Enkele tientallen mensen varen tijdens vierde editie Dobberen en Slobberen door Utrechtse binnenstad Enkele tientallen mensen varen tijdens vierde editie Dobberen en Slobberen door Utrechtse binnenstad

Enkele tientallen mensen varen tijdens vierde editie Dobberen en Slobberen door Utrechtse binnenstad

Enkele tientallen mensen varen tijdens vierde editie Dobberen en Slobberen door Utrechtse binnenstad
Enkele tientallen mensen voeren zaterdagmiddag tijdens de vierde editie van Dobberen en Slobberen met een rubberbootje of een ander opblaasbaar vaartuig door de Utrechtse binnenstad.

Enkele tientallen mensen voeren zaterdagmiddag tijdens de vierde editie van Dobberen en Slobberen met een rubberbootje of een ander opblaasbaar vaartuig door de Utrechtse binnenstad.

Het evenement is een initiatief van Floris Verweij. Hij is Dobberen en Slobberen ooit begonnen als reactie op het festival Utrecht Drijft. “De Rubberboot Missie in het Griftpark is ooit op deze manier begonnen. Dat is daarna uitgegroeid tot groot evenement waaraan allerlei kosten zijn verbonden. Daar willen wij vanaf”, zei Verweij eerder tegen DUIC.

De deelnemers verzamelden in Park Lepelenburg. Nadat alle bootje waren opgepompt gingen ze het water in. Het idee is dat het één groot kleurrijk gezelschap is en daarom werden de vaartuigen aan elkaar gebonden. Daardoor was het soms ook lastig manoeuvreren wanneer er bijvoorbeeld plaatsgemaakt moest worden voor een tegemoetkomende sloep.

Tasje

Vanaf Park Lepelenburg voer de stoet richting de Nieuwegracht om bij de Brigittenbrug te eindigen. Alle deelnemers moesten voor hun eigen eten en drinken zorgen. Er werd daarnaast nadrukkelijk gezegd iedereen een tasje mee moest nemen voor het afval.

Dobberen en Slobberen is in 2018 begonnen. Een jaar later was er ook een editie en vorig jaar, toen we al te maken hadden met de coronamaatregelen, is er voor een select groepje een editie georganiseerd in Bunnik. Dit jaar was het evenement weer in de stad georganiseerd.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Geinig initiatief. Redelijk coronaproof en ze ruimen hun eigen rommel op dus prima. Niks geen commercie, gewoon mensen die plezier hebben op het water.

 2. wollie

  toch waren de smartphones interessanter. goed gedaan big tech

 3. Maurice

  Als je beetje goed kijkt zie je dat ze foto’s aan het nemen zijn, zou jij dat niet doen met zo leuk iets?

 4. Drijfsijs

  Leuk dat de Rubberboot Missie weer terug is! En met eigen afval meenemen helemaal tof!
  Alleen dat slobberen – dat was vast geen ijsthee he? Ik zag ook een volgeladen sloep over de singel varen waarvan de schipper een groot glas wijn in de hand hield.
  Alcohol en verkeer (of dat nu op de asfaltweg is of op de waterweg) gaan niet samen. Daar heb ik wel wat moeite mee. Het was wel op een vaarweg namelijk, niet een binnenwater als de Veilinghaven.
  Maar ja, op het water is nog minder handhaving te bekennen dan op straat. O nee, minder dan niets kan niet he? 😉

 5. Koel Hoofd

  De smartphone verslaving is zichtbaar 🙂
  Kunnen ze eindelijk eens iets leuks doen met elkaar, is dat schermpje toch belangrijker…

 6. Bernhard

  Beetje treurig inderdaad. Ook als je constant foto’s aan het maken bent. Waarom de wereld door een schermpje willen bekijken?

 7. Moniek

  Maar hopen dat ze het dobberen en slobberen niet door elkaar halen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).