Eerbetoon aan overleden gitarist Eddie van Halen vanaf Utrechtse Domtoren | De Utrechtse Internet Courant Eerbetoon aan overleden gitarist Eddie van Halen vanaf Utrechtse Domtoren | De Utrechtse Internet Courant

Eerbetoon aan overleden gitarist Eddie van Halen vanaf Utrechtse Domtoren

Eerbetoon aan overleden gitarist Eddie van Halen vanaf Utrechtse Domtoren
Verschillende liedjes van de band Van Halen zijn zaterdagochtend vanaf 11.00 uur te horen vanaf de Utrechtse Domtoren. De Nederlands-Amerikaans gitarist Edward Lodewijk van Halen overleed eerder deze week.

Verschillende liedjes van de band Van Halen zijn zaterdagochtend vanaf 11.00 uur te horen vanaf de Utrechtse Domtoren. De Nederlands-Amerikaans gitarist Edward Lodewijk van Halen overleed eerder deze week.

Onder andere de hit Jump uit 1984 is deze ochtend in de stad te horen. “Always wanted to play this one on the carillon”, schrijft Malgosia Fiebig, beiaardier van de Domtoren, op Twitter.

Eddie van Halen overleed dinsdag op 65-jarige leeftijd. Hij was medeoprichter van de band Van Halen. De gitarist overleed aan kanker.

Eerder speelde Fiebig ook al nummers van artiesten die even daarvoor waren overleden. Zo waren onder andere liedjes van dj Avicii, Leonard Cohen, en Prince vanaf grote hoogte te horen.

10 Reacties

Reageren
 1. Antoine

  Wat supergaaf! Ik heb t helaas niet gehoord, maar het idee van het schrille contrast tussen de snaren van VanHalen en de akoestische klanken van de klepels moet erg verrassend zijn geweest! Mooie vorm van hommage!

 2. WvR

  @Antoine:
  heb het ook niet gehoord, maar ik zou de beiaardier graag de live solo van “Eruption” op het carillon willen horen spelen 🙂

 3. Alex

  https://youtu.be/tNg4H7–K3E

 4. Johan

  Ik had het heel erg graag gehoord. Mag hopen dat iemand het op youtube plempt.

 5. HArry

  Geinig maar er gaat toch niets boven een brullende Marschall/EVH Stack met Eddy op de snaren. Het gaat om Oemph, in de buik en je ballen. Het effect/ervaring/beleving zoals wanneer een klok met veel geweld uit de Dom dondert.

  OEEEMMPHHH!!!!!!

  King Edward. RIP

 6. Harry

  Jump vanaf de Domtoren. Oh nee…

 7. Herman

  De beiaardier van de Domtoren is altijd actueel. Zodra er aanleiding is is hij/zij er als de kippen bij om dit te te vertalen naar het carrillion.
  Leuk hoor, zo houd je dit eeuwenoude instrument springlevend!

 8. Karla

  @Herman, onze stadsbeiaardier heet Malgosia Fiebig en ik vind het inderdaad geweldig dat zij zo’n oud instrument weer in de moderne tijd brengt. Hulde aan Malgosia!

 9. Tio

  Had het wel eens willen horen. Hoop dat ze het op you tube zetten dan kan iedereen het horen. Het moet wel bijzonder zijn geweest die nummers van van Halen op het carillon.

 10. Alexander

  Alles is vergankelijk behalve onze bewerkbare tendensen en aangeboren kwaliteiten. Eddie mag dan zijn heengegaan, maar zijn originele frivole en spontane stijl heeft de wereld een stuk mooier en vrolijker gemaakt. Zoals Eddie’s collega Joe Satriani opmerkte; ‘Eddie put the smile back in rock’n roll.’ A farewell to the king of swing.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).