Festival Oude Muziek Utrecht trekt 70.000 bezoekers | De Utrechtse Internet Courant Festival Oude Muziek Utrecht trekt 70.000 bezoekers | De Utrechtse Internet Courant

Festival Oude Muziek Utrecht trekt 70.000 bezoekers

Festival Oude Muziek Utrecht trekt 70.000 bezoekers
Foto: Foppe Schut
De 38e editie van het Festival Oude Muziek Utrecht trok dit jaar ruim 70.000 bezoekers. Minister Ingrid van Engelshoven heeft zondagmiddag in TivoliVredenburg het festival afgesloten.

De 38e editie van het Festival Oude Muziek Utrecht trok dit jaar ruim 70.000 bezoekers. Minister Ingrid van Engelshoven heeft zondagmiddag in TivoliVredenburg het festival afgesloten.

Onder de noemer ‘Napoli – de vergeten hoofdstad van de muziek’ organiseerde het Festival Oude Muziek van 23 augustus tot en met 1 september 228 concerten, lezingen, debatten en livestreams.

Er zijn dit jaar een recordaantal kaarten verkocht. Het totale bezoekersaantal bleef door een lagere zaalcapaciteit voor de gratis evenementen op het eerdere recordniveau van ruim 70.000 bezoekers.

Voor iedereen

Van Engelshoven prees het grootste oudemuziekfestival ter wereld. “Het Festival Oude muziek leeft in de harten van het publiek, in Nederland en tot ver buiten onze grenzen. Het is een festival voor iedereen, dat overal in Utrecht van zich laat horen”, aldus de minister.

Het Festival Oude Muziek Utrecht 2020 is van 28 augustus tot en met 6 september. Dan is het thema Let’s talk – Ars retorica.

3 Reacties

Reageren
 1. Hadjememaar

  Graag zou ik de organisatie willen bedanken voor dit prettige evenement. 70.000 bezoekers voor deze Utrechtse uitvinding en ik heb er niets van gemerkt! Zo mogen ze nog wel 20 festivals in Utrecht organiseren. Geen luide bassen, dronken deelnemers, platgetrapte natuur, afgesloten wegen, staten of pleinen, gewoon genieten van hoogwaardig cultureel vermaak zonder overlast!

 2. Rob van Doesburg

  Ik heb ook dit jaar weer genoten van dit festival en het hoogtepunt was voor mij en dat is als zo vaak Hesperion XXI en Jordi Savall, wat een profs!!! Zangers en instrumentalisten, wat een kunst!!! Heerlijk!!!

 3. UtrechtseSjoerd

  70 duizend bezoekers een record? Hebben jullie wel een beetje onderzoek ipv klakkeloos een persbericht overschrijven? Bezokersaantalen eind vorige eeuw waren hoger. In 1994 kwamen er bijvoorbeeld 74 duizend bezoekers en in 1993 zo’n kleine 72.000.

  Geloof geen persbericht, informeer jezelf!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).