Er komt een Kunstroute op de Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant Er komt een Kunstroute op de Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant

Er komt een Kunstroute op de Amsterdamsestraatweg

Er komt een Kunstroute op de Amsterdamsestraatweg
Archieffoto Amsterdamsestraatweg
De ondernemersvereniging op de Amsterdamsestraatweg organiseert een middag langs alle kunst in de straat. Op zaterdag 14 september kunnen bezoekers 17 locaties bekijken waar lokale kunstenaars hun creaties tonen.

De ondernemersvereniging op de Amsterdamsestraatweg organiseert een middag langs alle kunst in de straat. Op zaterdag 14 september kunnen bezoekers 17 locaties bekijken waar lokale kunstenaars hun creaties tonen.

‘Kunst op de Straatweg? Is dat er wel? Jazeker!’, schrijven de organisatoren over het evenement. Er is kunst in allerlei vormen en dat willen de ondernemers graag laten zien. Tijdens de eerste editie van ‘Kunstroute de Straatweg’ zijn er 17 locaties geselecteerd.

Susan van Duuren, bestuurslid van Ondernemersvereniging #ASW030 en eigenaresse van fem fotoshop, vertelt: “Het is een nieuw evenement aan de Amsterdamsestraatweg, de ondernemers hebben er heel erg veel zin in en zelf krijgen we ook weer frisse energie en ideeën door mee te doen.”

Er zijn ook een aantal optredens en workshops. Om 11.30 uur is de officiële opening aan de Plantage. Het evenement is onderdeel van Expeditie de Straatweg op zondag 15 september, dit jaar voor de derde keer georganiseerd bij de Plantage aan de Amsterdamsestraatweg. Dit jaar heeft de expeditie het thema ‘Jazz, Kunst & Culinair!’

Van Duuren zegt: “De expeditie is tot stand gekomen om de bezoekers van de straat te laten ontdekken wat de straat allemaal te bieden heeft. De straat wordt te vaak negatief belicht en dat is erg jammer want er zijn heel veel leuke en positieve kanten aan de straat. Door op expeditie te gaan ontdekt men de positieve kant van de Amsterdamsestraatweg.”

3 Reacties

Reageren
 1. Berend

  Ik vermoed dat de traditionele bezoekers daar niet massaal op af komen. De belwinkels, koffiehuizen en kapsalons zullen kosten nog moeite besparen om er wat moois van te maken voor het publiek. Steek dat geld en die moeite toch in basisonderwijs en oudercontact.. Daar hebben we binnen 15 jaar wat aan als maatschappij.

 2. Een Straatwegbewoner

  Mooi initiatief dat laat zien dat de Straatweg om meerdere manieren leeft.

 3. Eduard F.

  @Berend

  Waarom zouden de ondernemers op de Amsterdamsestraatweg geld moeten steken in basisonderwijs en oudercontact?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).