Een van deze kunstwerken komt op dak Rudolf Magnus. Welke vindt u het mooist? - De Utrechtse Internet Courant Een van deze kunstwerken komt op dak Rudolf Magnus. Welke vindt u het mooist? - De Utrechtse Internet Courant

Een van deze kunstwerken komt op dak Rudolf Magnus. Welke vindt u het mooist?

Een van deze kunstwerken komt op dak Rudolf Magnus. Welke vindt u het mooist?
Creatievelingen werden de afgelopen maanden opgeroepen een ontwerp aan te leveren voor het kunstwerk op het dak van Rudolf Magnus. Het kunstwerk is bedoeld als ode aan de Tour de France en Utrecht. Van alle inzendingen, staan er acht op de shortlist van de jury en deze week wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Creatievelingen werden de afgelopen maanden opgeroepen een ontwerp aan te leveren voor het kunstwerk op het dak van Rudolf Magnus. Het kunstwerk is bedoeld als ode aan de Tour de France en Utrecht. Van alle inzendingen, staan er acht op de shortlist van de jury en deze week wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Bedrijvencentrum Rudolf Magnus/Vondelparc aan de Vondellaan ligt aan het parcours van de proloog en de 1e etappe. De winnaar krijgt €10.000 budget voor de realisatie van het object op het dak van het Rudolf Magnus gebouw en wint daarnaast €1000. De jury bestaat uit Edwin Jacobs (directeur Centraal Museum), Willemien van Aalst (Directeur Nederlands Film Festival), en Jeroen Wielaert (reporter NOS sport). De realisatie en plaatsing staan gepland tussen 1 en 15 juni.

De inzendingen die op de shortlist staan:

2
De Mus van Marc Nolden
3
Wiel versus Snelheid van Ton Algra
4
De Trekkershut van Marcel Koopman en Werner Evers
5
Kussen van Myra Man in ‘t Veld
6
De Triomph D’ Utrecht van Sijme Jaarsveld
7
Courage van Marc van den Ham
8
De Fietspomp van Frans Hofmeester

29 Reacties

Reageren
 1. Kd

  Had Myra Man in ‘t Veld het verkeerde gebouw in gedachte?

 2. WOLF

  Kunst in Utrecht: men neme een gebouw, bij voorkeur van historische en/of architectonische waarde, en plakken daar een zogenaamd grappig bedoeld object op. De originaliteit is ver te zoeken hier. Ik dacht dat Utrecht het dieptepunt wel bereikt had met die belachelijke ufo op een van de mooiste gebouwen van Nederland maar niets is minder waar…..

 3. Konka

  Plagiaat wat de klok slaat. De Mus zit ook al bij Ziekenhuis Oudenrijn, en het Wiel is een kloon van Jeroen Henneman’s wiel : http://www.straatkunstprijs.nl/images/static/1a4/83223b9ad9c2d59654c9afcd54f34cf506c1a.jpg

 4. Ronald

  Doe die mus maar.

 5. Liz

  100% de mus

 6. Joris Louwes

  De mus.

 7. Katja

  de triomphe!

 8. Gerco

  Courage!

 9. paul

  Doe de mus maar

 10. Frederik

  Zoals eerder gezegd: het hoofd van Marcel Gieling (maar dan 100x groter). Nu ik zie dat praataap Wielaert in de ‘jury’ zit: dan nog liever zijn hoofd. Bovendien hoeft dat niet vergroot te worden, dat is al op schaal (evenals zijn ego).

  Maar even serieus, zullen we hiermee stoppen, met dit soort wansmakelijke ongein?

 11. Frank

  Als deze artistieke banaliteiten op de shortlist staan, dan houd ik m’n hart vast voor de longlist c.q. de gehele serie inzendingen.

 12. Piet Verdienen

  Doe de fietspomp maar.

 13. Jiri

  Wat heeft een mus met de Tour te maken?

 14. Roald

  100% de mus!

 15. Herman

  Er zitten best leuke dingen tussen, maarrrrrr……
  Wel plechtig beloven, en dus ook handhaven, dat het “kunstwerk” nadat de Tour Utrecht heeft verlaten binnen 2 weken wordt weggehaald.

  Op het Prorail gebouw is ooit een ufo neergezet en dit was best leuk. Alleen is dat ding nooit weggehaald, dat kan dus echt niet. Dat mooie gebouw wordt nu al jaren ontsierd door dit kitscherige ding.

 16. Olga

  de mus!

 17. Henk Rijkse

  Helemaal met Wolf eens. Hou op, schei uit met al die opleukerij. Het lijkt allemaal wel ‘leuk’, maar je bent er heel snel op uitgekeken. Maak van de stad geen pretpark!

 18. paul

  ik stem voor courage, want gelet op de provinciale reacties hierboven heeft utrecht daar vééél meer van nodig.

 19. Fab

  De mus. Oké hij staat al op meer plekken. Hij is wel oer-Hollands. Verder zijn het eigenlijk allemaal vooral kunstjes i.p.v. kunst. Gemiste kans wel, zeker bij een dergelijk gebouw.

 20. Floris

  Wat een voorbeelden van wansmaak.

 21. Paul50

  Waardeloos idee, maar wel even goed afspreken dat wanneer de Tour voorbij is, dat het wel wordt verwijderd van dit Rijksmonument

 22. Meow

  Doe mij de mus maar,de anderen vind ik te gezocht.

 23. Piet

  Om Frederik zonder achternaam een plezier te doen stel ik voor om de portretten van Gieling en Wielaert samen te plaatsen.

 24. pauline

  Nog meer oubollige symbolen op een dak. De koffiepot zou ik het liefst met een katapult eraf schieten.

  Het is duidelijk dat er vele geïncarneerden van rond WOII zijn, die ondingen verzinnen die ze Retro noemen, maar geen kunst zijn.

  Misschien weet kunstenares Ine van den Horn uit Utrecht die in opdracht een galerie runt in Naarden Vesting (Galerie Pouloeuff) waar ze met veel succes jonge kunstenaars laat exposeren en hier veel erkenning voor krijgt omdat het ook ECHTE kunstenaars zijn.

  Utrecht is bezig te vertrutten. Slechte kunst, steeds meer slechte winkels en Madurodam straten.
  Kijk eens naar de zusterstad Münster of naar andere steden in het buitenland waar ze wel met de tijd meegaan. Zelfs een stad als Deventer of Zutphen doet het al beter!

 25. Wolf

  @paul provinciale reacties? Je hebt het idee dat Utrecht een stad is? Hoe provinciaal kan je zijn!

 26. Wolf... go home...please.

  Vlak bij het nieuwe Randstad spoor station, en nieuwe tramstation,…provincie ?? …Waar heb je het over ?

  Doe mij de U- triomf maar, van mooi spiegelend materiaal waar de zon op blinkt…

  Lekker laten blijven,…net zoals de schotel van Millennium Panorama 2000.

 27. Norbert Scholl

  1e plek: De mus, heeft niets met de tour te maken maar hij voegt warmte en sympathie toe ondanks zijn monsterlijke afmetingen.
  2e plek: de triomphboog, want creatief en stijlvol.

 28. WOLF IS HOME

  Stad….waar je op vrijdagavond om 11 uur in de binnenstad een kanon af kan schieten zonder een mens te raken. Waar je op een doordeweekse dag na 1 uur geen bus meer rijdt. Er ‘s nachts geen winkel open is…..pleur toch op man met je stad.

 29. Marloes

  De mus!

  Ik mis wel een beetje de onderbouwingen. Er zit vast een gedachte achter deze ontwerpen..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).