Genomineerden Gaudeamus Muziekprijs 2014 bekend | De Utrechtse Internet Courant Genomineerden Gaudeamus Muziekprijs 2014 bekend | De Utrechtse Internet Courant

Genomineerden Gaudeamus Muziekprijs 2014 bekend

Genomineerden Gaudeamus Muziekprijs 2014 bekend

Anna Korsun, Benjamin Scheuer, Marina Poleukhina, Francisco Castillo Trigueros en Hikari Kiyama. Dat zijn de genomineerden voor de Gaudeamus Prijs 2014, onderdeel van de Gaudeamus Muziekweek die van 10 tot 14 september 2014 in Utrecht is.

Ruim 60 componisten, allemaal jonger dan 30 jaar en afkomstig uit 28 verschillende landen, hebben een compositie ingezonden om mee te dingen naar de fel begeerde muziekprijs die vanaf komend jaar in een nieuwe vorm wordt gegoten.

Jury

De jury, bestaande uit Vanessa Lann (NL), Wim Henderickx (BE), Oscar Bianchi (CH) en drie artistiek leiders van ensembles, Wim Vos (Asko|Schönberg), Pete Harden (Ensemble Klang) en Romain Bischoff (VOCAALLAB), heeft een selectie gemaakt en bepaalt in september 2014 aan het eind van de Gaudeamus Muziekweek in Utrecht wie de prijs wint.

De genomineerden zijn:

Anna Korsun (1986, Oekraine)
Vocerumori (2012, voor 6 stemmen)

Benjamin Scheuer (1987, Duitsland)
absurde apparate (2013, voor groot ensemble)

Marina Poleukhina (1989, Rusland)
and add to the neon elk a pinch of tarragon (2012, voor tenor blokfluit, gitaar, licht en dans)

Francisco Castillo Trigueros (1983, Mexico)
Sur les débris (2013, voor basfluit en elektronica)

Hikari Kiyama (1983, Japan)
Myojin 猫刄 (2013, voor ensemble)

Nieuw jasje, zelfde prijs

De prijs gaf tot op heden met een tiental geselecteerde werken de diversiteit en kwaliteit van de jongste generatie componisten weer. De jury is nu gevraagd een kleiner aantal werken te selecteren. De componisten moesten voor 1 oktober 2013 werk insturen voor één van de drie verschillende categorieën: groot ensemble: Asko|Schönberg , elektrisch ensemble: Ensemble Klang en klein vocaalensemble: VOCAALLAB.

Van de geselecteerde componisten worden ook andere werken in andere bezettingen geprogrammeerd tijdens de Muziekweek 2014. Zodoende worden deze componisten niet meer alleen op basis van één werk beoordeeld, maar krijgen zij de gelegenheid zich van meerdere kanten te laten zien.

Het te winnen geldbedrag van € 4.550 in de vorm van een compositie-opdracht voor de volgende Muziekweek blijft gehandhaafd.

In dit filmpje vertellen directeur Henk Heuvelmans en programmeur Martijn Buser meer over de nieuwe opzet:

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).