Grote award voor attractie ‘De Vuurproef’ van Spoorwegmuseum | De Utrechtse Internet Courant Grote award voor attractie ‘De Vuurproef’ van Spoorwegmuseum | De Utrechtse Internet Courant

Grote award voor attractie ‘De Vuurproef’ van Spoorwegmuseum

Grote award voor attractie ‘De Vuurproef’ van Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum heeft zaterdag de Thea Award in ontvangst genomen voor de attractie ‘De Vuurproef’. De award kan worden beschouwd als de ‘Oscar’ voor de attractie-industrie. Het museum krijgt de prijs in de categorie ‘4D Simulator Limited Budget’.  

‘De Vuurproef’ vertelt op originele wijze het verhaal van twee eeuwen spoorgeschiedenis, daarbij wordt gebruik gemaakt van elementen uit de pretparkindustrie. Bezoekers denken te beginnen aan een rondleiding door een museumdepot maar krijgen door een verrassende wending zelf de controle over een trein. Met de attractie bouwt Het Spoorwegmuseum hun concept van ‘educatie door vermaak’ verder uit.

De Themed Entertainment Association (TEA) is een wereldwijde organisatie waarin designers, leveranciers en bouwers van attracties en themalocaties zijn verenigd. Jaarlijks reiken zij internationaal prijzen uit aan projecten op het gebied van ‘Experience design’ en ‘Thema entertainment’.

De trailer van de attractie:  

1 Reactie

Reageren
  1. Utrechtse vogel

    Prachtig mooi en zonder een cent subsidie! Iets om trots op te zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).