Filmklassieker The Good, the Bad and the Ugly te zien bij Louis Hartlooper Complex | De Utrechtse Internet Courant Filmklassieker The Good, the Bad and the Ugly te zien bij Louis Hartlooper Complex | De Utrechtse Internet Courant

Filmklassieker The Good, the Bad and the Ugly te zien bij Louis Hartlooper Complex

Filmklassieker The Good, the Bad and the Ugly te zien bij Louis Hartlooper Complex
Het Louis Hartlooper Complex in Utrecht draait de komende dagen de westernklassieker The Good, the Bad and the Ugly. Reden is de dood van de Italiaanse componist Ennio Morricone.

Het Louis Hartlooper Complex in Utrecht draait de komende dagen de westernklassieker The Good, the Bad and the Ugly. Reden is de dood van de Italiaanse componist Ennio Morricone.

Morricone componeerde de muziek van vele films, waaronder die van Sergio Leone’s The Good, the Bad and the Ugly. Hij werkte daarnaast veel samen met de Italiaanse regisseur. Zo is de muziek van Morricone ook te horen in Once Upon a Time in the West, Once Upon a Time in America en For a Few Dollars More.

Later componeerde Morricone ook de muziek van onder andere Brian De Palma’s The Untouchables en Kill Bill van Quentin Tarantino. In totaal maakte de Italiaanse componist muziek voor zo’n 500 films.

Rome

Op 6 juli overleed Morricone op 91-jarige leeftijd. Dit gebeurde na een val in zijn woonplaats Rome.

Voorafgaand aan de film in het Louis Hartloop Complex is een interview met Morricone te zien. The Good, the Bad and the Ugly draait op vrijdag, zaterdag en zondag. Kaartjes zijn onder andere te verkrijgen via de website van het filmhuis.

6 Reacties

Reageren
 1. N.

  Heel leuk allemaal, als zowel Louis Hartlooper als Springhaver dan ook nog de (vooruit betaalde!) papieren tienstrippenkaarten bruikbaar maken om kaartjes voor de bios te kopen, dan wordt de bios weer echt toegankelijk. Nu zeggen ze dat het wachten is tot — misschien!!! — daarvoor in augustus een ‘oplossing’ wordt geboden! Tot die tijd: koop maar ‘gewoon’ een kaartje! Of schaf een digitale pas aan, met andere woorden: betaal opnieuw vooruit en wacht maar af of er voor geleverd wordt. Niet sjiek!

 2. Wim

  @ N.

  Het is crisis. Een heeel klein beetje begrip voor ondernemers in zwaar weer graag.

 3. MJPD

  @Wim
  “Begrip” is prima, maar we hoeven met z’n allen toch niet de boel te gaan voorfinancieren uit een soort van collectief saamhorigheidsgevoel? Dat doen we eigenlijk al door de miljarden aan belastinggeld dat nu wordt aangewend om allerelei noodlijdende sectoren het hoofd even boven water te laten houden.

  Typisch: bij de invoering van de Euro was er een stuk minder sympathie en begrip voor de horeca, die van guldenprijzen 1-op-1 europrijzen maakte…

 4. Is

  @Wim: begrip? Veel ondernemers hebben jarenlang goud geld verdiend. De horeca rekende torenhoge prijzen. Misschien moet hartlooper eens leren begrip te hebben voor hun klanten die voor veel geld kaartjes hebben gekocht en al jarenlang klant zijn.

 5. Nina

  Geen paniek! Ik ben zelf in het bezit van een papieren 10-Rittenkaart, de verloopdatum is keurig met 6 maanden verlengd. Mocht het langer duren voordat de kaartverkoop in de bioscopen opstart, komen er extra maanden bij is mij verteld. Staat ook op hun websites 😉

 6. N.

  Dank Nina, voor de informatie; op de website stond er tot voor kort niets. Ze meldden bij telefonische navraag alleen dat er misschien (!) in augustus een mogelijkheid zou komen de kaart weer te gebruiken. Alsof er sinds ?? nog niet tijd genoeg is geweest om te bedenken hoe het probleem wordt opgelost. Ik vroeg me dan ook hardop af hoe moeilijk het afstempelen van een kaart kon zijn en dan een kaartje te verstrekken, maar nee, geen enkel contact tussen personeel en klant! Benieuwd hoe ze zoiets in het horecagedeelte van deze bioscopen doen … vast neit zo streng (want begrip nietwaar, voor ….). Het blijft allemaal een beetje flauw (en enigszins verdacht).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).