Gratis optredens van Antoon, Davina Michelle en Rosa van Bommel tijdens verjaardag Hoog Catharijne in Utrecht Gratis optredens van Antoon, Davina Michelle en Rosa van Bommel tijdens verjaardag Hoog Catharijne in Utrecht

Gratis optredens van Antoon, Davina Michelle en Rosa van Bommel tijdens verjaardag Hoog Catharijne in Utrecht

Gratis optredens van Antoon, Davina Michelle en Rosa van Bommel tijdens verjaardag Hoog Catharijne in Utrecht
Vanwege het 50-jarige bestaan van winkelcentrum Hoog Catharijne zijn er zondagavond een aantal gratis optredens in Utrecht. Onder meer Rosa van Bommel, Antoon en Davina Michelle bestijgen het podium dat afgelopen dagen is opgebouwd in de singel ter hoogte van TivoliVredenburg.

Vanwege het 50-jarige bestaan van winkelcentrum Hoog Catharijne zijn er zondagavond een aantal gratis optredens in Utrecht. Onder meer Rosa van Bommel, Antoon en Davina Michelle bestijgen het podium dat afgelopen dagen is opgebouwd in de singel ter hoogte van TivoliVredenburg.

Op 24 september 1973 opende prinses Beatrix het hagelnieuwe en tegelijkertijd omstreden winkelcentrum. In eerste instantie was men enthousiast omdat Hoog Catharijne Utrecht op de kaart zou zetten, maar dit enthousiasme sloeg in de loop der jaren bij een deel van de bevolking om in kritiek. Deze omwenteling werd onder meer veroorzaakt door de benodigde sloop van de Stationswijk. Een dag na de opening van het nieuwe winkelcentrum moesten de deuren alweer gesloten worden om een groep demonstranten buiten te houden.

Inmiddels is het hagelnieuwe winkelcentrum van toen grondig onder handen genomen. Het wordt formeel geen winkelcentrum meer genoemd, maar heeft nu de titel The Mall. Het shopping walhalla is nog altijd goed voor vele bezoekers van binnen en buiten de stad. De kritiek is er echter nog steeds. Kleine lokale winkeliers zijn er bijna niet meer te vinden, het is niet gelukt om helemaal geen dichte plinten meer te hebben en ook wordt geklaagd over de invloed of macht die de eigenaar van het winkelcentrum heeft over zo’n groot en kenmerkend gebied in de stad.

Jubileumshow

Ondanks alle kritiek door de jaren heen viert het winkelcentrum vandaag de 50e verjaardag. Dat wordt gevierd met een gratis ‘jubileumshow’ voor ongeveer 5.000 bezoekers. Het evenemententerrein opent om 16.30 uur en het programma begint twee uur later, en duurt tot 21.30 uur. Er zijn onder meer optredens van de Utrechtse Rosa van Bommel, en van Antoon en Davina Michelle.

Entree is weliswaar gratis, maar het is niet toegestaan eten en drinken mee te nemen. “Op het terrein zijn drank- en snackverkooppunten aanwezig waar met pin betaald kan worden”, aldus de organisatie. Als het evenemententerrein bij het podium vol is, kunnen mensen de optredens ook bekijken op een groot scherm op het Jacobskerkhof.

Gekoppelde berichten

26 Reacties

Reageren
 1. Uuu

  Waarom denken ze daar bij Kleppierre dat iemand hun verjaardag de inwoners van de stad ook maar iets boeit? Maak er een leuk intern bedrijfsfeestje van, maar verder?

  De meeste Utrechters vinden HC een gedrocht, de meeste shoppers komen van buiten Utrecht.

  Het is geen cadeautje voor de stad, de festiviteiten evenmin.

 2. Steve

  Waarom dit feest niet op het Vredenburgplein?
  Ik voorspel vanmiddag een verkeerschaos op de Catharijnesingel.
  Lekker over nagedacht Gemeente Utrecht…..

 3. anton van laaren

  Gefeliciteerd Utrecht met dit jubileum!
  Dit is echter wel ten koste gegaan van de afbraak van vele historische panden in de Stationswijk.
  Heel veel karakteristieke panden zoal de Holland zijn verloren gegaan.
  Ook van het Centraal Station is niets meer over!
  Hopelijk hebben de ambtenaren geleerd eerst goed na te denken voordat je de slopershamer pakt!

 4. Eelkje Houtepen

  Ik zou zo graag een E achter dat woord The Mall willen plaatsen…. Kan er helaas niet bij

 5. Corrie

  Heel leuk.

 6. Lisa

  @ Steve

  De gemeente Utrecht heeft hier weinig mee te maken, die zijn dan ook niet de feitelijke baas in Utrecht, dat waren Bredero/ Corio, zijn nu Kleppierre + Jaarbeurs.

 7. Paul

  HC The Mall is de grootste van Nederland en heeft internationale kwaliteit vindt ik, daar mogen we trots op zijn ! En hoort na een halle eeuw evenzeer bij Utrecht als de Jaarbeurs etc
  Mensen die alleen maar terug kijken hebben niet de toekomst.

