Eenmalige subsidie Museum Oud Amelisweerd stelt sluiting voorlopig uit | De Utrechtse Internet Courant Eenmalige subsidie Museum Oud Amelisweerd stelt sluiting voorlopig uit | De Utrechtse Internet Courant

Eenmalige subsidie Museum Oud Amelisweerd stelt sluiting voorlopig uit

Eenmalige subsidie Museum Oud Amelisweerd stelt sluiting voorlopig uit
Museum Oud Amelisweerd. Bron: Wikimedia CC Colijn van Noort
Museum Oud Amelisweerd (MOA) krijgt een eenmalige subsidie vanuit de gemeenten Utrecht en Bunnik. Ook de Provincie Utrecht biedt voor het komende jaar een helpende hand aan het nagenoeg failliete museum.

Museum Oud Amelisweerd (MOA) krijgt een eenmalige subsidie vanuit de gemeenten Utrecht en Bunnik. Ook de Provincie Utrecht biedt voor het komende jaar een helpende hand aan het nagenoeg failliete museum.

Met in totaal 75.000 euro kan het landhuis Oud Amelisweerd ook in 2017 toegankelijk blijven voor het publiek. Dit geeft de gemeente tijd om onderzoek te doen om te kijken wat de mogelijkheden zijn om het museum open te houden.

De drie betrokken partijen stelden als voorwaarde voor de eenmalige subsidieverstrekking dat het MOA in 2017 een sluitende exploitatie realiseert en voldoet aan betalingsverplichtingen. Hiervoor is een financiële toets gedaan die aangeeft dat het MOA hieraan kan voldoen, zij het vanuit een fragiele financiële positie.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Ongelofelijk. Al een jaar of vier a vijf heeft dit museum geen enkel economisch bestaansrecht, maar nu zou dit na (nog een éénmalige?) subsidie ineens anders moeten verlopen…? Right. Stop het verspillen van belastinggeld. Stop met het creeëren van valse concurrentie voor musea de wel een werkelijk economisch bestaansrecht hebben.

  Wat mij betreft: stekker eruit!! Overheden behoren zich niet te bemoeien met kunst.

 2. Pieter

  Zullen we Scherpschutter zijn uitkering maar meteen opheffen? Dat is pas verspilling van belastinggeld.

  Ook moeten we hem maar zijn schoolkosten laten terugbetalen, want die investering is volstrekt zinloos geweest.

 3. Pieter van Mourik

  Een mooi museum met fantastische ligging en collectie. Ligt een samenwerking met het te sluiten Aboriginal Museum voor de hand? Wellicht wel: Armando te combineren/confronteren met Australische kunst? Laat 2017 in dat opzicht een proeftuinjaar zijn!

 4. erik groot

  Beste mijnheer Scherpschutter, het komt mij voor dat u weinig op heeft met de kunst.

 5. FD

  Armando retour Amersfoort.
  Maak er iets leuks van wat ± rendeert zonder subsidie.
  Ben er laatst geweest met de L. Napoleon tentoonstelling.
  Best sneu met hier en daar een dingetje.
  Dat kan beter.

  Mocht ook nog bijbetalen naast museum jaarkaart..

 6. George Knight

  Het is de hoogste tijd dat het college Utrecht haar huiswerk eens goed gaat doen. Dat had ook in 2015 of 2016 gekund. Want het MOA heeft steeds tekorten op de exploitatie van meer dan 200.000 euro. Waarom het college geen initiatief neemt in dit dossier is een groot raadsel. Nu heeft het zich in een positie laten dwingen dat het haar eigen afspraken niet nakomt. Mijn commentaar:
  https://georgeknightlang.wordpress.com/2016/12/22/college-utrecht-geeft-in-strijd-met-afspraken-met-raad-subsidie-in-de-exploitatie-van-moa-laat-de-raad-dat-zomaar-gebeuren/

 7. W.Hde Groen

  Het MOA museum krijgt pas echt bestaansrecht wanneer men gaat kiezen voor expos en een collectie die recht doet aan het landgoed/landschap.
  Een Environmental Arts Museum waarbij men het landgoed betrekt zou dan hier ook het best op zijn plaats zijn.
  Ook al omdat de huidige tijdslijn waarin we spreken over ecologisch verantwoord handelen en de circulaire economie trefwoorden geworden zijn.

  Al in den beginne gaf ik aan dat er geen hond stond te wachten op een collectie die vlak na de oorlog nog enige waarde had maar nu toch wel op zijn minst als oudbollig en totaal niet interessant mag worden gekenmerkt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).