Geen huurder voor gebouw UCK Domplein: pand wel beschikbaar voor amateurkunst Geen huurder voor gebouw UCK Domplein: pand wel beschikbaar voor amateurkunst

Geen huurder voor gebouw UCK Domplein: pand wel beschikbaar voor amateurkunst

Geen huurder voor gebouw UCK Domplein: pand wel beschikbaar voor amateurkunst
Het gebouw op Domplein 4 en 5 is vanaf 1 januari weer beschikbaar voor amateurkunst. Het is echter niet gelukt om een hoofdhuurder te vinden. Daarom gaan verschillende organisaties tijdelijk het pand gebruiken.

Het gebouw op Domplein 4 en 5 is vanaf 1 januari weer beschikbaar voor amateurkunst. Het is echter niet gelukt om een hoofdhuurder te vinden. Daarom gaan verschillende organisaties tijdelijk het pand gebruiken.

Het bijzondere gebouw aan het Domplein was jarenlang het thuis voor het Utrecht Centrum voor de Kunsten (UCK). Deze organisatie voor amateurkunst ging echter in augustus failliet.

Meerdere organisaties stapten in het gat en gaan tot eind 2021 aan ruim 6000 mensen cursussen amateurkunst aanbieden. Daar krijgen ze 2,3 miljoen subsidie voor.

Tijdelijk

Het pand aan het Domplein zou ook weer beschikbaar komen voor amateurkunsteducatie. Vanaf 1 januari 2020 kon een huurder er tot eind 2021 terecht. Geen van de partijen wil echter de hoofdhuurder worden vanwege deze korte periode.

Daarom gaat leegstandsbeheerder AD Hoc het pand verder beheren en krijgen de Utrechtse Muziek School, DansCentrumUtrecht, Dirigentenwerkplaats Utrecht en de Theaterschool Utrecht een bruikleenovereenkomst. Ook andere culturele initiatieven en partijen kunnen tijdelijk van het pand gebruikmaken. De gemeente wil het pand zo efficiënt mogelijk gebruiken.

Omdat het niet is gelukt een nieuwe hoofdhuurder te vinden gaat de gemeente sneller bekijken wat er op de lange termijn met het gebouw moet gebeuren.

11 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Kortom, kunst is niet rendabel genoeg om de huur te betalen. Maak er maar studentenwoningen van, dat voorkomt leegstand en kunnen die kids ook ergens wonen.

 2. Martien Schwencke

  bizar

 3. WV

  Nou simpel: gewoon blijven gebruiken door en voor de amateurkunst.

 4. PD

  Tot eind 2021… dat is dus 2 jaar. Krijgt daarna de gemeente (cq. UVO dan) -tegen de wil van de Gemeenteraad- z’n zin en kunnen ze het dan tegen een veel hogere opbrengst commercieel gaan exploiteren?

 5. BramD

  Maak er een fietsenstalling van.
  En maak dan de omringende straten Fietsvrij (Wed, Vismarkt, Oudegracht, Domplein, etc)

 6. Barend

  @ PD

  Wedden dat de gemeente een projectontwikkelaar gaat faciliteren die er een hotel in gaat knutselen?

 7. Piet

  @Barend, zou wel een heel mooi plek zijn voor een hotel, ik zie mogelijkheden ondanks dat het pand heel onhandig is ingedeeld.

 8. JdV

  Prima plek voor een veel te dure designstudio, Quinoa winkel of een Starbucks.
  Horeca mag uiteraard ook, want daar ontbreekt het in Utrecht in ernstige mate aan.

 9. jos stelling

  Een van de meest bijzondere stukjes Utrecht/Nederland. Zorg dat dat van de stad (van ons) blijft. Over cultuur gesproken: dit is pas cultuur.
  Geen projectontwikkelaars (hotels daar) meer a.u.b…. Utrecht is niet te koop (Het is meer waard dan alleen geld).

 10. waldorff

  Lang leve het marktdenken! Alles voor het snelle/grote geld-over een paar jaar kun je hier vast ‘genieten’ van een cheeseshop / nutella-bar /enz enz.
  Triest.

 11. Willem Sprenger

  Maar, burgemeester en raad, waar komt dan wel een betaalbare voorziening voor burgers en studenten om te leren musiceren of toneelspelen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).