Festival deBeschaving maakt line-up muziekprogramma compleet | De Utrechtse Internet Courant Festival deBeschaving maakt line-up muziekprogramma compleet | De Utrechtse Internet Courant

Festival deBeschaving maakt line-up muziekprogramma compleet

Festival deBeschaving maakt line-up muziekprogramma compleet
Festival deBeschaving in de Botanische Tuinen op de Uithof
Het programma van Festival deBeschaving is compleet. Het muziekprogramma is vandaag uitgebreid met de Palestijns/Filipijnse rocker Hanni El Khatib, de vooruitstrevende brassband Gallowstreet, de kersverse winnaar van de Beste Singer-Songwriter van Nederland en er zijn vijf Serious Talents aan de line-up toegevoegd.

Het programma van Festival deBeschaving is compleet. Het muziekprogramma is vandaag uitgebreid met de Palestijns/Filipijnse rocker Hanni El Khatib, de vooruitstrevende brassband Gallowstreet, de kersverse winnaar van de Beste Singer-Songwriter van Nederland en er zijn vijf Serious Talents aan de line-up toegevoegd.

Eén van de Serious Talents is de Utrechter Robbing Banks. Hij is hiermee na Kensington en Rondé de derde inbreng op het festival van eigen bodem. Op het muziekprogramma staan verder headliners als Typhoon en (inter)nationale nieuwkomers als Circa Waves, Nomadic Orchestra uit Kaapstad, de Britse ontdekking All The Luck In The World en Dazzled Sticks (Dazzled Kid & Sticks).

In samenwerking met 3voor12/Utrecht spelen mondharpspeler Danibal en troubadour Kim Janssen op het festival in de wetenschapstent tussen de live experimenten en talks van onderzoekers en knappe koppen. Daarnaast ontdek je op deBeschaving ook veel opkomende Nederlandse artiesten als Sue The Night, Afterpartees, Lucas Hamming, de 4 andere nieuwe Serious Talents LOUISV, Orange Skyline, PollyAnna en The Indien. Ook komt de kersverse winnaar van de Beste Singer-Songwriter van Nederland naar het festival.

Laatste band gezocht

Er is nog een plek op het 3FM Serious Talent Stage open gehouden voor een nieuwe ontdekking. In samenwerking met 3FM Serious Talent zoekt het festival naar een nieuwe act die klaar is voor een vuurdoop op deBeschaving. De zoekactie is inmiddels gestart, bands kunnen zich nog tot 24 mei aanmelden.

Le Grand Day of the Art

deBeschaving is officieel side event van de Grand Depart. Daarom staan de Botanische Tuinen dit jaar in het teken van het ultieme parcours, waarin etappestations je op weg helpen naar de ultieme festivalbelevenis. ‘Le Grand Day of the Art’ is een creatieve knipoog naar het wielerspektakel ‘Le Grand Depart’ dat een week na het festival van start gaat. Het festivalterrein wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot een parcours waarin studenten, theatermakers en andere creatieven speciaal voor het festival etappestations bouwen om bijzondere plekken langs de route door de tuin.

Onderweg komen wielersport en pianomuziek van Franz Liszt samen bij de Tour de Franz, ontmoet je andere bezoekers op het geheime eiland, test je het fietspad van de toekomst met een Oculus Rift bril, word je door robots toegejuicht, stuit je op vreemde blaastesten en doping doctors, componeer je al fietsend muziek, komen poppen tot leven, word je achtervolgd door robot-slangen, word je opgesloten in een escaperoom, overwin je al wiel-rennend hindernissen en ontdek je magische werelden.

Kleinschalig ontdekkingsfestival

In de Botanische Tuinen van Utrecht verrijst tijdens Festival deBeschaving op zaterdag 27 juni een festivalterrein met vijf podia en heel veel spannende hoekjes. Verwonderen én vooruitkijken, dat is waar het bij deBeschaving om draait. deBeschaving is een ontdekkingsfestival voor mensen met een open blik en interesse voor livemuziek, kunst, cultuur én kennis. Daarom brengt het festival op 27 juni niet alleen je oren en ogen in vervoering, maar ook je brein.

Op kennispodium Cirque de la Science krijg je actuele onderwerpen, originele ideeën en state of the art science voorgeschoteld. Voor de betrokken wetenschappers is iedere festivalbezoeker ook een proefkonijn. Want duizenden mensen op één terrein: dat is de perfecte onderzoekspopulatie voor wetenschappers. Nog nooit was bijdragen aan ‘grensverleggende’ wetenschap zo relaxt.

Volledige muziek line up:
Typhoon
Kensington
Circa Waves
Hanni El Khatib
Rondé
Gallowstreet
Sea Change
All The Luck In The World
(wordt maandagavond bekend gemaakt) De Beste Singer-Songwriter van NL
Dazzled Sticks
Afterpartees
Sue The Night
Lucas Hamming
Nomadic Orchestra
LOUISV
Orange Skyline
Robbing Banks
PollyAnna
The Indien
The Cool Quest
Winnaar 3FM Serious Talent zoekactie

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).