Eerste kunstwerk van EXtuin geplaatst in voortuin aan Utrechtse Vechtdijk Eerste kunstwerk van EXtuin geplaatst in voortuin aan Utrechtse Vechtdijk

Eerste kunstwerk van EXtuin geplaatst in voortuin aan Utrechtse Vechtdijk

Eerste kunstwerk van EXtuin geplaatst in voortuin aan Utrechtse Vechtdijk
Het kunstwerk van Ernest Bessems.
Het eerste kunstwerk van het project EXtuin is deze week geplaatst in een voortuin aan de Utrechtse Vechtdijk. Het gaat om een creatie van kunstenaar Ernest Bessems.

Het eerste kunstwerk van het project EXtuin is deze week geplaatst in een voortuin aan de Utrechtse Vechtdijk. Het gaat om een creatie van kunstenaar Ernest Bessems.

Stichting EX, de bedenker van EXtuin, wil dat Utrechters ondanks de lockdown en gesloten musea toch van kunst kunnen genieten. Er worden daarom in verschillende tuinen in de stad kunstwerken geplaatst.

De 24-jarige kunstenaar Ernest Bessems beet het spits af. Hij heeft een sculptuur van drie meter hoog gemaakt. Bessems legt hier naar eigen zeggen zijn worstelingen van de opgelegde identiteit uit zijn jeugd bloot. Het werk staat in de voortuin van Caroline en Jos. “Het werk komt heel goed tot zijn recht in deze tuin”, aldus Bessems.

Daarnaast heeft Stichting EX uit de verschillende aanmeldingen nog vijf kunstenaars en tuinen uitgekozen. “EXtuin maakt daarmee de belofte waar om Utrechters te helpen de eigen wijk met andere ogen te bekijken en opkomende kunstenaars een podium te geven.”

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. GekkeHenkieTuin

  Onze tuin is ook aangeboden als EXtuin, maar wat ben ik gelukkig dat we niet uitverkoren zijn.

 2. Kadoendra

  @GekkeHenkieTuin

  “Onze tuin is ook aangeboden als EXtuin, maar wat ben ik gelukkig dat we niet uitverkoren zijn.”

  @GekkeHenkieTuin je juicht nu veel te vroeg want doordat jij je tuin ook heb aangeboden is het best wel eens mogelijk dat er jou nog iets veel ergers staat te wachten……….

 3. Scherpschutter

  Een wat curieus decoratief object (kwestie van smaak, die van mij is het niet), maar met het zijn van kunst of een kunstwerk heeft dit ding objectief gezien natuurlijk niets van doen.

 4. Kees Truijens

  Spannend werk in een tuin geschikt als omgeving ervoor. Geweldig!

 5. Jannes

  Ik vind het ook niet bepaald fraai, Scherpschutter, maar waarom het naar uw definitie geen kunst zou zijn, ontgaat me.

 6. Ted Danson

  Jannes, don’t poke the troll.

 7. Rinke Doornekamp

  Zo te zien heeft hij wel een erg moeilijke jeugd gehad.

 8. Scherpschutter

  @Jannes

  Het ontgaat u? Wat is dan de definitie van kunst die u hanteert?

 9. wollie

  als het geen enkele gebruikstoepassing heeft is het kunst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).