Grote Gouden Kalf van Nederlands Film Festival staat weer in Utrecht Grote Gouden Kalf van Nederlands Film Festival staat weer in Utrecht

Grote Gouden Kalf van Nederlands Film Festival staat weer in Utrecht

Grote Gouden Kalf van Nederlands Film Festival staat weer in Utrecht
Het grote Gouden Kalf, het symbool van het Nederlands Film Festival (NFF), is dinsdag weer op de Neude in Utrecht geplaatst. Vrijdag begint het festival en het NFF duurt tot en met zaterdag 2 oktober.

Het grote Gouden Kalf, het symbool van het Nederlands Film Festival (NFF), is dinsdag weer op de Neude in Utrecht geplaatst. Vrijdag begint het festival en het NFF duurt tot en met zaterdag 2 oktober.

Dit jaar wordt de 41e editie van het NFF georganiseerd. Net zoals voorgaande jaren worden er weer onder andere nieuwe speelfilms, documentaires, animaties, korte films en series vertoond. Ondanks dat het filmfestival in Utrecht plaatsvindt, doen bioscopen en filmtheaters in het hele land mee. Ook zijn er online nieuwe producties te zien.

Onderdeel van het NFF is de uitreiking van de Gouden Kalveren. In verschillende categorieën, waaronder beste film, beste regie, beste scenario, beste camera en beste hoofdrol maken acteurs, makers, schrijvers en andere professionals kans op zo’n gouden beeld. Voor het eerst is dit jaar het onderscheid tussen ‘mannen’ en ‘vrouwen’ afgeschaft.

Maandag zijn in de Vinkenburgstraat de Gouden Tegels onthuld van de acteurs Beppie Melissen (Beste actrice 2020 voor de film Kapsalon Romy) en Shahine El-Hamus (Beste acteur voor de film De belofte van Pisa). Zij zijn als 48e en 49e handafdruk vereeuwigd op de NFF Filmboulevard.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Wordt druk op de Neude naast haas en die plastic U’s.

 2. [email protected] 🤔

  Snap niet waarom dit beeld geen vaste plaats krijgt in de stad Utrecht …. zeker ook als erkening voor de Utrechtse kunstenaar/beroepsgokker Theo Makaay.

 3. Mark

  @Erwin, staat die er nog dan? Ik dacht dat die telkens op een andere plek kwam te staan. Misschien is het intussen al weer verplaatst naar een plek waar het minder lelijk is.

 4. isabelle

  Het is toch wel een genderneutraal kalf he!!!!!

 5. W

  Sluit me helemaal bij je aan GeenstijlUtrecht!
  Begrijpen al jaren niet waarom de gemeente dit beeld niet aankoopt!
  Het hoort zo bij Utrecht en háár Utrechtse Filmdagen!
  En trouwens inderdaad gemaakt door een ‘echte’ Utrechtse beeldhouwer, Theo Mackay!

 6. hamertje tik

  U heeft het kunneb lezen, dit beld is Utrecht un hart en nieren en heeft inmiddels Internationale allure. Denk toch na Utrechters, staat sinds jaar en dag op het pla ntsoen voor de Schouwburg 10 dagen lang tijdens het NFF. Snap niet dat jullie het weten.??
  Als dit beeld aangekocht zal worden dan kost het een paar duiten en wat dacht u van vandalisme wat er op af komt als dit beeld een vaste plek krijgt, dan zijn de rapen gaar om het zomaar te zeggen! Daar heeft het stadsbestuur geen trek in heeft en ik denk de beeldhouwer Theo Mackaay zelf ook niet. En de bedenker; Jos Stelling al helemaal niet! Waarvan akte!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).