Er komt een Fair Fashion Festival op het Janskerkhof in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Er komt een Fair Fashion Festival op het Janskerkhof in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Er komt een Fair Fashion Festival op het Janskerkhof in Utrecht

Er komt een Fair Fashion Festival op het Janskerkhof in Utrecht
Janskerkhof
Er wordt een Fair Fashion Festival georganiseerd op 5 oktober rond en op het Janskerkhof. Stichting Young & Fair wil met het festival laten zien dat duurzame mode ook toegankelijk, betaalbaar en modieus kan zijn.

Er wordt een Fair Fashion Festival georganiseerd op 5 oktober rond en op het Janskerkhof. Stichting Young & Fair wil met het festival laten zien dat duurzame mode ook toegankelijk, betaalbaar en modieus kan zijn.

Op zaterdag 5 oktober is het festival bij de Janskerk, het Janskerkhof en de Jansbar in Utrecht. Er zijn verschillende duurzame merken aanwezig op de markt en er zijn modeshows, workshops en lezingen.

Tijdens de modeshows zullen onder andere DEVÏ, EcoTextileStudio, Son of Punk en Enz Fairwear hun kleding showen. Voor de lezingen en workshops is het programma heel divers: van het upcyclen van je garderobe met Naaiatelier Wawollie, ecoprinten met Eco Textile Studio, je waslabel checken met Project Cece tot aan een lezing van Women Engage for a Common Future.

8 Reacties

Reageren
 1. Walter

  Daar zitten we al lang op te wachten,Janskerkhof zal vol lopen!!

 2. buurman en buurman

  kan hier niet eens een stikstofnorm op plaatsvinden, die zogenaamde ‘groene hobby’ festivals stoten meer uit met agregraten dan menig bouwproject.

 3. Dorine

  Superleuk maar nog geen vergunningsaanvraag gezien.

 4. WvR

  Hoop wel dat ze het ook even met Gerard Brugmans hebben overlegd.

 5. Harry

  Inderdaad een goed idee om alle feestjes en festivals (per definitie vervuilend vanwege aantrekkende publiek) op te schorten tot er een oplossing is gevonden voor het Stikstofprobleem.

  Overigens is op 1 Oktober nog iets anders te doen in Nederland. Eindelijk gaan de Boeren en Vissers de straat op vanwege het toenemende gezeik en de toenemende groene wurggreep. De Groene Khmer krijgt eindelijk de zo benodigde weerstand!

 6. Massegast

  Als ik het woord festival zie, dan krijg ik overal jeuk

 7. Katja

  Toch niet met een “dj”erbij !

 8. Cor

  @Walter: duurzame mode, ‘vintage kleding’, kledingruilen en ook andere vormen van hergebruik van kleding zijn anders al jaren vrij hip en populair. Jankskerkhof lijkt me een mooie plek om een dergelijk evenent te houden.

  Overigens gok ik dat het meer een uit de kluiten gewassen markt zal zijn dan een festival met alle herrie die men daarbij verwacht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).