Berlijnplein wonen met al die artistiekerige rommel (excusez le mot) om je heen….

 2. G.H.

  Ik ben er nog niet uit of ik BarRectum vet hilarisch vind, of juist dieptreurig.
  Misschien is het wel de verwarrende -en schijnbaar onmogelijke- fusie van beide sentimenten, die mij doet stuiteren bij het nadenken hierover…

 3. Chris

  Hopelijk kan je genieten van het drankje en wordt je niet snel uitgescheten.

 4. Koel Hoofd

  Het werkt bij mij op mijn lachspieren.
  Bepaalde groepen hebben de bek vol van kunst en cultuur en willen daar grof voor betalen, en dan komen ze met kitscherige milieuvervuiling aanzetten!
  Hoeveel subsidie wordt daar nu weer doorheen gepoept?

 5. jan

  Een anus hoera ! Ik zeg leuk !

 6. Justin

  Een mooie representatie van de reacties onder het gemiddelde DUIC bericht.

 7. Mel

  Ik moest denken aan een bruine kroeg

 8. Tja

  @Mel Hahaha! Ik zou ipv BarRectum kiezen voor Barm… 😉

 9. UTRECHTSE JANTJE

  Volgens mij is er geen stront aan de knikker op het Berlijnplein , maar of dit het kriterium Kunst verdiend , laat ik aan de kijkers over … Maar ik kijk liever vanaf de Dom over m’n Stadsie heen !!! En als dit de Burgers van Utrecht belasting geld kost , dan zeg ik ,, nooit meer doen ,,

 10. Kadoendra

  Zal er ook een luchtje aan zitten?

 11. Anne E. Otto

  Nooit van Atelier Van Lieshout gehoord? Wat een gemis!

 12. W.

  Haha schitterend. En het beantwoordt ook gelijk de vraag wat het praktisch nut van dit kunstwerk is: je kunt er een pilsje halen, hoewel kombucha misschien ook wel toepasselijk is.

 13. wollie

  waar lever je je lege bierflesje in na consumptie?

  🙃

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).