 8. JdV

  Grappig. Een feest voor HC op een plek….
  Buiten HC.
  Dat zegt eigenlijk wel voldoende.

 9. W

  Dus de singel wordt een paar dagen afgesloten, het fietspad dicht, je kan niet zitten op de trappen bij Tivre: puur en alleen omdat klepierre een feestje wil vieren?
  Kan dat niet op het jaarbeursplein?

 10. IBB

  En echte Utrechter vind hier echt niks aan… ik bv, ik hou sowieso niet van nieuwbouw!
  Maar goed veel plezier voor diegene die het wel mooi/leuk vinden.

 11. Dick

  Sinds de komst van HC is de binnenstad opgebloeit. Want laten we eerlijk zijn het was een zooitje met parkeren op de Neude en Vreeburg. Nu bijna alles wandelgebied met veel terasjes. De stad is mooi geworden! Veel plezier vandaag!

 12. Uuu

  @Dick

  Wat heeft het wandelgebied in het centrum met HC te maken? Helemaal niks. Het was zelfs een tegenreactie

 13. Peter van Zoest

  Hoezo ‘hagelnieuw’? Aan de kant van het Moreelsepark is ‘t nog allemaal ouwe troep. En wat te denken van al die leegstaande kantoorgebouwen? Er moet nog heel veel gebeuren. Laat dat feestje maar achterwege.

 14. Tuna

  De trappen voor de Tivoli is gewoon open hoor voor het publiek.
  Waarom dan altijd klagen en nooi goed. We moeten toch mee met de toekomst en niet blijven hangen in het verleden. Het goed dat het feest is gevierd voor degene die willen bij zijn.

 15. Fixie

  Nog een rede om er met een grote boog omheen te lopen.

 16. Koel Hoofd

  Commercieel cultureel plat feestje om 50 jaar hersenloos consumentisme te vieren.
  De marketeer die dat verzonnen heeft had een goede dag, zelfs het weer werkte mee.

 17. Allure

  Al 50 jaar een van de treurigste entrees van een stad die je kunt verzinnen. Je zult als reiziger maar verwelkomd worden met een zielloos winkelcentrum dat het uitzicht op de stad volledig blokkeert. Wat een armoe!

 18. Anne Marie ten Berge

  @Dick “laten we eerlijk zijn” wordt gewoonlijk gezegd door mensen die ergens vóór zijn met de wetenschap dat de argumenten van anderen die tégen zijn door een opgeld beluste macht verkwanseld en gecanceld zijn.

 19. W

  Ik vind het nieuwe Hoog Catharijne best mooi geworden, maar het blijft een beetje zoals met de line up van dit feestje: Ik hoef daar niet per se heen.

  @Dick: Is dat toe te schrijven aan HC of aan (onder meer) de keuzes van de gemeente op het gebied van ruimtelijke inrichting door de jaren heen? Ik denk best dat HC de binnenstad uiteindelijk best iets goed gebracht heeft, maar dit vind ik wel heel veel credits eerlijk gezegd.

 20. Architectuur Stad

  @ibb…gelukkig is dat zeer zeker niet feitelijk waar, maar een mening die geen draagvlak heeft.
  Rietveld, en veel andere Architekten/ Designers van naam komen uit Utrecht, en in het Science Park hebben een Architectuur Prijs op hun naam staan.

 21. Wim

  Ziekelijke klagers aan het woord.

 22. Geewee

  Het winkelcentrum is zeker mooi geworden en het de allure van een sjieke luchthaven. Ik vraag me wel af hoe de winkelruimte duurzaam gevuld gaat worden. Er is behoorlijk wat leegstand. Gaat HC de 75 jaar nog halen?

 23. Scherpschutter

  Van harte gegeliciteerd, Kleppierre! Al 50 jaar is Hoog Catharijne een glimmend baken van goudeerlijk prachtig kapitalisme; dat lijkt me zeker een feestje waard…Wát een fenomenale prestatie om zolang te overleven, op basis van niets anders dan de vrijwillige gunsten van tevreden spenderende consumenten.

  Chapeau!

 24. Claudia

  Vreselijk. Gelukkig heb ik de happening gemist. Ik mag sowieso alleen maar incognito met een action tas op m’n kop in het ‘nieuwe Hoog Catharijne’ komen. Daar wil je als echte Utrechter toch niet gezien worden!? Kom op zeg..

 25. Pragmatist

  Ik bezoek de HC al nauwelijks. Wanneer ik het wel bezoek, kom ik alleen langs bij de media markt, mcdonalds (eenmaal per 2-3 maanden vanwege stijgende prijzen en dieet), VanHaren en de Primark. Al die chique kledingshops heb ik niks mee. Lopen in merkkleding die samen net zoveel kost als een jaar aan studiekosten staat me niet aan. Waardeloos. Tevens zal het bepaalde ogen lokken die graag hun handjes even los laten; die wandelen wel vaker rondom het bollendak.

 26. Pragmatist

  Hm, niks belangrijk of interessant gemist. Kan me geen reet schelen dat dit winkelcentrum al 50 jaar bestaat. Dat MIchael Jackson al bijna 15 jaar geleden is overleden, daar voel ik wel wat voor.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).