Geen festival deBeschaving deze zomer - De Utrechtse Internet Courant Geen festival deBeschaving deze zomer - De Utrechtse Internet Courant

Geen festival deBeschaving deze zomer

Geen festival deBeschaving deze zomer
Foto: Jelmer de Haas
Er komt aankomende zomer door geldgebrek geen editie van festival deBeschaving in de Botanische Tuinen op de Uithof. Dat laat de organisatie via Facebook weten. 

Er komt aankomende zomer door geldgebrek geen editie van festival deBeschaving in de Botanische Tuinen op de Uithof. Dat laat de organisatie via Facebook weten. 

Met de laatste editie van deBeschaving draaide de organisatie verlies. Daarnaast kost het produceren van het festival in de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht volgens de organisatie te veel geld. Ze willen de zomereditie van 2017 daarom overslaan om in de zomer van 2018 terug te keren op een ander terrein.

Festival deBeschaving begon in 2003 in Leidsche Rijn en verhuisde in 2011 naar de Botanische tuinen van de Universiteit Utrecht. De organisatie laat in een verklaring op Facebook weten: “Het ontbreekt ons nu aan financiële middelen om het festival op een gezonde manier op deze locatie te kunnen blijven organiseren.”

Nieuw feestje
Fans van het festival komen niet helemaal met lege handen te staan: deBeschaving zal namelijk wel een nieuw feestje net na de zomer gaan organiseren, in oktober. Wat voor een feestje dat precies gaat worden, is nog niet duidelijk.

2 Reacties

Reageren
  1. Inette

    Echt prima dat de organisatie van de Beschaving even pas op de plaats maakt. Terug naar zijn roods. Ik kan het waarderen dat zo’n festival niet alleen maar in groot groter, groots kan denken. Zal de kwaliteit alleen maar ten goede kom
    en. Men heeft al bewezen dat men een super leuk festival kan organiseren. Als een van de eersten ?

  2. Marko

    Als het niet in de botanische tuinen wordt georganiseerd, dan hoeft het voor mij niet meer. Dat was een heerlijk relaxte locatie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).