Friederieke Weisner nieuwe directeur ’t Hoogt - De Utrechtse Internet Courant Friederieke Weisner nieuwe directeur ’t Hoogt - De Utrechtse Internet Courant

Friederieke Weisner nieuwe directeur ’t Hoogt

Friederieke Weisner nieuwe directeur ’t Hoogt

Bij Filmtheater ’t Hoogt treedt per 1 juli Friederieke Weisner in dienst als nieuwe directeur. Dat meldt DNU.nu in een bericht op de website. Weisner is momenteel nog werkzaam als Hoofd Beeldende Kunst, Nieuwe Media & Theater bij sectorinstituut amateurkunst Kunstfactor in Utrecht. Zij volgt Henk Camping op die na 22 jaar vervroegd uittreedt. Per 1 september neemt Weisner officieel het stokje over.

Weisner wacht na haar officiële aantreden in september een behoorlijke uitdaging. ’t Hoogt zal op termijn namelijk verhuizen naar de nieuw te bouwen Bibliotheek ++ aan het Smakkelaarsveld en moet daar worden omgevormd tot een mediahuis voor de theatrale en museale presentatie van film- en mediakunst, een nog uniek concept in Nederland. Op de nieuwe locatie komen naast deze zogenaamde Artplex ook de nieuwe centrale bibliotheek, woningen en parkeerruimte. De plannen voor het Artplex komen niet uit de lucht vallen. Al in de jaren 90 heeft ’t Hoogt zich beraden op haar positie in een veranderende filmwereld waarin de huidige accommodatie aan het Hoogt op termijn niet langer zou voldoen. De nieuwe norm in de wereld van de bioscoop werd het multiplex; efficiënte gebouwen met over het algemeen ten minste 10 goed geoutilleerde en zeer comfortabele zalen. Het was en is nog steeds zaak om als cultureel ondernemer pro-actief te handelen en in die stroom van modernisering mee te gaan, zij het vanuit de culturele opdracht die ’t Hoogt zich stelde: een systematische en structurele kunstzinnige aanvulling geven op het commerciële filmaanbod in Utrecht. Zo ontstond, vanuit de noodzaak voor een nieuwe huisvesting, de gedachte van het Cultiplex; een cultureel multiplex.

Een vergelijkend onderzoek van Chiaradia (2009), gemaakt in opdracht van de gemeente Utrecht, toont aan dat er in Utrecht 500.000 extra bioscoopbezoeken gerealiseerd kunnen worden, als het verouderde ‘bioscooppark’ wordt geïnnoveerd. ’t Hoogt realiseert momenteel 55.000 bezoeken en wil in het Artplex groeien naar 224.400 bezoekers.

2 Reacties

Reageren
  1. M.B

    Misschien kunnen ze de rolstoeltoegankelijkheid dan ook meenemen???

  2. maurice

    🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).