Foto’s: Grote belangstelling voor toekomst bibliotheek op de Neude | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: Grote belangstelling voor toekomst bibliotheek op de Neude | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Grote belangstelling voor toekomst bibliotheek op de Neude

Foto’s: Grote belangstelling voor toekomst bibliotheek op de Neude
Honderden mensen zijn vandaag op bezoek geweest in het oude postkantoor op de Neude om naar de toekomstplannen van de bibliotheek te bekijken. In dit monumentale pand moet in 2018 de nieuwe Centrale Bibliotheek openen.

Honderden mensen zijn vandaag op bezoek geweest in het oude postkantoor op de Neude om naar de toekomstplannen van de bibliotheek te bekijken. In dit monumentale pand moet in 2018 de nieuwe Centrale Bibliotheek openen.

Er komen niet alleen boeken in het nog te renoveren gebouw. Directeur van de bibliotheek Ton van Vlimmeren vertelde vandaag dat hij het pand wil laten ombouwen tot een bruisend cultureel hart. Er zullen debatavonden georganiseerd worden, maar ook voorstellingen, exposities en colleges, daarnaast komt er een plek voor multimedia-activiteiten waar men kan gamen of naar muziek kan luisteren. Ook komen er kamers waar men kan studeren of waar studenten kunnen vergaderen.

Hoewel de bibliotheek pas over twee jaar opengaat was de belangstelling vandaag erg groot. De rondleidingen die werden gegeven door het pand waren al eerder binnen een kwartier volgeboekt. Utrechters die te laat waren voor een reservering waren vandaag wel welkom in de grote zaal om te kijken naar presentaties en om mee te denken over de invulling van het pand. Die staat namelijk nog niet helemaal vast, de bibliotheek is op dit moment aan het inventariseren wat de Utrechters willen. Mensen konden formulieren invullen met ideeën en zich opgeven voor speciale denktanks.

Foto’s: Robert Oosterbroek

Bibliotheek 004 Bibliotheek 014 Bibliotheek 002 Bibliotheek 013 Bibliotheek 010 Bibliotheek 011 Bibliotheek 009 Bibliotheek 007 Bibliotheek 008

7 Reacties

Reageren
 1. BozeWolf

  Dit gebouw en de inktpot zijn m.i. de mooiste gebouwen van binnenstad Utrecht!

  Het stadskantoor is aardig, maar een kolossale stapel baksteentjes blijf ik het mooiste vinden.

 2. Kees N

  Ik kon maar een klein halfuurtje aanwezig zijn. Gelukkig net de voordracht over de historie van het pand kunnen zien.
  Zou er nog een dergelijke middag kunnen worden georganiseerd?

 3. Lex

  Schitterende foto’s, overigens

 4. utrecht cultuurstad

  Een uitzonderlijk gebouw, wat blijft boeien. Het is optimaal dat het straks een echt openbare functie krijgt als ” stads kamer” ( Hal)

 5. Erik van Wijk

  Fijn dat er nu een mooi plan ligt voor het benutten van zo’n mooi gebouw. Eens met Boze Wolf dat ook de Inktpot zo’n gebouw is met een unieke uitstraling.
  Daarom: kan die UFO niet eens worden weggehaald, een voorwerp dat het silhouet al jaren staat te verstoren?

 6. Walther Kok

  Prachtig vooruitzicht voor een prachtige bibliotheek in een prachtig pand

 7. Heleen Arnold

  Het zijn geweldige plannen die er al klaarliggen, en de burgers mogen ook nog meedenken! Ik verheug me op de nieuwe bieb!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).