Gabbers van vroeger en nu; Film Thunderdome Never Dies in première | De Utrechtse Internet Courant Gabbers van vroeger en nu; Film Thunderdome Never Dies in première | De Utrechtse Internet Courant

Gabbers van vroeger en nu; Film Thunderdome Never Dies in première

Gabbers van vroeger en nu; Film Thunderdome Never Dies in première
Thunderdome, Foto: Robert Oosterbroek
Een trip down memory lane voor vele gabbers: de film Thunderdome Never Dies gaat op 12 november in première in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. De film vertelt het verhaal over het verleden, de comeback in 2017 én de toekomst van het bekende feest.

Een trip down memory lane voor vele gabbers: de film Thunderdome Never Dies gaat op 12 november in première in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. De film vertelt het verhaal over het verleden, de comeback in 2017 én de toekomst van het bekende feest.

Het wereldberoemde Thunderdome was afgelopen zaterdag weer in Utrecht. Het feest dat 27 jaar geleden voor het eerst georganiseerd werd in de Jaarbeurs is in die jaren uitgegroeid tot een van de bekendste hardcore-evenementen ter wereld en de bakermat van de gabbercultuur.

Oldschool, uptempo en terror; het is maar een greep uit de verschillende dansstijlen waarop duizenden gabbers sinds 1992 uit hun plaat gaan. In 2012 stopte ID&T met het organiseren van het hardcore-event, maar keerde in 2017 terug. Verhalen van de oprichters Duncan Stutterheim en Irfan van Ewijk (beide ID&T), zorgen voor een kijkje binnen de organisatie achter Thunderdome.

Toekomst

Daarnaast zullen onder andere dj’s zoals The Prophet, DJ Promo en DJ Dano persoonlijke anekdotes vertellen. Gabbers van vroeger en nu komen ook aan het woord. Deze gesprekken worden afgewisseld met beelden van de roemruchte feesten. Maar de film kijkt ook naar de toekomst. Lukt het Thunderdome om zichzelf opnieuw uit te vinden met een nieuwe generatie ravers?

Op 12 november gaat de film in première. Genodigden en bezoekers lopen deze dag in gabber-chique over de rode loper Kinepolis binnen. De tickets zijn inclusief popcorn en een drankje.

2 Reacties

Reageren
  1. Arend

    Gemaakt door iemand die nog niet eens was geboren toen Thunderdome ontstond en zijn hoogtijdagen beleefde. No thanks.

  2. Marty van dijk

    Hardcore is al sins 1992 mijn levensstyl en dat zal altijd zo blijven. Zelf toen mensen zeiden dat ‘t dood was bleef ik door gaan… En ja de aanhouder wint.op 2 na alle thunderdome’ ‘s geweest. Groter dan ooit.meer culturen en nationaliteiten maar met zijn allen als 1 sterk onverslaanbaar legioen gaan voor wat ons uitlaadklepje is zonder agressiviteit naar elkander puur los gaan op de muziek. Want Gabber ben je niet voor even gabber zijn dat is ‘t bestaan van mijn leven. Dan maar een kut Gabbert je zijn volgens de volks mond schijt aan ik heb geleeft ik heb gefeest maar vooral in my way off life me zelf nog nooit zo mezelf gevoeld en zo sterk als met hardcore.. Mede mogelijk gemaakt door id&t ik ben jullie daar eeuwig dankbaar voor. Ik zal er ook alles aan doen om er bij te kunnen zijn samen met mijn vrouw bij de premairë

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).