Festival Oude Muziek Utrecht sluit opnieuw af met 70.000 bezoekers | De Utrechtse Internet Courant Festival Oude Muziek Utrecht sluit opnieuw af met 70.000 bezoekers | De Utrechtse Internet Courant

Festival Oude Muziek Utrecht sluit opnieuw af met 70.000 bezoekers

Festival Oude Muziek Utrecht sluit opnieuw af met 70.000 bezoekers
Openingsavond van Festival Oude Muziek. Foto Foppe Schut
In de Grote Zaal van TivoliVredenburg is zojuist de 37ste editie van het Festival Oude Muziek Utrecht afgesloten.

In de Grote Zaal van TivoliVredenburg is zojuist de 37ste editie van het Festival Oude Muziek Utrecht afgesloten.

Onder de noemer Het Bourgondische Leven trok het festival van 24 augustus tot en met 2 september 70.000 bezoekers met 239 concerten, lezingen en masterclasses in TivoliVredenburg en kerken in de Utrechtse binnenstad. Met dit bezoekersaantal is het recordniveau van 2017 geëvenaard.

Festivaldirecteur Xavier Vandamme: “Dit was misschien wel het meest inhoudelijke Festival Oude Muziek ooit. Door de muziek van de Bourgondische hertogen te laten klinken, hebben we een soundtrack gemaakt bij de schilderkunst van de Vlaamse primitieven. Muzikaal bekeken is de vijftiende eeuw de vergeten eeuw. Dat hebben we willen rechtzetten.”

 

1 Reactie

Reageren
  1. Otto Nelemans

    Zeventig duizend bezoekers klinkt leuk, maar het gaat hier om verkochte kaarten en als bezoeker was het voor mij niet moeilijk om te constateren dat het om nogal wat bezoekers gaan die twee of meer evenementen hebben bezocht. Ik ben benieuwd hoeveel het er dan zijn. Zal lastig te achterhalen zijn, maar gezien het grote aantal snelle bestellers moet een indicatie te geven zijn.
    Overigens heb ik genoten van zeker vier van de acht voorstellingen die ik bezocht. Er is ook veel van het bijna zelfde.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).